אקורד SUS

• פותח הנושא jkhk
  • פורסם בתאריך

jkhk

New member
אקורד SUS

מהו אקורד SUS, ולאן הוא נמשך מבחינה הרמונית? תודה לעונים!

אקורד SUS הוא...

אקורד (מז'ור או מינור) שהטרצה שלו מוחלפת בקווראטה, או בסקונדה (נדיר יותר) לדוגמא: במקום C-E-G האקורד יהיה: C-F-G בדרך כלל מטרת ה-sus היא השהיה (מכאן שמו) של הטרצה, ואחר-כך חזרה אל הטרצה. בברכה, "קוהולין".

Slim Jim

New member
רק רציתי להוסיף...

אקורד suspended אינו מז'ורי ואינו מינורי! הוא לא נשמע כמו אחד מהם. תחשבו על החיוניות של הטרצה שהיא בעצם קובעת אם האקורד יהיה מינורי או מז'ורי. לאחר צליל השורש,הטרצה היא המשמעותית [כי את הקווינטה אתם כבר מקבלים במילא ב'פליג'ולטים העיליים' (!)] אקורד השהיה הוא מהלך מוסיקלי נפוץ למדי. דרך אגב-מי שעוד לא יודע,פליג'ולטים עיליים זה שם אחר לovertones

Slim Jim

New member
תיקון:

את החמישי מקבלים באוברטונים של צליל השורש. יתכן ולר תשמעו את זה אבל זה שם וזה הוכח במעבדה :)

lvb

New member
שכחת משהו חשוב...

גם את צליל הטרצה המז'ורית מקבלים ברצף האוברטונים של הצליל הייחודי, וזאת לא הסיבה להיררכיית החשיבות של הצלילים באקורד. שלושת הצלילם חשובים, צליל הטרצה נותן את האוריינטציה המז'ורית/מינורית.

Slim Jim

New member
ואם אתה בכלל רוצה להיכנס פרטים...

באוברטונים שומעים את הסולם המז'ורי בשלמותו עולה עד לתדירות שאוזן האדם אינו מסוגלת לשמוע. כמובן שזה נהיה חלש יותר ויותר. את הדרגה החמישית אתה שומע הכי ברור. (אני מתכוון לפחות לאוברטונים של הגיטרה) זה למה תראה שהאקורדים (no.5) הם נפוצים,כי אתה במילא מקבל את החמישי מצליל השורש אז זה פחות קריטי. תראה גם אקורדים (no.3) אבל הרבה פחות. ועכשיו שנכנסתי לזה,מעניין אותי לדעת אם זה קשור לזה שזה מרווח זך או לזה שהוא הכי 'קונסוננט' (לא בטוח אם זה השם הנכון. עבר זמן מהשיעור תיאוריה האחרון) או בניסוח אחר: המרווח הכי פחות דיסוננטי.

אוברטונים..

סדר העליה שלהם כאשר אתה פורט דו: אוקטבה(דו גבוה),סול שמעליו,דו שמעליו,מי,סול,סי במול, דו, וזה ממשיך עוד. מה שמענין זה שגם הסי במול נמצא שם, חבוי בתוך הדו, מה שאומר שאקורד שבע הוא יותר טבעי ממה שמקובל לחשוב עליו.

נכון מאוד, אם אתה נשאר...

על אקורד sus4 ולא רוצה לזוז ממנו, אזי לאקורד אין מאפיין מז'ורי או מינורי. למשל, האקורד Csus4-3 שמטרתו ליצור השהיה (to suspend) לטרצה, על ידי כך שהטרצה מוחלפת בקווארטה, ולאחר מכן לחזור אליה. אקורד השהיה הוא אכן דבר נפוץ למדי, וכדי להגדיר אותו על ידי סימון אקורד יש לרשום sus4-3. אם רוצים לנגן אקורד sus4 שאין בו פתרון לטרצה, אפשר גם כך. בברכה, "קוהולין".

Slim Jim

New member
בקיצור אפשר לנתח את זה ככה:

שיש את הניתוח המלודי והניתוח ההארמוני. המולדי-זה המהלך של ה(4-3) וההארמוני- הנוסחא של האקורד ביחס לסולם ולקטע. תתקנו אותי בבקשה אם אני טועה:) המקרה הכי קל, לי בכל אופן לזהות את האקורד, זה לפי המהלך.

Slim Jim

New member
ודברי סיום

אנחנו מדברים יותר מדי על האקורד סאס. אבל אני יסיים בזאת שאם אקורד מז'ורי הוא חלב ומינורי הוא בשר אז אקורד סאס יהיה פרווה.

jkhk

New member
תודה על התגובות, אולם..

לא עניתם לי לאן נמשך אקורד ההשהייה, חזרה אל אקורד המקור? לדוגמא: בהנחה ומנגנים אקורד C מושהה האקורד הבא יהיה C מז'ורי פשוט? האם האקורד המושהה מטרתו ליצור מתח לעבר אקורד ה"בית" שלו? אשמח לתשובות..

או מז'ורי...

או מינורי, תלוי בך ומה אתה רוצה. או שפשוט הוא ישאר אקורד sus, בלי הטרצה. בברכה, "קוהולין".

sari7

New member
דוגמא לשימוש בSUS

אפשר להגיע לSUS ממצב של דומיננטה ז"א: G7- ואח"כ C4 (כשבעצם ה4 הוא פה, שזה אותו הפה מהG7) הפיתרון הוא ירידה מ4 ל-3... זה בסך הכל עיכוב כי הפה נשאר במקום לרדת למי. זה יכול להתאים בהרבה מקומות וגם בקדנצות.

R a a B

New member
יש לי שאלה

האקורד שאתם מדברים עליו הוא sus4 אך יש סאסים עם עוד מספיר (sus6 לדוגמא) מישהו יכול להסביר לי עליהם?

למעלה