אקמול צינון

פושקרנה

New member
אקמול צינון

לצערי תקפה אותי שפעת עם חום גבוה ואף סתום. התקשרתי אתמול למוקד של מכבי לשאול אם אפשר לקחת אקמול צינון ונעניתי בחיוב. שאלתי היא האם ייתכן שהילדה ישנה יותר מהרגיל עקב לקיחת הכדור? שאלה נוספת שאינה קשורה: מחר, אני חוזרת לעבודתי בתור מורה. האם מישהי יודעת אם מגיעה לי שעת הנקה היות ואני עובדת 27 שעות שבועיות?

sagitlaleche

New member
אקמול צינון ושעת הנקה ../images/Emo20.gif

יכול להיות שמותר לקחת אקמול צינון, אבל אינני הכתובת ואני חושבת שהכי טוב לבדוק במרכז טרטולוגי בבילינסון (9377474 9376911) או באסף הרופא (תעשי חיפוש בבקשה בפורום, אני כרגע כותבת ביד אחת ובזמן קצר מאוד, עם תינוק על הברכיים). יש תרופות שמכילות חומרים שמייבשים נזלת ועלולים גם לייבש את החלב (לא לגמרי, אבל לגרום לירידה בתפוקה). לגבי שעת הנקה, אפשר לברר בנעמ"ת. אולי אפילו באתר שלהם.

שעת הנקה

פושקרנה שלום! גם אני מורה. ביררתי את זכויותי ולצערי אין שעת הנקה. משרתי היא: 24 שעות (מתוך 30 שעות). אני מניקה כבר 10 וחצי חודשים ואני שואבת חלב בביה"ס, בהפסקות. הדבר מאד לא נוח אבל הייתי מוכנה "להקריב" את הפסקותי בשביל בני. בכל אופן אולי תבררי בנעמת כפי ששגית אמרה, כי שם אני לא בררתי. בהצלחה בחזרה לעבודה והנקה מהנה.

אמאגלית

New member
שעת הנקה

בדקתי את הנושא, ואתן יכולות גם לקרוא על כך בחוק עבודת נשים- סעיף 7ג3-זכות להיעדר מהעבודה... בעבר נקרא הנושא שעת הנקה, אך היום כבר לא (כי מי יכול לדעת מי באמת מניקה ומי לא) ולכן לפי הסעיף עובדת רשאית להיעדר מעבודתה" מתום חופשת הלידה עד תום ארבעה חודשים מאותו יום - שעה אחת ביום, בתנאי שהיא מועסקת במשרה מלאה; ההיעדרות המותרת על-פי פסקה זו היא בנוסף להפסקות על פי חוק שעות עבודה ומנוחה, התשי"א-1951, ואין מנכים אותה משכר עבודתה."

למעלה