אקו והבני-מן

turrican

New member
אקו והבני-מן

גלולת איפורמציה על הלהקה : Echo and the bunnyman בסוף שנות ה-70 הובילה התפרקותו של הרכב פאנק (Punk) בריטי בשם The Crucial Three, בו היו חברים ג´וליאן קופ, איאן מקאלך, ופיט וויילי, להקמת שלושה הרכבים חשובים, אשר פעלו אל תוך שנות ה-80. ההרכבים היו ה-Teardrop Explodes, אותו הקים ג´וליאן קופ, The Mighty Wah של וויילי, וההרכב המצליח ביותר, Echo & the Bunnymen, בראשות מקאלך. ה"אקו" בשם הלהקה בא ממכונת התופים בה השתמש מקאלך, כשביצע עם הגיטריסט וויל סרג´נט את הקלטותיהם הראשונות ב-1978. עם הצטרפותו של לס פטינסון באותה שנה, ערכה הלהקה את הופעותיה הראשונות בליווי מכונת התופים המפורסמת. אחד הלהיטים הגדולים של אקו היו: Bring on the dancing horses וגם The killing moon לפני זמן לא רב חברו הלהקה לקאמבק שכלל אלבום חדש וכמה הופעות.

ווי - פיסות טריוויה באמת מעניינות

בחיים לא תיארתי לעצמי שקופ, מקאלך ווויילי היו באותו הרכב. ראויות לציון מיוחד העטיפות היפות של התקליטים שלהם (אני אחפש ואדביק כאן בהקדם האפשרי). מלבד הלהיטים, השיר האהוב עלי שלהם הוא All my colors (הידוע גם כ- Zimbo). יש ביצוע מדהים בהופעה חיה של אקו עם להקת המתופפים של בורונגי, שמדגיש את האלמנט השבטי מיסטי שבשיר. וגם איאן מקקלאך שר בו טוב מתמיד.

turrican

New member
לדעתי אחת הלהקות המפוספסות

להקה עם איכויות נדירות של נגנים אבל הוציאו מעט להיטים. לדעתי פוטנציאל שהתבזבז.. אם מקשיבים לשיר כמו Bring here the dancing horses מתוודעים ללהקה מצויינת עם שירה עמוקה ובאסית של איאן מקאלך ומצפים לעוד , אבל הלהקה המעיטה בלהיטים כמה חבל!!

alpha80

New member
לא נכון

לא המעיטה בלהיטים. אולי למי שהכיר אותם רק מהשיר של הסוסים שהזכרת, כי אחרי זה הם באמת דעכו כבר. אבל הרבה לפני כן הם עשו דברים מצויינים וגם היו להיטים מצליחים THE KILLING MOON THE CUTTER A PROMISE SEVEN SEAS LIPS LIKE SUGAR ו PEOPLE ARE STRANGE של הדלתות שהם חידשו בסרט THE LOST BOYS וחוץ מזה יצא להם ממש לפני כמה חודשים אלבום מעולה בהופעה חיה בליברפול. וחוץ מזה יש לי אוסף 12 אינצ´ים יפני נדיר שלהם. אם תרצה.... תגיד.....

דבר כללי, שניים לגבי אקו, ואחד נוסף

א. למרות שגם אני חוטא בזה, יש לי בעיה עם השימוש במילה "להיטים". פאק, יש המון שירים מצויינים שלא היו להיטים, והמון להיטים שהיו דווקא גרועים. ללו ריד כמעט ולא היו "להיטים" אבל המון שירים מצויינים. ב. lips like sugar ו- people are strange יצאו אחרי ה"סוסים", ולדעתי הם צל חיוור של אקו בארבעת האלבומים הראשונים ג. לגמרי במקרה (נשבע באלוקים חיים (סליחה דיוויד)) שמעתי הבוקר את crocodiles. או שלא הייתי במצב רוח המתאים או שהם לא ממש התיישנו טוב. (מאוד יכול להיות שהבעיה היא המצברוח) ד. איאן מקקלוך חידש באופן איום ונורא את lover lover lover של לאונרד כהן. למי שאוהב את לני, יש ביצוע מקסים לשיר באלבום הופעה ישנה שלו (למרות שהאלבום יצא לא מזמן) עם סולו עוד שמקנה לשיר תחושה מזרח-תיכונית חזקה (אם אני לא טועה, השיר נכתב בעקבות מלחמת יום כיפור)

למעלה