אקו-דופלר

Benedictus

New member
אקו-דופלר

ד"ר שלום, ביצעתי היום בדיקה אקוקרדיוגרפית(אקו-דופלר) ויש לי מס' שאלות : 1. בסיכום תוצאות הבדיקה נכתב כי נראתה היפוקינזיה של דופנות אינפריורי ופוסטריורי ושהתפקוד הגלובלי ירוד במידה קלה. מה משמעות התוצאות והאם מדובר בתופעה הפיכה? 2. לפני כשנה ביצעתי את אותה הבדיקה ושם נכתב כי יש "התכווצות טובה". האם יכול להיות שעברתי התקף לב בלי להרגיש? (לאורך החודשיים האחרונים היו לי לחצים ו"צרבת" באיזור החזה) אני בן 47 ולאחר ניתוח מעקפים אותו ביצעתי לפני כ- 10 שנים. תודה רבה.

ke12m

New member
דר קיציס

על פניו זה מה שעולה - כאילו איזור בלב מתכווץ פחות טוב. שלוש אפשרויות 1. טעו בבדיקה זו והכל תקין 2. טעו בבדיקה קודמת וגם אז זה היה קיים רק לא ראו 3. באמצע היה לך אוטם שלא הרגשת. אני מציע לך ללכת לקרדיולוג שיעישה לך בדיקות לראות מה מצב הלב והעורקים - אני הייתי ממשיך עם מיפוי לב. תודה

Benedictus

New member
המשך השאלה

ד"ר קיציס שלום רב, קודם כל תודה רבה על התשובה המהירה! כשבוע לפני ביצוע בדיקת האקו-דופלר אכן ביצעתי בדיקת מיפוי לב... התוצאות היו אלו : "הממצאים מצביעים על אוטמים בעיקר בדפנות הפוסטרולטרלי הפוסטרובזלי(LCX)ואוטם קטן קדמי ואפיקלי." שאלתי היא, האם לדעתך המצב מחייב ביצוע צינטור? הרשה לי לפרט מעט נתונים היסטוריים בנושא, ע"מ שהתמונה תהיה ברורה : לפני כ- 4 שנים עברתי צינטור והתוצאות היו אלו: LAD1 - 80% LAD2 - 100% LAD3 – fills through the LIMA CX1 – 65% long narrowing MARG1 – 50% MARG2 – 100% RCA1 - Irregular RCA2 - Irregular RCA3 – Irregular RPD – ostial lesion 50% שתל ורידי ל- CX M 2 הודגם חסום בצינטור קודם. מודה לך מאוד על ההענות. בברכה.

ke12m

New member
דר קיציס

הרבה מידי נתונים על מנת שאוכל לענות לך באפקטיביות. על מנת שאוכל לחוות דיעה אני חייב לראות את דיסק הצנתור ואת תוצאות המיפוי. וכמובן להבין חד משמעית האם יש לך מיחושים או קשיי נשימה במאמץ וגם כמובן לראות מה קורה לאקג בזמן מאמץ והאם החדר מתרחב במאמץ והאם ישנה קליטה ריאתית מוגברת במאמץ. כל אלו חיוניים. מה אומר הקרדיולוג שלך? האם הוא מאיכילוב? תודה

למעלה