אקסיס דבל פדל

overall

New member
אקסיס דבל פדל

שלום לכולם !!! יש לי דבל פדל ימני של אקסיס. האם אפשר להפוך אותו לשמאלי ??? מישהו יודע איפה אפשר למצוא הוראות ? באקסיס לא עונים למיילים. תודה !!!

kfirshap

New member
שמאלי שיתאים לדאבל?

כי על פדאל אפשר לנגן ב-2 הרגליים...

megahertz

New member
אתה יכול להסביר קצת יותר בפירוט מה הכוונה?

אתה רוצה שהוא יהיה דאבל שמאלי? ועכשיו הוא דאבל ימני? אם זאת הכוונה אז מחיפוש שהרצתי (ומהזיכרון) זה אפשרי. מצאתי כמה דעות בעניין אבל לא מדריך שמסביר איך עושים את זה. אחד אומר שזה אפשר לחלוטין בלי שום חלקים נוספים. אחד אומר שזה אפשרי אבל צריך לקדוח בפלטת הבסיס בשביל לעשות את השינוי. והזיכרון שלי אומר שצריך עוד חלק. אני כרגע ממשיך לחפש את העניין, ובנוסף אבדוק בתמונות שיש לי בתקווה למצוא אחת של דגם שמאלי. בלי קשר, אומרים שאת השמאלי אפשרי להזמין בלי בעיה באותו המחיר - אז אפשר לשאול למה קנית את הימני? (אלא אם זה יד שנייה) ומוזר..בזמנו אקסיס ענו לי בצורה מאוד מקצועית במייל.

overall

New member
הסברים...

אכן יד שנייה ..... קיבלתי אותו באיזשהיא החלפה. כרגע זה דבל ימני ואני מנסה להפוך אותו לשמאלי. אם לא אמצא הוראות מסודרות כנראה שאמכור אותו. ניסיתי מול אקסיס במייל פעמיים ....לא עזר. גם לא מצאתי פורום שלהם. תודה !!

megahertz

New member
אחרי עוד מחקר, כמעט בטוח שאפשרי.

אני אחזור לכתוב הסבר מפורט עוד מעט..

megahertz

New member
טוב מקווה שזה יצא ברור:

