אקסיות ושאר ירקות....

טורטיתת

New member
אקסיות ושאר ירקות....

מודה ומתודה אני לא בעלת אקסיות, פה ושם יש לי כמה בודדות ולא יותר, עם חלקן הקשר
נגמר יפה ודי מכובד, פה ושם אנחנו בקשר "עונתי" מסמסות 'חג שמח' בחגי ישראל
ומזל"ט בימי הולדת, ובמקרים יוצאי דופן אנחנו משוחחות בנייד בקצרה ולא יותר.

השאלה הנשאלת מה קורה עם בערב לח ומגעיל של ת"א פתאום חברה מתקשרת ומשתפת אותך שהיה לה דייט מקסים,
וכבר יש לה פרפרים בבטן והיא מאוהבת, ומצאה את אהבת חייה, ותוך כדי סיפורי האלף לילה ולילה שלה,
את מבינה שבעצם שהיא מאוהבת באקסית אחת שלך, שהקשר שלכן לא נגמר כמו הר"מ, אלה הוא נגמר
מכוער ומגעיל, ואותה אקסית היא בת- אדם שקרן ולא אמין, בוגדני ועוד..

אז מה אני עושה מנפצת את הפנטזיה לחברה הטובה, ומספרת לה במי התאהבה?
או שומרת על זכות השתיקה מחייכת הרבה, ומאחלת בהצלחה לזוג החדש וממתינה בצד לנגב לה את הדמעות?

mariposa30

New member
מאחלת בהצלחה

קשה לשפוט ... אבל אני במקומך הייתי מפרגנת לה.
תאפשרי לה לחוות לבד. אולי תופתעי. האינטרקציה בינך לבין הגברת הקודמת לא בהכרח תהיה אותה אינטרקציה עם החברה שלך. את לא יכולה לדעת מה יהיה בסרט שביניהן, זה סרט שלהן בלבד.
אולי הגברת השתנתה... ?

אל תחכי בצד לנגב לה את הדמעות, זה נשמע כאילו כברחתמת את התסריט בעצמך. תאפשרי לה. אולי היא באמת תפגע כמו שנשמע שאת מנבאת... אבל אולי,רק אולי .. היא לא :)
פרגני לה ...את מאחורי זה גם ככה. אקסיות מקומן בעבר - ושהיו בריאות !

sagitarius2

New member
האופי לא משתנה

את יודעת מי לא הופך חברבורותיו ...
והמבינה , מבינה

פאמקי

New member
שאלה מורכבת...

אם היא לא יודעת שהיא אקסית שלך,
היא בטח לא חברה כזו טובה- לכן, הייתי אומרת שהיא אקסית שלי
וכשהייתה שואלת שאלות, הייתי שולחת אותה להכיר אותה בעצמה, ללא דעות קדומות.
ואם היא חברה טובה, מניחה שכבר שמעה עליה והייתי סומכת עליה שיודעת מה היא עושה.

לעיתים, חיבור מסויים כשל ואחר יכול להצליח.
אם היא אדם בעייתי ואינה מתאימה לחברתך,
אני מניחה שהיא תגלה את זה.

כלעוד

New member
היי טורטית. זו באמת שאלה מאתגרת.

האינסטינקט הראשוני אומר לפתוח פה גדול ולשפוך הכל...

אך אח"כ חושבים: האחריות שלא להיסחף בדייט ראשון, לבדוק את הדברים, ולנוע בשכל - היא של חברתך, ולא שלך. את לא אמא שלה. ואם היא רוצה - בוחרת להתלהב כל כך תוך סיכןן להתרסק אח"כ - זו לא בעיה שלך בכלל.

מנגד - הסיכון בהוצאת לשון הרע, בקלקול קשר שאולי בכל זאת יצליח, בהתערבות מיותרת - הוא כן בעיה שלך.

ולפיכך לדעתי עדיף לך להתרכז בעניינים שלך, ובבעיות שלך. ןעל-אף הפיתוי האדיר לסייע לחברתך - לשתוק. ואלי להסתפק באמירה כללית שעדיף לא לרוץ, בלי קשר לבחורה הספציפית שעל הפרק.

מסייגת את דבריי בכך שאם יש אינפורמציה פלילית חס ושלום, מסוכנת, או קיצונית באיזשהוא אופן יש לשקול כן לגלות, ויתכן שזו גם חובתך. לדעתיי הכל ב"ה כלול כבר בהלכות לשון הרע של היהדות שאיני בקיאה בהן מספיק עדיין.

טורטיתת

New member
תודה לכולן, אבל אותי מאתגרת השאלה ..

" עדיף לך להתרכז בעניינים שלך " - זאת בערך התשובה בעולם המודרני של ימינו,
האם ערך החברות עוד קיים בימנו אנו?
האם היום החברה הידידה היא בעצם "אגרטל" לנוי בלבד?

mariposa30

New member
זה לגמרי לא מה ששאלת בהתחלה ....

