אקמולי חום חיסון

תלמ 300807

New member
אקמולי חום חיסון

שלום רב יש לי כמה שאלות בבקשה אני רוצה שיהיה לי קצת סדר בראש לקראת החיסון המשולש השני. בראשון בגיל חודשיים היה לפשוש חום 38 והוא היה כזה מסכנוני ואנחנו נלחצנו וישר נתנו אקמולי בלי לבדוק מתי צריך ,למרות שהסבירו לנו מיליון פעם ,התבלבלנו עם המספרים ואנחנו גם יודעים שהדיעות קצת חלוקות .מה ההמלצה : 1.באיזה חום לתת אקמול 2.באיזה חום ללכת למוקד/מיון/רופא (הוא יהיה בן 4 חודשים) 3.אחרי כמה זמן ניתן לשמור אקמולי מרגע פתיחתו .

תלמ 300807

New member
מים

ועוד כמה 1.האם זה מסוכן אם כששוטפים פנים ומנקים עיניים נכנסים מי ברז לא רתוחים לעיניים? למשל באמבטיה או בשטיפת הפנים בבוקר ? (כי פעם שמעתי שצריך לנקות עם מים רתוחים ומי האמבטיה מן הסתם לא רתוחים) 2.ללא קשר לאיזה מים ,אם נכנסת כמות קטנה לתוך העין חוץ מזה שזה מציק לו זה גם לא בריא? 3.כשאני מנקה לו את האף עם צמר גפן טבול במי מלח לפעמים נראה שפוגע קצת בפה אם הוא מלקק את זה מסוכן? 4.כשמנקים שיניים עם חיתול רטוב חייבים להרטיב עם מים מורתחים לתינוק מתחת גיל שנה כמו לתמ"ל (בכל זאת נכנס לו לפה) או אפשר מהברז? תודה

תשובות

בואי נתחיל בעובדה החשובה שתינוקות רגילים אינם סטרילים ולא ניתן לשמור עליהם בסביבה סטרילית. מכאן כל התשובות לשאלות שלך: 1. לא מוסכן שמי האמבטיה נכנסים לעיניים. רצוי כמובן להימנע 2.הסבונים לתינוקות מיועדים לתינוקות ולקוחים בחשבון את העובדה שמעט מים וסבון יכולים להכנס לעין- מרביתם היפואלרגים ולא גורמים לגרוי 3. לא מסוכן 4. שוב- כמות המים היא אפסית ותינוק בריא יכול להתמודד. אפשר בכל מקרה לעשות זאת עם מים מורתחים.

תלמ 300807

New member
שאלה נוספת בבקשה

אובחן אצלו אתמול פטריה בלשון שעברה לגרון ועשתה שם דלקת .קיבלנו סירופ ניסטטין . קראתי שכתרופת סבתא לטיפול בתינוק, אפשר לנגב לו את הפה עם חיתול טבול בתמיסת סודה (כף סודה על כוס מים) 1.האם זה משהו שמותר לעשות לו לפי הרפואה הקונוונציונלית? 2.האם להכין תמיסה כזאת לכל שימוש (לכל האכלה) או תמיסה ביום וכל פעם לטבול בה את החיתול ? תודה

פטריה בפה

סירופ ניסטטין עושה פלאים תוך יום יומיים תעלם הפטריה- השלימי את הטיפול על פי ההוראות על מנת שלא תחזור. אני לא מכירה את טיפול הסבתא הזה. סודה לשתיה מכילה ביקרבונט- הייתי נמנעת מזה.

תלמ 300807

New member
איך אדע אם עבר לו? היית מציעה לי

לטפל גם בטיפול בפטריה כי הרי קרוב לוודאי שידביק או הדביק אותי ,לא? איני מרגישה כאב.

פטריה

בד"כ נראית פטריה כמן שכבה לבנה המחפה את הלשון והחיך. לעיתים משטח שלם ולעיתים נקודות לבנות. הנקודות או החיפוי הלבן הזה נעלם לאחר מספר ימים. וכפי שכבר אמרתי ממשיכים את הטיפול יום יומיים נוספים כדי לודא שהפטריה "הושמדה" כליל. הסכון שידביק אותך אפסי עד לא קיים. רצוי לנקות במים וסבון את הפטמה לפני ואחרי כל ארוחה.