(ואולי אפילו יהפוך למאמר) דרך אגב, הפדאלים היחידים בשוק שניתן להפוך מדאבל ימני לשמאלי ולהפך, ללא חלקים נוספים או קדיחה, הם האיירון קוברה והאקסיס. חשוב לציין שלא ניסיתי את זה בעצמי כי אני ימני, והתמונות הן מהאינטרנט, אבל בעיקרון לא נראה לי שתהייה בעיה לעשות את זה בפחות מרבע שעה של עבודה חד פעמית. אוקיי אאני אתחיל מהסבר קליל והקדמה: אחד העקרונות של הפדאלים של אקסיס הוא שכל הפדאלים (דאבלים, סינגלים, ימניים ושמאליים) מורכבים מאותו הפדאל הבסיסי והמוכר שלהם, בווריאציות שונות. את כל השינויים שאתה רוצה לעשות בפדאל, כולל ההפיכה לשמאלי, שינוי זוויות, וכל מה שאתה יכול לחשוב עליו, ניתן לעשות או עם מפתח תופים, או עם מפתחות האלן המצורפים לו (סט סטנדרטי). באותו הנושא בענייננו: למעשה, הדאבל הרגיל שלהם, הוא שני סינגלים, שלאחד מהם הורכב חלק שנותן מקום להחזיק עוד ביטר ועוד קפיץ - ובכך הופך אותו לדאבל (מצורפת תמונה להודעה זאת, מסומן באדום
), ובין שניהם יש מוט חיבור. ולתהליך: בשביל להפוך את הדאבל הימני לשמאל, לוקחים את החלק שמחזיק את הביטר המשני (במקור - השמאלי) (מסומן באדום בתמונה
) ומפרקים אותו מהמקום. אותו יש להרכיב הפוך (הוא מגיע מורכב בצורת ∩, ומחובר לפדאל הראשי בצד הימיני של החלק, וכעת יש להרכיב אותו בצורת U בעזרת החלק השמאלי של החלק) - תמונה של החלק הפוך בהודעה הבאה. אל חלק זה נשאיר מחובר את מחזיק הביטר המשני, אבל כעת נראה שהוא הפוך - כלומר הביטר מכוון לכיוון הרגל ולא לכיוון העור של הבס. כל מה שנשאר עכשיו שנוגע לפדאל הראשי, הוא להפוך את זה לכיוון הרצוי - ועל כך בהמשך. את הקפיץ של הפדאל המשני צריך להעביר אליו, ואת מוט החיבור יש לחבר לציר של הקפיץ (ולא לציר המשושה שמיועד לכך במקור). נעבור להחלפת הכיוון של מחזיק הביטר המשני: זה כנראה החלק הכי מסובך, ויש בו שתי אופציות: 1) אם לא חשוב לך שטבעת הזהב של הידוק הביטר תהיה למעלה 2) אם זה כן חשוב לך נתחיל מהראשון, כי הוא יותר קל: 1) ישנם שני ברגים בתחתית מחזיק הביטר המשני (מסומנים בחץ כחול בתמונה שמצורפת להודעה הזאת) - שחרר אותם וכעת המחזיק יהיה חופשי על גבי הציר שלו ותוכל להפוך אותו מבלי לפרק את הציר. הפוך את כיוון המחזיק (סובב אותו על הציר) לזווית הרצויה והדק חזרה את שני הברגים. 2) אותו התהליך. אבל צריך לפרק את טבעת הזהב ולהרכיב אותה בחלק התחתון (שיהפוך להיות העליון). אם אני לא טועה (ולא בדקתי) - הטבעת מוברגת למקום, וכדי לפרק ולהרכיב אותה צריך רק להבריג אותה. בכל מקרה, בשתי השיטות אתה תשים לב שכעת, בגלל הזווית של מחזיק הביטר (שתוכננה לפדאל ימני כדי ששני הביטרים יכו קרוב ככל האפשר למרכז העור), שהביטרים רחוקים אחד מהשני. בשביל לתקן את זה, יש לשנות את זווית מחזיק הביטר המשני - את זה עושים בעזרת שיחרור קל של שני הברגים הגדולים שקרובים לעור, שינוי הזווית והידוקם מחדש. כמה הערות לסיום: בתמונות תשים לב שהחלק שמחזיק את היטר המשני שמגיע במקור עם דאבל שמאלי הוא קצת יותר ארוך מזה שמגיע עם דאבל ימני. זה גורם לי לחשוב שאולי לא יהיה מספיק מקום והרכיבים יתנגשו - אבל לדעתי לא צריכה להיות בעיה. כמובן שכל הפירוק וההרכבה של הפדאל הם על אחריות המנסה ולא על אחריותי. אני לא עובד ולא מומחה של אקסיס, ולכן אפשר לקחת את כל זה כמדריך בלבד ולא כהמלצה. אם בכל זאת יש לך בעיה, או שאלה - אתה מוזמן לשאול ואני אנסה לענות. אם זה נראה לך מסובך בכל מקרה, אני מוכן להפגש איתך ולעבור איתך את התהליך. בהצלחה!

the eternity

New member
סחטיין על החפירת מידע ברשת + הפצה פה

גם פתחת את עיניי לגביי זה שאת האיירון אפשר להפוך, ממבט ראשון (+שני+חצי משלישי) הגעתי לזה שאי אפשר, אבל אף פעם לא ניסיתי לחפור את הנושא. אחלה :)

megahertz

New member
תודה, שמח לעזור

רק אשמח אם תוכל להכניס את התמונות לשם גם כן כי קשה להבין בלעדיהן. ואם תוכל גם לשנות את הכותרת למשהו בסנגון "איך להפוך דאבל אקסיס ימני לדאבל שמאלי".

overall

New member
אז איך היה .....

לצערי הדבר אינו אפשרי...... הU אינו זהה בין דאבל שמאלי ודאבל ימני. אפשר לראות (תמונה) שגם גודל החלק אינו זהה וגם מיקום הברגים. כשמנסים להפוך אותו החלק פשוט קטן מידי. השלב הבא זה לנסות למצוא אצל ביבי במרום U מתאים ולהמשיך את התהליך. תודה רבה על העזרה. אני אעדכן איך התקדמנו. חנן

g d r

New member
נצלש- ניקוי פדאל ושימון

בחיים לא ניקיתי או שימנתי את הדאבל והוא נראה ומרגיש על הפנים (דאבל של פרל פאוורשיפטר לא משהו) איך אני מנקה ומשמן?

למעלה