נאיבית שכמוני מאמינה שעדין יש ערך חברות, ולא - חברה / ידידה וכו' היא לא אגרטל נוי
לדעתי (ולצערי) אין תשובה חד משמעית - יש ערך / אין ערך. זה בעצם מכלול של פרמטרים... מה הקרבה ביניכן, מה ההסטוריה המשותפת, מה הקווים המקשרים, מה הרגש, מה רמת ההדדיות וכו'

אני עדין חושבת שהאקסית המרשעת שלך היא אולי , כמו רובנו, מרובת דמויות.... לא בהכרח ההתנהגות שלה היום עם החברה שלך תהיה אותה התנהגות כמו שהיה איתך למשל ... אנשים משתנים, אנשים מתאימים את עצמם למי שעומד מולם, מאיפה את יודעת ? את לא .. את משערת.

אני הייתי מאוד מעריכה את החששות שלך (כחברות) אם היית באה לספר לי על ההסטוריה המשותפת שלך עם ההיא,אבל יש דרך להגיד אותה, כלומר - מבלי לדבר במאה אחוז לשון רע על אותה גברת בפני החברה שלך.. חפשי את המילים הנכונות להעביר את המסר בצורה אלגנטית ולא - "אל תתעסקי עם הכלבה הזאת, היא בוגדת , היא שקרנית !!! " :))) ככה גם תצאי מלכה אמיתית.

טורטיתת

New member
התחלה אמצע וסוף

כמוך גם אני חושבת שמכלול הפרמטרים חשוב, בכל אופן נאיביות זה יפה זה חסר במאה הזו, אז מנאיבית לנאיבית תודה.

פאמקי

New member
אני חושבת שזה גם קשור

לחברה (מדברת על שתיכן).
אם היא אדם שמסוגל לשמוע ולא "להרוג את השליח"
אם את מסוגלת לומר את דעתך מבלי "לשרוף" את האקסית,
אם היא אחת שזקוקה לאמת,
אם את מסוגלת להיות כנה ולראות גם את הצדדים שלך, שגרמו לכישלון הקשר...

אז הדברים אפשריים.

ואולי את מדברת על על ערך החברות בהקשר של זה שהיא יוצאת עם אקסית שלך?

אני מאמינה שזה תלוי בסוג החברה. אם זו חברה קרובה שלי,
מאוד תהיה חשובה לי דעתה ורגשותיה לקשר שמתפתח עם אקסית שלה- גם במחיר אי מימוש הקשר.
ואם זו חברה של "מידי פעם", שהקשר בנינו לא ממש עמד במבחני הזמן,
אכבד אותה ואפילו אספר לה עך כך כדי שלא תשמע על זה בדרך- לא- דרך,
אך לא אשלול מראש קשר. ולא חושבת שזה אותי פחות מוסרית.

השבוע מישהי סיפרה לי על קבוצה בה היא חברה.
היא ציירה חברות מדהימה וקשר נדיר וכדי לתאר לי במדוייק
היא אמרה: "את מכירה את הסידרה ישנן בנות?"
עניתי שאני במרתון בימים אלו:)
תגובתה הייתה: "אז אנו בדיוק כך".
חשבתי לעצמי: האם אצלנו, זה שכולן היו עם כולן ונשארו חברות, אפשרי כאן?
לא בטוחה!

טורטיתת

New member
אמת שקר או שתיקה

כתבת דברים נכונים, אך לא כולן בעד לשמוע את האמת, כי היא (האמת) גם כואבת, הרי בסופו של דבר השליח תמיד אשם ולא משנה מה תוכן
האיגרת....

ד"ש נהגת....

כלעוד

New member
"ואם נניח זו היתה אחותך היחידה והאהובה"

ולא 'סתם' חברה/אקסית - האם גם היית נמנעת מלהתערב? - זו שאלה שאני שואלת את עצמי לפעמים לגבי דילמות כאלו. זאת אומרת, קל להקטין ראש ולנהוג תיאורטית באופן הנכון והמדויק כשזה לא נוגע לך אישית עמוק. ואז באמת נראה שחברות זו רק ואזה ריקה מתוכן.

אני עונה לעצמי שאם היתה זו חברתי או אימי, בוודאי כן הייתי מתערבת ומטילה את כל כובד משקלי ולוקחת את הסיכון בלשון הרע, תליית השליח וכו'.

אך עדיין אין זה אומר שזו הדרך הנכונה, מבחינה מוסרית, מעשית, דתית.

כאמור לדעתי ברמה העקרונית הסטרילית לרוב אין להתערב. החיים בפועל זה כמובן מורכב ומסובך יותר, ותלוי בהרבה גורמים שפורטו בהודעות קודמות.

למעלה