אקיקו רמת אביב

salo22

New member
אקיקו רמת אביב

החלטנו לגוון ביקורי יום חמישי בזה סושי העמוס מידי לעייפה (אולי לא הייתי צריך להמליץ יותר מידי עליהם בזמן האחרון
) עם ביקור באקיקו שתמיד סיקרנה, אז אלו ממצאינו :

הוסומאקי אבוקדו וספייסי טונה - 8 חתיכות, מחיר בסיס 32 ש"ח, תוספת לאינסייד אאוט ואבוקדו, כל אחד 3 ש"ח למיטב זיכרוני, מייקרת מאוד את הרול הפשוט יחסית. הטונה מאיכות טובה במונחים מקומיים, הרול נחמד והטעמים מהאורז טובים, לטעמי עודף אורז לטעמי במעט ביחס לתוך.
הוסומאקי דניס ואבוקדו - מחיר דומה יחסית ובערך אותו סיפור לגמרי כמו הרול הקודם, רק להחליף המילה טונה בדניס.
אגאדשי טופו - בהחלט אחד הטעימים ו"עמוקים" בעיר, יחסית הרבה טופו בטמפורה אך הקערה עצמה די קטנה, מחיר של 41 ש"ח לגודל הזה, בהחלט מעט גבוה לתמורה, במיוחד אם משווים לאייקון המקומי, המנה של אונמי, שעדיין נשארת בלתי מדוגדגת.
טמפורה ים - סורימי, סלמון, איזה דג לבן, שרימפס.. לא מנה להתפאר בה, למרות שהיא די טעימה, לא היינו מזמינים שוב ב 41 ש"ח, גם הכמות אינה גבוהה, כמעט "פס" אחד מכל סוג.. כטמפורה עם רוטב, בהחלט מנה טובה, אבל שוב הכמות לטעמינו סימבולית יחסית, ולא הרגשנו נוח לגבי המנה הזו במיוחד.
רול ריינבאו - רול מעט גדול יותר מההוסומאקי, שהוא בעיקר אורז עם מילוי הירק בפנים, ומעטפת דקה יחסית מבחוץ של שרימפס, טונה וסלמון, למיטב זיכרוני. המעטפת אינה לכל אורך הרול, שלאמר הסלמון יכול ליפול על חצי מהרול, השרימפס על עוד חתיכה והטונה עוטפת החתיכות שנשארו. סה"כ רול מאכזב מאוד ב 65 ש"ח, כמות הדגים חסרת כל פרופורציה לרעה מול המחיר.
בעוד שמההוסומאקי בהחלט נהננו יותר, מרול של 65 ש"ח אני מצפה לגדולות ונצורות וזה ממש היה רחוק מזה.

שתינו צ'ויה - 21 ש"ח לצנצנת מניאטורית חביבה מאוד מהירוקים האלו בגדלים נ=השונים, שלפחות שליש ממנה תופס אומבושי חמוד, מה שמספיק למלא שוט אחד בנוזל. חמוד אבל קטן.
בירה אסאי ב 29 - כי זה מה שהיה..
סה"כ 281 ש"ח לארוחה שהייתה בהחלט טעימה כארוחת סושי במונחים המקומיים שלנו אך די מאכזבת לפחות אותי במונחי VFM, כי נותרנו קצת רעבים.. סה"כ מדובר במקום חמוד מאוד בפני עצמו ולא מתיימר בתוך קניונון כזה, מקום אפילו משעשע קצת, גם צוות צעיר משתדל אם כי מעט מבולבל וחינני כזה, ששווה ביקור להתרשמות אישית, למרות שבהחלט לא הרגשתי בנוח ברמת המחירים שם ובדרך בה בונים את תמחור הרולים הפשוטים, וחבל כמובן שהרול המיוחד איכזב לאור הציפיות מהמחיר..
קינחנו בוניליה עם גלידה נחמדה - פיסטוק טעים, קרמל כהה שטוב שלא נשרף מידי הפעם, שוקולד עם אמרנה שהיה בהחלט מאוזן וטעים מאי פעם, פנקוטה שהפתיעה לטובה וזהו.

מקום נחמד ויקר, זו היתה גם התרשמותי

בביקור הבודד שביקרתי בו. נחמד - במובן שאין לי מהשהו רע להגיד על איכות הסושי, אבל לא מעבר לכך. המחירים בהחלט רמת-אביב-גימליים, בלי פרופורציה לאיכות. ישבנו על הבר, היה דחוס וצפוף והאישה שמעבר לבר היתה מקבלת הזמנות ומחלקת הוראות בקול רם, לא אווירה אנינה בעליל. אז אם הסושיה היתה ממוקמת בשכונה שלי ואם המחירים בה היו נמוכים יותר - אולי הייתי חוזר לשם.

