אקנה אחרי גיל 20

nomorehair

New member
אדון מצחיק

אפשר תשובה ענינית שמתייחסת לנושא ולא ניסיון התרפסות לא מוצלח ?

nomorehair

New member
אקנה אחרי גיל 20

שלום אני בן 25 וסובל מאקנה מאז היותי בן 17 ניסיתי פעם ראשונה רואקטן אחרי מלא אנטיביוטקות לפני ואז בצבא שוב ועכשיו שנתיים כמעט ולא היה כלום פצע אולי פה ושם ועכשיו חזר לי שוב הלכתי לרופא והוא המליץ לי שוב על רוקוטן + טיפול באור כחול? רציתי לשאול מישו ניסה את האור הכחול? אני לא מעוניין לקחת שוב רוקטן ושאלתי אם הטיפול באור כחול יעזור והוא אמר שהוא ממליץ על שניהם ולא ענה לשאלתי אני אובד עצות ולא יודע מה לעשות אשמח להמלצות

טיפולים באור לחטטת נפוצה

קשה לי לתת לך המלצות היות שאיני מכיר אותך ואת ההסטוריה הרפואית שלך - המלצות רפואיות מומלץ שינתנו על ידי רופא העור המטפל בך באם אין הגבלה על השהיה בשמש ובמידה והחטטת שלך אינה חמורה מאד - ניתן לנסות שיזוף באור השמש - מתחילים 15 דקות ביום ועולים בהדרגה ובמתינות במידה ואתה לא מורח קרם./גל רטויט/אדפרי או דומייהם - אל תתחיל בכך במהלך טיפול החשיפה לשמש בלי להתייעץ עם הרופא . ובכל מקרה התיעץ בנושא עם רופא העור שלך. לגבי שימוש באור או בלייזרים לטיפול בחטטת - הנ"ל מתבסס בין השאר על העובדה שהבקטריה שעומדת בבסיס החטטת מייצרת מולוקות המכונות בשם כללי פורפירינים - אלו מתאקטבות בפגישה עם אור באורכי גל מסויימים.ומייצרות סביבם נזק - לחיידקים. כמו כן יש פגיעה בתאים המייצרים חלב - ייצור חלב הוא אחד המנגנונים בבסיס החטטת - אבל יש לזכור שמדובר גם מנגנון חשוב בהגנה מפני זיהומים בעור. ספציפית לגבי אור כחול - יש כמה מחקרים שהראו שפור עם אור כחול מסוגים שונים לעומתם מחקרים אחרים לא הראו הטבה , עם אור כחול ביחס לטכניקות אחרות לטיפול באקנה למשל טיפול עם BENZOIL PEROXIDE (נמכר בשמות שונים למשל - בנזק) בהתאם למצב החטטת לעיתים מומלץ להשתמש ברואקוטן ולו בפעם שלישית...

nomorehair

New member
ד''ר פסח

כרגע אנחנו בנורמ אז שמש אין כל כך אבל בקיץ שהיתי רבות בשמש לגבי השימוש ברואקטן פעם שלישית לא בא בחשבון הוא גרם לי תקופה לא קלה כולל המון תופעות לוואי והורדת והעלאת מינונים האם אור כחול יכול לפתור לי את הבעיה הרופא אמר שיש לי אקנה קשה עם הרבה ציסטות למרות שעל פניו היא אינה נראית קשה במיוחד האם אפשר לפנות לטיפול הומפאתי?

תשובה

קרא שוב את התשובה הראשונה. אדגיש רק מספר נקודות נוספות : לא צריך הרבה שמש .. אם האקנה הוא ציסטי - אתה צריך רואקוטן. אלא אם יש סיבה מיוחדת המונעת את הטיפול הזה ואז יש אלטרנטיבות למשל במקרה של ציסטות מעטות אפשר להזריק לתוכן חומרים המדכאים את הדלקת לגבי אור כחול - כפי שכבר עניתי - זה עוזר. לגבי טיפול אלטרנטיבי - איני ממליץ. בברכה.

למעלה