אצלי או אצלה ?

TalElite

New member
אצלי או אצלה ?

מה הסיכוי של גבר לקבל לחזקתו את ילדיו ? מה אומר החוק - אם יש כזה ?? אם נניח הגבר הוא שמקבל לרשותו את הילדים, האם על האישה חלה חובת מזונות ?? אשמח לפירוט. תודה

noam weissman

New member
זה לא בדיוק אחיד

מאוד תלוי בעורכי הדין ובשופט. החוק היבש מדבר על חזקת גיל הרך שזה אומר עד גיל שש ילדים יהיו בחזקת האם ומעבר לכך בנות ישארו עם אמא ובנים יהיו עם אבא. בפועל ברוב המקרים, הילדים נשארים עם האם. בד"כ כלל שואלים ילדים איפה הם רוצים להיות רק בגיל מאוחר יותר, לפחות 9 ואילך. הסיכוי לאם עם ילדים קטנים לאבד את המשמורת הוא נמוך ביותר. חובת ההוכחה על האב שהאם אינה כשירה. אם האם אינה מוותרת על המשמורת, רק אם מצליחים להוכיח שהאם נרקומנית, חולת נפש או עברינית יש סיכוי לאב לקבל משמורת. יכול להיות שהאם פחות טובה כהורה ויש אפילו הוכחות עדיין זה מאבק קשה שבסופו הילדים הם הנפגעים העיקריים. לגבי מזונות: לפי ההלכה אב צריך לכלכל את ילדיו ולדאוג לרווחתם לפני שהוא דואג לעצמו. לגבי אם קודם כל עליה לדאוג לעצמה לפני שהיא דואגת לילדיה. בבית משפט אזרחי יש יותר שיויון ובהחלט יחייבו אם במזונות הקטינים במידה והם אינם בחזקתה. מתחשבים בגובה ההכנסה ואולי אפילו מקלים על האשה אבל כנראה שיחייבו. בהצלחה.

בדד1

New member
אם יש לך אפשרות לראות אותם

ללא הגבלה אז מה איכפת לך מי רשום באופן רשמי כהורה משמורן אם אין לך אפשרות כזו תנסה ליצור אותה ואשר לשאלות שלך התשובה היחידה שעולה לי כרגע היא שכאן זו לא אמריקה ולהבדיל ממה שחושבים הסרטים זה מהחיים במדינת ישראל של היום אם תרצה להיות הורה משמורן תצטרך לנהל מאבק ארוך בבית משפט אל תשכח שהזמן לא עוצר והילדים גדלים תוך כדי המאבק הזה הם יהיו הנפגעים העיקריים מכך

TalElite

New member
עוד שאלה....

סכום המזונות הוא קבוע ? יש לו מינימום מסויים ? ובכלל - ממה מורכבים המזונות - אילו סעיפים ? ומה מדיניות המזונות במשמורת משותפת ? תודה :)

דיון מזונות אף פעם לא סגור

יש קביעת מזונות ..כן יש מינימום יש לפי השכר ויכולת ובעתיד אם יש צורך אפשר להגדיל או להקטין..

noam weissman

New member
סכום מזונות

מקובל שסכום המינימום לילד אחד הוא 1150 שקלים + מדור +++ 1150 מוגדר כסל לצרכים כמו ביגוד, הנעלה, צורכי כביסה, מיים, חשמל וכו. מדור מוגדר כאחוז משכר דירה ממוצע בתלות בכמות הילדים: עבור ילד אחד 30% עבור שני ילדים 40% עבור שלושה ומעלה 50% שכר דירה ממוצע הינו 400$ שהם כ 1800 שקלים כלומר מדור עבור ילד אחד כ 550 ש"ח עבור שניים כ 720 ש"ח ועבור שלושה כ 900 שקלים. מקובל להתחלק בהוצאות חינוך, בריאות וכו. לגבי משמורת משותפת לא בדיוק מתחשבים בגבר וחובת המזונות נופלת על האב גם כאשר הילדים נמצאים ברשותו חצי מהזמן ויש לו הוצאות נוספות על המזונות. אם החלטת משמורת המשותפת מקובלת על שניכם כבר תגיעו להסדר הגיוני יותר. לפי מה שכתבת אני מניח שמאבק לא יהיו ותגיעו להסדר שמקובל על שניכם. אם אפשרי גימרו את הכל בזמן הקצר ביותר לטובת הילדים וגם לכם. בהצלחה.

TalElite

New member
אף אחד לא אמר.....

זו רק שאלה. רק לדעת. אף אחד לא קבע עובדות. אבל לפני שיוצאים לדרך כזו ארוכה ומפותלת, כדאי לדעת הכל. לא ??? אותי לימדו שכדאי לבדוק את כל האופציות הקיימות - לא להיות מקובעים במצב אחד. עד היום זה שיחק לטובתי. בנוסף - אני בחיים לא אתן למצב של גירושים לפגוע (עד כמה שאפשר) בילדים. הבעיה היא שלי ושל זוגתי. ולכן נפתור אותה על הצד הטוב ביותר. שבת שלום

Kטלנית

New member
לבדוק תמיד טוב ...../images/Emo132.gif

מחקר מעמיק זה מעולה ולבוא לכל ההליך הזה בצורה נכונה בונה ונבונה אל תסמוך על התשובות כאן אם באמת אתה מעוניין בתשובות רצניות לא חסר ברחבי האינטרנט אתרים הדשים בגירושים פסקי מזונות מישמורת בכל מני מצבים הכנס לשם ותאמין לי שתחכים בקיצור מה שאני מאחלת לך זה
והלואי שתסיימו את זה בדרך ההידברות והסכמה שבת שלום לך

למעלה