אגב, הסיבה שבכלל רציתי במשך זמן רב להגיע לשם היתה זכרון הביקורת המשתפכת של שגיא כהן: "מטבח שמבוסס על בנות גוון עדינות, שנלמדות בשקדנות ולאורך זמן"; "התחושה שקיבלנו היתה שחיכו רק לנו. לא האנחה הסמויה הזאת של טבחים ומלצריות כשאתה נכנס בערב ומפר את שלוות הריכולים. להיפך, חיכינו רק לכם. וזה היה באמת מאוד יפאני"; "איכות חומרי הגלם היתה מעל ומעבר למקובל"; "המבחן האולטימטיבי לסושי אצלנו הוא רול הטונה הפיקנטי. וכאן "אקיקו" התעלתה על עצמה: רול עבה עם טונה מצוינת, שהורגש בה היטב מרקמו הגמיש של הדג האציל. הוא נעטף בשבבי טמפורה פריכים והיה פשוט מצוין".

אז עוד חשבתי שיש קשר כלשהו בין ביקורותיו של שגיא כהן לבין המציאות...

salo22

New member
סושיה נמדדת לפי מה שנמצא מאחורי הדלפק

חומרי הגלם והסושישף, בהאמר זאת אקיקו לא הייתה שם אבל היה נראה ששני החבר'ה המעט אדישים בדלפק מבינים מה שהם עושים, למרות שאינם יפנים. גם תום כתב דברים טובים, ואני בהחלט מאמין מעל לכל ספק שהוא נהנה מאוד, ואני מאוד מעריך את כל מה שהוא כותב, אין מה להשוות מול שגיא כהן. היה לנו טעים ובאופן כללי מאוד נחמד שם, ברמה שיתכן ונחזור בעתיד, אבל לבטח לא נחליף את זה סושי כאופציה הקז'ואלית שלנו, המחירים שם פשוט יותר נוחים ולטעמי יותר "מחושבים", במיוחד קומבינציית הדגים אותה אנו בעצם מזמינים שם תמיד.

prizman

New member
תקרא את הביקורת של שגיא כהן מהיום.

ברור שאני לא יכול לחלוק על דבריו, לא אכלתי שם, אבל זה נקרא לי מופרך.
איכשהו לפעמים יש לו ביקורות טובות, חבל שזה לא קורה יותר.

אני לא ממש חסיד תפיסת ה VFM, אבל אני מאלו שאם כבר אוכלים בחוץ
אז מוכנים לשלם יותר, סה"כ מישהו מבשל עבורי ומישהו שוטף את הכלים.
טוב, מכונה שוטפת את הכלים לפעמים.

אבל לפעמים זה חורה.נראה לי שכאן זה המקרה.

קראתי גם קראתי, עם ארוחת הבוקר קראתי.

קראתי גם ביקורות של אנשים אחרים, לחיוב ולשלילה. חלק אהבו, חלק לא. אם היו כמה אנשים שאת דעתם אני מעריך עד מאד שלא ממש התלהבו - בלשון המעטה - אז לקרא ביקורת כה אוהדת, כה משתפכת בלי אף מילה של הסתייגות או הירהור - נראה לי, המממ... קצת מופרך, כדבריך...

תודה! הן על הקישור והן על הנכונות להיות אתי

גם אבי אפרתי הוא מבקר שלפעמים מרגישים אצלו את חדוות הכאסח. אבל בכל זאת, מעניין, איך אנשים שונים תופסים באופן שונה את אותה החוויה. אפילו נושא המחירים: לי הם נראו סבירים לגמרי, הוא מרגיש שלא קיבל תמורה בעד באגרה...

ליר141

New member
חוויה היא סובייקטיבית מן הסתם

ומושפעת מתנאי הסביבה, מהחברה עימה אתה סועד
ואפילו ממצב הרוח באותה נקודת זמן.
מסכימה מאד עם ההגדרה ״חדוות הכסאח״ ביחס לאפרתי,
לפעמים נראה שהוא ניזון ממנה.

לא הייתי

והסקירה הנחמדה שלך, לא עשתה לי חשק בכלל.

