אקנה

Shiri147

New member
אקנה

שלום לכולם רציתי לשאול מה יש לכם להציע לטיפול באקנה. אני כבר לא בגיל הטיפשעשרה, עברתי את ה 20, ונדמה לי כאילו יש לי צלקות מהאקנה שהיה לי זה מוזר כי יש לי הרגשה שזה החמיר בשנה האחרונה ועכשיו יש לי יותר פצעים מאשר כשהייתי בת 16 אציין גם שלפני שנה עברתי לגור בספרד, כך שחשבתי אולי שזה קשור לשינויי מזג האוויר, אוכל וכד' ניסיתי המון דברים, שמנים שקניתי בבית טבע, צמח אלוורה, כל מיני משחות ועוד, שיניתי לי גם את הרגלי האכילה אך אני כבר לא בטוחה מה משפיע לרעה על האקנה או מה לא (כמו גבינה, שוקולד, גלוטן) אשמח לשמוע את הצעותיכם ודעותיכם _יש לי חברה שבעבר היו לה הרבה בעיות עם אקנה ובשלב מסויים היא שמה לימון על הפנים שלה וזה ממש עזר לה.. מה דעתכם? תודה רבה!

הי שירי

אתחיל מכך שאקנה לא מאפיין רק את תקופת ההתבגרות אלא גם גילאיים מבוגרים יותר ולעיתים אף באופן יותר חמור - כמו שאת מבינה וחווה (לצערי). הטיפול באקנה לא מאוד מסובך אך הוא דורש אבחון מקיף וטיפול מעמיק, כמו גם מעקב. יש אפשרות להקל על הסימפטומים באמצעות תכשירים לטיפול חיצוני אך זה לא יפתור את הבעיה מהשורש. אם את עדיין בספרד, נסי לבדוק אפשרות של מטפל ברפואה המשלימה באזורך, אם כבר חזרת לארץ, אשמח לעזור לך דרך תיבת המסרים. בגדול, אקנה הינו מצב של חום ורעילות פנימיים (בתוך הגוף) אשר נובעים ממקורות שונים, ברוב המקרים כתוצאה מחוסר איזון הורמונלי. ישנם צמחים רבים המתאימים לטיפול, אך פורמולה נקבעת לאחר אבחון מקיף כפי שכבר ציינתי. לגבי הלימון - אין לי מושג איך זה לא שרף לה את עור הפנים. לימון מצויין כמסיכה ביתית (בעיקר להבהרה) אך לא במצב שיש פצעים, ועוד פצעי אקנה שהם בדרך כלל מוגלתיים. באופן אישי לא הייתי לוקחת סיכון...
לגבי הצלקות - ניתן להתאים לך קרם גם לטיפול בצלקות, זה ייקח מעט זמן אם מדובר בצלקות ישנות אך עם הזמן תראי תוצאות. אשמח לעזור אם יהיו לך שאלות נוספות, הילה

Shiri147

New member
תודה הילה

אני עדיין בספרד, אך אם וכאשר אחזור לארץ איצור עמך קשר. אם יש לך איזשהו רעיון להמליץ לי עליו בינתיים אשמח תודה רבה

השינוי מתחיל מבפנים...

לגבי אקנה אפשר לבדוק איך את מרגישה שם בספרד, ואיזו אינטרקציה היית רוצה שתהיה (או שלא תהיה) עם הסביבה שלך. יש השפעה הורמונלית, כמובן, שיכולה לתרום להתפתחות האקנה, ואי אפשר להתעלם מהנושא התזונתי, כמו שמנים שונים מאיכות לא טובה (מטוגן, ג'אנק, חטיפים וכו'), ופחמימות ריקות (סוכרים פשוטים, ומוצרים מעובדים אחרים, כמו אורז וקמח לבן). אני לא יודע מה הגורם ספציפי שאצלך, אבל אולי את מתחברת לאחד או יותר מהדברים שציינתי, ואז יהיה קל יותר לחשוב על מה שאפשר לעשות עם זה...

נכון השינוי מתחיל מבפנים

ושווה לראות מה באמת עוזר מבחינה תזונתית. שומנים ממשפחת אומגה 6 (דגנים, קנולה, סויה וכמובן שומני טרנס) יכולים להחמיר את המצב. במצבי סטרס מיוצרים משומנים אלה, תרכובות שמעוררות דלקת, כמו לויקוטריינים שונים וחומרים פרואינפלמטוריים נוספים. לכן תזונה בהחלט משפיעה. גם מצב רגשי, מעבר לסטרס, יכול להחמיר את האקנה. סטרס משפיע לרעה על בלוטות רבות בגוף, שכמובן יותרת הכליה מושפעת ראשונה, אך גם היתר וחוסר האיזון הזה מביא לשינויים הורמונאליים וגם אקנה. אכן, העור הוא מקום חשוב לפינוי רעלים ופסולות. מאידך קומפלקס B גם עוזר מאד, בלקיחה מסודרת, ורצוי תוסף איכותי ולא פושטי, שלפעמים מיוצר מחומרי גלם לא איכותיים. ויטמין A טבעי או סינטטי עוזר מאד בבעיות עור וגם עוזר לסטרס והתמודדות מערכת החיסון. וגם ויטמין E ממקור טוב (לא סויה). גם אנטי אוקסידנטים נוספים, יכולים לעזור, כמו תמצית זרעי ענבים (לא השמן, התמצית) ואחרים. וסליחה.. שתשובתי איננה על שמנים, אך מקווה שזה בסדר שעניתי.

למעלה