אקליפטוס טורלי

Taliland

New member
אקליפטוס טורלי

שלום,
אני מתלבטת לגבי סוג העץ לשתילה בחצר לאורך הגדר.
Wish list: עץ גבוה, צומח מהר, עלווה מספיק צפופה ורחבה, ויעניק לי פרטיות מקסימלית מפני השכנים מקומת הקרקע עד לקומה השניה (6-7 מטר).
בשכונה שלי בבתים חדשים שתלו את העץ אקליפטוס טורלי וחשבתי שמצאתי את האביר על הסוס הירוק. במו עיני ראיתי כמה מהר הוא צמח, עלווה משגעת ומאד מאד גבוה. מיסטר פרפקט.
אבל - אמא שלי טוענת שכעבור כמה שנים העלווה התחתונה לא נשארת ומה שנשאר זו בעיקר הצמרת. כלומר שאומנם בשנים הקרובות הוא עונה לכל הבקשות אבל בעוד מספר שנים לא יהיו ענפים ועלים פחות מ 3-4 מטר מהקרקע ואז אשאר חשופה. כעת אני רואה שהענפים מתחילים בערך מ 2 מטר, אבל הוא מתפרש באופן שמסתיר גם מ 1.5 מטר מהקרקע.
אז שאלותי הן: האם זה נכון? אם כן, יש עץ אחר שיכול להתאים לי?
תודה רבה, טלי.

גם אני אוהב אקליפטוס טורלי

אבל אני לא רואה בו דוגמא להסתרה,
דוגמה להתאמה להסתרה : ברכיכטון צפצפתי,

גם אני אוהב אקליפטוס טורלי,

לא רואה בו דוגמא כעץ להסתרה,
דוגמא לעץ להסתרה : ברכיכטון צפצפתי.

א ב י ב ן

New member
ברכיכיטון?! גם הברכיכיטון מייצר גזע די גבוה..

מי כן יכול להתאים? ברוש (בסגנון הטוטם), זנים של טויה (סאמרגד יכול להתאים). או שאולי ערער כלשהו (ארזי)?
דק פרי הגר שיעוצב על מספר גזעים, רק שבחורף קר הוא לא נראה טוב...
פיקוס בינימיני... למרות כל ההתראות נגדו יגיע לגובה ויישאר סגור.
אשחר רחב עלים (רק בתנאי שתמצאי שתילים זכריים כי הנקבה תזריע את עצמה בפראות).
פיטוספורום גלוני יכול לשמור על סגירה צפופה גם מלמטה, רק שהוא לא גדל מהר.
קסילוסמה זלצמני... רק שתמצאי כזה.
עוד צמח שיכול לתת פתרון הוא רותם המדבר. ראיתי גבוהים והם די סגורים.
מורן החורש יכול להגיע לגובה של 3-4 מ'. סגור וצפוף. השאלה אם הגובה יספיק.

השתדלתי לתת מגוון של צמחים, גם אם לא רשמת אזור מגורים. מרבית אלה שהוזכרו כאן יכולים להצליח כמעט
בכל אזורי הארץ. הצרה שהם אינם מהירי צימוח, ובכלל, כדאי לזכור שמרבית אלה שגדלים מהר מזמינים בסופו
של דבר גיזומים תכופים, או שהם תופסים רוחב גדול.

avi5199

New member
מנסיוני הכי מתאים זה ברוש , גם פחות בעייתי מבחינת שורשים

וגם סוגר יפה מלמטה למעלה.
כמובן בתנאי שאור השמש מגיע לכל הגובה, ואם גוזמים אותו ומורידים לו את הצמרת כשהוא מגיע לגובה הרצוי הוא ממלא את הנפח לכל האורך.
הבעיה של ברושים זה הקונטציה לבתי קברות , ומחנות צבאיים , אבל גם האקליפטוסים כאלה...

אכן טורלי לא ייתן הסתרה. אם מאפשרים לברכי צפצפתי לשלשל עלים

ולא להתערב בגיזום זו אפשרות אבל , מי יבטיח שכך יקרה ?
אם אזורך מתאים אפשר לשקול כסיה פיסטולה על מספר גזעים, אם תשתיות מאפשרות אזי פיקוס צר עלים (תאילנדי) הוא אפשרות, אם יש מרווח מספיק תתאים טויה מזרחית וכן הלאה

לא מתאים לך עץ

להסתרה מקומת קרקע לא מתאים בכלל עץ, כיוון שהוא חשוף עד גובה 180 ס"מ בערך. מתאימים שיחים גבוהים.

חוצמזה אם עובר קו ביוב

לאורך הצד הזה במרחק של מטר וחצי,, כפי שנפוץ במקומותינו, אז בכלל לא לשקול עצים.

א ב י ב ן

New member
זו תשובה גורפת והכל תלוי בסוג העץ וגיזומו.

ברושים וטויות יכולים לתת פתרון, כשם שגם פיקוס בינימיני או תאילנדי יכולים.
נכון שיש בעיה במידה שעובר קו ביוב באזור, בעיקר אם בוחרים בפיקוס.
שאר הצמחים שהזכרתי הם בתקן של שיחים גבוהים ולכן לא אתייחס שוב לנושא.

אף אחד מהם לא מתאים לצד בית

שזה לרןב רצןעה ברוחב של שלושה מטר.
אנחנו מנחשים כי, כרגיל, לא סיפקו מספיק מידע. ..

וגם לא צריך 7 מטרים גובה

בהנחה ששני הבתים באותו מפלס, בערך, אז גובה העיניים של אדם שעומד וצופה מהחלון שלו הוא לא יותר מחמישה מטרים.
למעשה, הרוחב יותר חשוב, ואותו לא ציינת

א ב י ב ן

New member
שני בתים באותו מפלס? גורף מדי... יש הרבה רחובות באזור משופע

ואז יש בתים מתחת לכביש ובתים מעל לכביש. יש גם מצב ל-2 בתים במורד,
כאשר הם נמצאים אפילו על אותו מגרש.