אני לא תמיד מחפש VFM שאני יוצא לאכול, אבל מנות שפוגעות בבינתי עושות לי רע.
(רק לפני כמה ימים אכלתי במסעדה כלשהי בשרון - אחת המנות שתומחרה ב 55 שח פשוט הביאה אותי לחוש הכי מפגר עלי אדמות...
כמה ירקות באיזה רוטב עם 3 שרימפסים בודדים מהאיכות הגרועה של הסקאלה)
כך הרגשתי גם בסולה שהייתי עם מנות פיצייות ומחירים שלא יאמנו!

בדרך כזו או אחרת, נראה שבארץ מחירי רולים בסושי אם הם לא בג'פאניקה או בסושיה מגיעים למחירים "מצחיקים" בעוד חומרי הגלם פשוטים ולא יותר טובים מאלו שניתן לקנות במגה בעיר.
ממש מרגיז

בכל מקרה, תודה על השיתוף!
אני נהנה לקרוא אותך כתמיד.

חבל שלא נהנתם כמונו

אני מזדהה מאוד עם תחשותך לגבי האווירה על סף ההזויה במקום.
אנחנו אכלנו רולים רק מהאזור המיוחד בתפריט ודווקא הרגשתי שהתמורה למחיר היתה טובה- בריינבאו שאנחנו קיבלנו הייתה כמות דגים יותר גדולה ממנת סביצ'ה ממוצעת בתל אביב ומאיכות מעולה ולכן המחיר היה נראה לי הגיוני. מה עוד שהמחיר הוא ל8 יח' בעוד רולים מקבילים באונאמי של 4 יח' עולים בערך 50 ש"ח כך שבחישוב פשוט זה דווקא לא כל כך יקר
מנות הטמפורה אכן מתומחרות גבוהה- אנחנו אכלנו את הירקות שאמנם הגיעו מעט אבל היה כל כך טעים שהמחיר לא שינה לי

salo22

New member
נהננו

כי זה מקום חביב לבקר, למרות שלא הכל "תיקתק" בשבילנו. מעניין מה שאתה אומר על הריינבאו, חבל שלא צילמנו המנות, הרול הזה היה בעיקר אורז, שבבים של ירקות אם אני זוכר נכון באמצע, לא נוכחות מורגשת באמת של דג, והדגה התרכזה כמעטפת מאוד דקה מבחוץ, גם בדל השרימפס שהיה שם הרגיש קצת עייף וכל שאר פרוסות הדגים היו דקים ביותר, באמת שלא כמות משמעותית. נכון שזה רול ארוך החתוך ל 8, אבל בשביל 65 ש"ח הרגשנו חבל שהזמנו, אני באמת מקווה שזה היה משהו נקודתי אולי, או שפשוט אנחנו רואים בנושא זה דברים בצורה שונה, וגם זה קורה
הקומבינצה דגים בזה עולה פחות מ 60 ש"ח ואין לי שום ספק מה הייתי מעדיף בין הרול באקיקו לקומבינציה.

inבאלי

New member
תודה על הדיווח

דווקא רשמתי לי לנסות אותם מתישהו, עכשיו פחות בא לי.
את זה סושי אני מאוד אוהבת אבל החניה באזור כל כך מבאסת שאני מוותרת על התענוג ויוצא שרק שאני ממילא באזור בעניין אחר, אני נכנסת.

salo22

New member
המקום בהחלט שווה ניסיון

האוכל והסושי טעים בכל קנה מידה, יש לטעמי לא מעט מה לשפר שם אבל זו בהחלט אופציה מבחינת האיכות שמסתובבת פחות או יותר בליגה של מון, זה, אונמי.. במונחים המקומיים שלנו זה די הרבה..

dw2322

New member
באזור הזה נסו את סואי סושי

סואי סושי נמצאת ברמת אביב הירוקה (רחוב ברזיל, ליד הקניון), ולא ברמא"ג, וזו סושיה נחמדה למדי לטעמי, עם vfm מוצלח יותר מאקיקו.

salo22

New member
תודה רבה על המידע

לא שמעתי עליהם עד היום, אחפש.

יש להם סניף גם בגבעתיים

מול עובד.
אנחנו מזמינים מהם לפעמים כשלא מתחשק לנסוע להביא מאחד המקומות הטובים יותר בתל אביב.
סושי סביר ולא יותר, המחירים אכן זולים יותר.

ליר141

New member
מצטרפת להמלצה סואי סושי

אכלנו שם כמה פעמים והזמנו משלוחה
טעים, טרי ובהחלט vfm!

למעלה