אקולוגיה גופנית

אקולוגיה גופנית

נמסטה כולם... נזכרתי בדבר נחמד ביותר שלמדנו בזמנו אי שם באנגליה.. וחשבתי שהוא ימצא חן בעיניכם.. היה מקרה שבו כאבה לאחד האנשים הרגל בסדנה, והוא התחיל לדבר עימה.. והיא ענתה לו?!?!?!?!!! אותו אדם מסתבר מנהל שיחות נפש עם כל הגוף שלו.. והסוד הגדול הוא פשוט להקשיב! אז כתרגיל נסו את הדבר הבא ותראו מה התגובות של הגוף. כאשר יש לכם כאב כלשהו, או איזה שריר עצבני/קופצני, או תחושה מוזרה באחד מהאיברים של גופכם.. ( היי.. לכל מעוררי הגסויות לאחרונה, לא התכוונתי לתחושה הספציפית הזו באזורים הספציפים הללו
P-; ) תשאלו את אותו אבר מה הוא רוצה לומר לכם בזה שהוא מאותת לכם בדרך שהוא מאותת. ואז תשתקו! נקו את הראש ממחשבות כי התשובה יכולה לבוא באחת מכמה צורות או ע"י תמונה. או ע"י תחושה. או ע"י קול שעונה בתוך הראש. או ע"י צליל. או ע"י שילוב.. ואולי אפילו בדרך שעוד לא הכרתי.. אבל התשובה באה.. וכשאתם מקבלים את התשובה.. וזכרו זה הדבר הראשון בד"כ שעולה לכם בראש.. מוזר ככל שיהיה..אם בכלל מוזר.. תענו לאותו איבר, ותראו אם אתם יכולים לפתח שיחה עימו.. לפעמים אפשר להיות נדהמים ממה שיש לגוף שלנו לספר לנו.. בהצלחה. נמסטה רוח

Jerald_Admonds

New member
אני עושה את זה כבר שנתיים ככה..

אבל זה בכלל התחיל מלדבר עם הלב שלי, ואז עם צדדים שונים באישיות שלי.. כמו שתמיד אומרים אפשר להגיע לאחדות עם משהו רק על ידי התנתקות ממנו:) וזה דיי תקף לגבי חלוקת האישיות והרגשות והתייחסות אליהם כישויות בפני עצמן.. רק ככה אפשר באמת להתאחד איתם:) לא לשלוח אותי לפסיכיאטר! בבקשה לא.... רק לא האנשים עם החלוקים הלבנים....

sihaya

New member
שי!!!

איך אתה עושה את זה ?!?!!?!? אוווף! אני לא מבינה! כאילו אני מבינה אבל אני לא יודעת אף פעם לשמוע! :(

Jerald_Admonds

New member
פשוט תקשיבי....

ואם זה לא עוזר, אז בהתחלה תיצרי את התשובות. עם הזמן מי שיתפוס פיקוד על התשובות לא יהיה את אלא מי שביקשת לדבר איתו..

סיהיה

רצוי לנסות לעשות את זה כאשר את במצב מדיטטיבי.. כך הראש יותר בשקט מהמחשבות... ואם את לא מצליחה אז עם מישהו שמנחה אותך... בהצלחה נמסטה רוח

נהדר

בהחלט הקדמת את המאוחר.. ואתה בשלב מתקדם.. האם אתה גם פונה אל הצד היצירתי שבך שיעזור לך לפתור בעיות עם צדדים אחרים של אישיותך?? רוח..

אז הנה לך הזדמנות נפלאה לבדוק

פן נוסף באקולוגיה גופנית.. נניח שיש אצלך התנהגות מסוימת שאתה לא אוהב, נקרא לה התנהגות X ואתה רוצה שהתנהגות זו תשתנה להתנהגות אחרת יותר טובה/שימושית/חיובית.. א. צריך לצאת מנקודת הנחה כי להתנהגות X יש בסיס חיובי שעליו היא פועלת כלומר יש לה כוונה חיובית מאחורי ההתנהגות. ב. אתה פונה אל החלק בך שאחראי על התנהגות X, נותן לו כבוד, מודה לו על שהוא עוזר לך בדרכו שלו, ושואל אותו אם הוא מוכן לומר לך מהי הכוונה החיובית מאחורי התנהגות X. אם הוא עונה בשלילה.. שאל אם הוא יהיה מוכן לספר לך בהזדמנות אחרת? או מה צריך לקרות בכדי שהוא יהיה מוכן לספר לך. אם הוא עונה בחיוב, שאל אותו מהי הכוונה החיובית מאחורי התנהגות X. בכל אופן. גם אם הוא לא מוכן לספר לך, אתה יכול להמשיך בתהליך. ג. אתה אומר לו שאתה לא הכי מרוצה מהתוצאה המתקבלת, ושואל אותו אם תהיה התנהגות אחרת שתבוא להחליף את התנהגות X ואשר תשמור על הכוונה החיובית, ולא רק זה אלא שגם תהיה התנהגות הרבה יותר בריאה ואקולוגית לכל המערכת (הגוף-נפש-נשמה-רוח) האם הוא יהיה מוכן לעשות ניסיון לבדוק אותה? בד"כ התשובה היא חיובית, שכן החלק הינו חלק ממך והוא רוצה את טובת המערכת תמיד. ד. אתה מבקש מהחלק היצירתי שיצור לפחות 7 התנהגויות שונות, אשר יתאימו מבחינה אקולוגית שלמה לכל המערכת ויקימו את הכוונה החיובית של התנהגות X. ומבקש מהחלק היצירתי שיודיע לך ברגע שיש לו לפחות 7. ברגע שהוא מודיע לך. אתה מבקש מהחלק היצירתי שיפגש עם החלק האחראי על התנהגות X ושביחד יבחרו את 3 ההתנהגויות הכי טובות מבחינה אקולוגית למערכת. ושיודיעו לך כשהם בחרו. ה. אתה מבקש מהחלק שאחראי על התנהגות X לבדוק כל אחת מההתנהגויות החדשות במשך שבוע ימים. ושיבחר את ההתנהגות הכי טובה/בריאה/ - אקולוגית למערכת/לך. ושאיתה ישאר... ואתה מבקש ממנו שיודיע לך אם הוא הבין וקיבל את המשימה עליו.. אם קיבלת כן.. תהנה משלושת השבועות הבאים, הם הולכים להיות a joy ride .. מהנה ביותר.. (למתבונן מהצד בכל אופן
) בהצלחה.. נמסטה רוח

התרגיל הזה מגיע מעולם ההיפנוטראפיה

ובד"כ אנו מבקשים 10 אבל כשאומרים לאנשים 10 , הם נבהלים משום מה.. 7 זה מספר קל יותר, הוא גם מספר מאגי, ויש לו עוד כמה תכונות שונות מבחינה קומוניקטיבית אשר עוזרות לכל התהליך.. התהליך עובד באופן מדהים.. ומשיג תוצאות אקולוגיות למערכת.. רוח

למעלה