אז נכון שדבר לא נאמר על מבנה החצר וכל שכתבנו הוא בגדר ניחוש, אבל
גם אני הצעתי (בין היתר) את מורן החורש: שיח שנותן יופי של רוחב מלא וצפוף,
ויכול להגיע לגובה של עד 3.5-4 מ'. יתרון נוסף שיש למורן הוא יכולתו לשרוד
גם בחצי צל ולכן הוא שיח מומלץ.

הכל ניחושים

אבל מורן החורש צומח לאט. לכן, פחות מתאים להסתרת קומה שניה.
טורלי זה עץ גדול, אני בספק אם הוא אפשרי שם בכלל .
בכל אופן, אי אפשר לתת תשובה רצינית בלי לדעת יותר פרטים.

א ב י ב ן

New member
התייחסתי למהירי צימוח ולא הייתה התעלמות מהנושא.

אז או שמביאים בוגרים, או שבונים גדר ממקלות עץ מתים וגבוהים.
איני מכיר "נסים" בגינון, ואם כבר לוקחים בוגרים, צריך לקחת בחשבון
שהם גם יקרים והקליטה שלהם לא קלה.

Taliland

New member
תודה רבה לכולם על התשובות

באמת החסרתי כמה פרטים:
הבניה היא ברחובות. הרחוב מעט משופע אבל לא באפן משמעותי (הוספנו אדמה). השכן גבוה מאיתנו אולי בחצי מטר.
לאורך חלק מהגדר באמת יעבור צינור ביוב במרחק של 1.5 מטר מהגדר, אך נאמר לי על ידי אדריכלית נוף אחת שהתייעצתי איתה בעבר, שבמרחק הזה עדיין אפשר לשתול עצים מסויימים.
חשבתי לשלב שתילת עצים מהסוג שאני מתייעצת לגביו יחד עם שיחים, שיתנו הגנה משולבת לגובה נמוך וגם גבוה יותר.
הרוחב בין הבית לגדר היא בחלקה 3.6 מטר ובחלקה 3 מטר. צינור הביוב יעבור באמצע (1.5 מטר מהבית).
תודה לכולם על כל העצות, אבדוק את כל העצים הללו.
האם זה באמת בעייתי למצוא עץ שיכול לצמוח כ 1.5 מטר בצינור ביוב? (חוץ מברוש, שהוא מאד צר ולא מסתיר)
תודה רבה!

כן. זו באמת בעיה

ואני נתקלת בה כמעט בכל מגרש, ובכל פעם זו בעיה מחדש. .. ברכיכטון צפצפתי הוא העץ הכי נפוץ אצלי למצב דומה, אבל ברוב המקרים אני בכלל שותלת שיחים גבוהים.
&nbsp
למה ברוש צר? זה לא תמיד נכון . יש ברושים רחבים. ..

א ב י ב ן

New member
למה ברוש צר? כי יש רחבים שבסופו של דבר לוקחים 2.5 מ' בקלות.

וגם טוטם סוגר, אם שותלים מספיק צפוף. הקטע שזה יוצא יקר, בגלל הכמות, ובכלל כי הוא יקר יחסית.
אז יש זנים שהם "באמצע", אבל הם גם מגיעים לגבהים 'בלי עין הרע'...
פשרה יפה יכולה להיות הטויה שהזכרתי, שבתקופת הלבלוב היא זהובה ומיוחדת.

דווקא מבין הברכיכיטונים, אני הכי פחות "מתלהב" מהצפצפתי וגם לו יש גזע ערום מגובה מסוים.
אז כן. אפשר לשלב עץ עם שיח, שימלא את המרווח לעץ הבא. מורן החורש יכול לתת בקלות את הפתרון.

drorim69

Active member
מצ"ב תמונה של אקליפטוס טורלי בגינה פרטית

זה עץ, גדול !! עם נוף רחב שאתם בעצמכם לא תרצו את ענפיו בגובה הראש אלא רק מעל, כדי שלא יסתום את הגינה ויחסום מעבר ובוודאי שלא תרצו בו כשדרה רצופה.

אני תומכת ומחזקת את דברי מיכל לגבי הקרבה לביוב, בפרט עם אקליפטוס, גם אם הוא טורלי שנחשב קטן בין האקליפטוסים.
בעצמי ראיתי מקרה בגינה שהוחלפה בה מע' ההשקיה וראש המערכת כי אקליפטוס טורלי שנשתל בקרבת ראש המערכת פשוט 'בלע' אותו- השורשים גדלו סביב הצנרת וחנקו/העלימו אותה לאורך מספר מטרים. זו אמנם טעות תכנונית מבסיסה אבל אפשר ללמוד על עוצמת השורשים של עץ גדול ותאב חיים..
גם לדעתי הצמח שאתם מחפשים הוא שיח גדול מעוצב על גזע ולא עץ - שיחים גדולים יכולים להגיע בקלות לגובה 4-5 מ' ולעשות עבורכם עבודה מצויינת.

Taliland

New member
וואו, נראה די מהמם...

לאור התגובות אשקול עצים אחרים, למרות שבתמונה הזו העץ נראה בדיוק מה שהייתי רוצה. החשש שלי הוא שזה המופע בשנתיים הראשונות ואחר כך הענפים למטה מתמעטים.... מה שעוד מפחיד זה באמת העניין עם צינור הביוב, שאמנם אמור להיות מפלסטיק קשיח יותר מצינור השקיה, אבל לא הייתי רוצה לנדב את הבית לניסיונות כאלה.

למעלה