תלמ 300807

New member
../images/Emo206.gif../images/Emo206.gif../images/Emo206.gif

שמתי לו עכשיו אחרי יומיים של שימוש את הניסטטין והוא דוחף את הלשון החוצהכאילו לא רוצה זה בטח מר לו . אז אני מנסה ומנסה וחלק נשפך החוצה ואני מכניסה עם האצבע ,ואז פתאום אני רואה שכל המסביב לשפתיים איפה שפגע הסירופ נהייה ממש אדום . הרופא מקבל רק מ15.00 אני ממש בלחץ מה נראה לך עליי לעשות ? זה תופעת לוואי או שאסור שהסירופ יפגע בעור ? בנוסף בנוגע לשלשולים עכשיו יצא לו כמו הפרשה צמיגה כזאת (כמו מהנרתיק-סליחה על התיאור) בצבע של קקי ,ממש חתיכה קטנה וזה כל מה שהיה בטיטול אבל צבע הטיטול היה חום בהיר כזה אבל רק צבע,המרקם היחיד שהיה זה מין הפרשה כזאת צמיגית בכמות של כפית או כף . נראה לך קשור ?מה נראה לך ?

הרגעה!!!!

תלמ יקרה ההפרשה מהטוסיק היא תקינה. כל שינוי או מתן תרופה יכול לשנות צבע או מרקם יציאה. לעת עתה אל תתני ניסטטין- הראי לרופא את האודם. יש לאשר שאכן מדובר בפטריה ואם כן- יש תרופות אחרות.

תלמ 300807

New member
הי ד"ר

הרופא הרגיע דרך הטלפון שאמשיך עם התרופה כי אמרתי לו שהאודם עבר אחרי 20 דקות .והוא אמר לעקוב שאם יעבור לחלקים אחרים בגוף אז להפסיק את הטיפול. מחר אלך למומחה לרפואת הפה לוודא שיש פטריה ואז נראה . בינתיים אני אמשיך לתת את התרופה ע"פ עצת הרופא. מה את אומרת? תודה

אני אומרת../images/Emo13.gif

1. לא בטוחה שיש פטריה 2. לא ראיתי את האודם 3. לא מכירה רגישות לניסטטין 4. באופן אישי מעדיפה טיפול בדקטרין- DACTARIN ORAL GEL

תלמ 300807

New member
שאלה קצת אישית

היי הבנתי בפורומים השונים שרק מומחה לרפואת הפה יכול באמת לאבחן פטריה אז לקחתי אותו אליו והוא אמר שאין לו פטריה. מה אני אמורה להגיד לרופא הילדים? ממש מצב לא נעים ,איך היית מגיבה ? היית כועסת ? למה בעצם אם זה לא מתפקידו לאבחן כזה דבר הוא כן מאבחן? זה לא כמו שיאבחן לו בעיה אורטופדית במקום האורטופד ? זה בסדר כמובן אם תחליטי לא לענות תודה

אני בהחלט אענה../images/Emo13.gif

כל רופא ילדים מתחיל יכול לאבחן פטריה בפה. אני ממש לא יודעת מי אמר לך שרק רופא לפרואת הפה יכול לאבחן פטריה. פטריה היא דבר מאוד!!!! שכיח בתינוקות קטנים. אנחנו נתקלים בפטריה בתדירות גבוהה מאוד. אני לא נכנסת למלחמות עם רופאים מומחים מתחומים שונים אבל כעס ודאי שאין לו מקום. אגב- אורטופד- רופא הילדים הוא זה שמאבחן בדרך כלל את הבעיה ושולח את התינוק לאורטופד לצורך המשך הטיפול והיעוץ.

תלמ 300807

New member
ואיך אפשר להסביר

את זה שרופא הילדים אבחן שיש והמומחה לרפואת הפה אמר שלא? תודה שענית

תשובה

א. רופא הילדים ראה את התינוק לפני מספר ימים. ב. מאז קיבל התינוק טיפול כזכור וייתכן והפטריה נעלמה- אם את זוכרת אמרתי לך שאחרי יום יומיים נעלם החיפוי הלבן ג. בהחלט ייתכן שרופא הילדים טעה ד. בטוח שרופא רפואת הפה אינו איש צנוע ואינו יודע לכבד רופאים אחרים- ומזה הייתי נזהרת- אני באופן אישי אינני אוהבת אנשים יהירים

תלמ 300807

New member
לגבי סעיף ד

למה את חושבת? הוא לא אמר כלום רק שאין פטריה . תודה על העזרה

חום אחרי חיסון

חום אחרי חיסון הוא תופעה מוכרת. חום 38 אינו מפחיד או מסוכן. אם התינוק כאוב או "מסכנון" אפשר בהחלט לתת לו אקמולי. אל לך לשכוח שאקמול מפחית את הכאב המוקמי באיזור הזריקה לעומת זאת אם התינוק מעלה חום מעל 39 מעלות או נראה מאוד ישנוני וחולה יש לפנות מיד ליעוץ רפואי על כל בקבוק יש תאריך תפוגה. לא ידוע לי שפתיחת הבקבוק משנה את תאריך התפוגה של התרופה ( בניגוד לתרופות אחרות שבהן זה נכון- כמו מוקסיפן למשל.

למעלה