אקנה בגיל 37

aadizine

New member
אקנה בגיל 37

שלום רב, לפני כמספר חודשים התחילו להופיע אצלי פיצעונים עם הפרשת סבום באיזור שמעל השפה העליונה (היכן שצומח השפם). בשלב מסויים כל כך התייאשתי מכך שהבעיה לא חולפת שפניתי לרופאת עור. עליי לציין כי אני בעל עור שמן שסבל בצעירותו מאקנה וכמו כן טופלתי בראקוטאן (שעזר לי פלאים). התחלתי טיפול לפני כשלושה חודשים וחצי בכדורים (דוקסילין 100mg פעם ביום) + משחה (אקנה מיצין). לצערי הרב התופעה ממשיכה ואינה עוברת ועדיין מופיעים לי פצעים (זה נראה אדמומי עם נקדות לבנות). בנוסף המליצה לי לנקות את העור עם אקניל וואש. לאחר שלושה חודשים הרופאה החליפה את המשחה לזינדקלין, לאחר שהראשונה הייתה מאוד בעייתית כי השילוב של זיפים ומשחה סמיכה לבנה לא ממש עובד בשבילו הגברים. מיותר לציין כי אינני יכול להתגלח באיזור השפם וכי אני "מקצץ אצ השיער באמצעות מכונה חשמלית. חשוב לציין כי כן חל שיפור משמעותי, אך עדיין אני לא מוצא מנוח כי הבעיה לא נפתרת. אני לוקח בחשבון שהטיפול הינו ארוך ולא מיידי וכי עליי להיות סבלני, אבל: 1. האם הגיוני שיופיעו לי פצעונים אך ורק באיזור מסויים בפנים? 2. למד דווקה באיזור השפם? 3. האם יש קשר למזון/ היותי צמחוני? 4. האם יש קשר לאי סדירות של בלוטת התריס? 5. למה ככה פיתאום לאחר שנים שלא הייתה בעיה בעור, האקנה חזר? בגיל 37? 6. האם הטיפול הנ"ל הינו נכון? 7. האם האנטיביוטיקה מספיקה ברמת המינון והאם יש תחליפים? 8. האם רצוי או מומלץ לחזור לראקוטאן (הרופאה שלי מנסה להימנע מכך)? הרבה שאלות, הרבה תסכול... אני יודע שאני יכול לפנות לרופא/ה נוסף, אבל חשבתי לנסות לקבל כמה שיותר מידע בנושא. אנא עזרתכם, תודה.

תשובה

שלום רב יתכן מאד שאתה סובל מאקנה הטיפול שאתה מקבל הינו אופציה מקובלת במקרה זה. ישנה פריחה דומה לאקנה באזור השפם שיכולה לעיתים לבלבל עם אקנה מכונה סיקוזיס וולגריס. הטיפול בשני המקרים די דומה וכולל אנטיביוטיקה פומית, משחה אנטיביוטית מקומית. ממליץ כי בשלב זה תתמיד בגידול הזקן ולא תגלח או תקצץ בברכה.

למעלה