אצילות נפש בג'נין

אצילות נפש בג'נין

אצילות נפש בג'נין הייתי רוצה להביע את השתתפותי מקרב לב באבלה של משפחת אל חטיב שבנה אחמד בן ה12- נהרג בידי חיילי צה"ל בטעות נוראה, וכן להביע את הערכתי העמוקה לאצילות הנפש של בני המשפחה שהחליטו לתרום את אבריו להצלת חיי ילדים אחרים, בין אם יהודים או ערבים. עם יד על הלב כדאי שנשאל את .עצמנו: כמה משפחות ישראליות שחס וחלילה איבדו ילד בפיגוע היו מאפשרות את תרומת אבריו למען הצלת חייהם של פלסטינים, ומקבלות החלטה כזאת ממש באותו יום בו נפלה עליהם הבשורה הנוראה? אגב, בפעם הבאה שבאמצעי התקשורת שוב יקראו לעיר ג'נין בכינויים כמו "בסיס טרור", "קן מרצחים" וכדומה, כדאי שנזכור שגם משפחת אל חטיב הנדיבה ואצילת הנפש נמנית על תושבי העיר הזאת.

תרומת אבירים

אסורה ע"פ ההלכה היהודית. אנחנו חיים במדינת ישראל, מדינת היהודים מכאן נובע שלא כל היהודים יתרמו את האיברים שלהם.

d a p h i

New member
לא נכון...

בדיוק שאלתי על זה שאלה בבי"ס, ואמרו לי שזה לא נכון. בייחוד כשה מן המת אל החי, הרי היהדות מקדשת את החיים, לא?

היהדות אומרת

שאדם לא יכול להקבר כשהגופה שלו לא מושלמת כלומר כמו ביום היולדו, לכן, לאדם גם אסור להקבר עם קעקועים למינהם- זה להשחיט את הגוף. אותו דבר גם עם תרומת איברים, לאדם אסור להקבר כשאיברים בגוםו חסרים, לכן אומרים שכשהגוף לא שלם הנשמה לא יכולה לעלות למעלה ואז יש עינוי גדול. אני לא רבנית גדולה אבל זה מה שאני יודעת.. אפשר לתקן אותי..:)

AngeIDust

New member
לא נראה לי שזה נכון

כי אם זה היה המצב בטח לא היו עושים את זה בישראל

ציקהלה

New member
זה נכון האמת...

ביגלל זה חרדים לא תורמים איברים... הם רק מקבלים אותם אגואיסטי נכון?!

AnnabeI Lee

New member
אבל חיילים שנפצעו ואיבדו איברים כן

קוברים בקבורה תקינה הלכתית

ציקהלה

New member
גם אנשים שתורמים

קוברים בצורה הלכתית.... אני יודע שדתיים לא תורמים איברים...(לא אוהב לעשות הכללות, אז רוב האוכלוסיה לא תורמת) למה אני לא יודע... אבל הסיבה המוזכרת למעלה מראה אפשרות טובה... לכן אני חושב שיש בזה משהו.

yuval k

New member
אני דווקא ראיתי שהרבה אומרים שזו

מצווה גדולה לתרום איברים. זה הרבה יותר קונסיסטנטי עם רוח היהדות, לדעתי, מאיסור על תרומת איברים.

amit1198

New member
קצת מבהיל....

אני בטוח שההודעה שלי תזעזע כאן הרבה אנשים ועל כך סליחה מראש אז ככה.... דבר ראשון יש משפחות יהודיות שעשו אותו הדבר דבר וגם תרמו את אברי בנם להצלת ערבים ודבר שני בא לא נשכח איך הילד מת.... הוא הסתובב עם רובה צעצוע בין שורות של מחבלים וג`נין אין מה לעשות היא כן קן צרעות ורוצחים זה שיש שם אולי מי שרוצה שלום זה אולי יש אבל יש בחברה יש כלל ויש יוצא מן הכלל ולצערי מי שרוצה שם שקט אלה היוצאים מהכלל ואילו הרוצחים צמאי הדם הם הכלל שם ועד שהם לא ישנו את זה אין צבא הגנה לישראל צריך לחשוב פעמיים לפני כל יריה.....

amit1198

New member
קצת מבהיל....

אני בטוח שההודעה שלי תזעזע כאן הרבה אנשים ועל כך סליחה מראש אז ככה.... דבר ראשון יש משפחות יהודיות שעשו אותו הדבר דבר וגם תרמו את אברי בנם להצלת ערבים ודבר שני בא לא נשכח איך הילד מת.... הוא הסתובב עם רובה צעצוע בין שורות של מחבלים וג`נין אין מה לעשות היא כן קן צרעות ורוצחים זה שיש שם אולי מי שרוצה שלום זה אולי יש אבל יש בחברה יש כלל ויש יוצא מן הכלל ולצערי מי שרוצה שם שקט אלה היוצאים מהכלל ואילו הרוצחים צמאי הדם הם הכלל שם ועד שהם לא ישנו את זה אין צבא הגנה לישראל צריך לחשוב פעמיים לפני כל יריה.....

amit1198

New member
קצת מבהיל....

faland

New member
מי לא היה תורם?

ניראה לי שאם מישהו היה כבר תורם איברים אז לא היה משנה לו כ"כ למי הם יבואו. זה נגד טבע האדם אם הייתם רואים שניי פצועים אחד ערבי ואחד יהודי אז מה היים עוזרים ליהודי ומניחים לערבי לגסוס? אף אחד כמעט לא היה עושה זאת... לימ איכפת מהי העדה שלנו כולנו בניי אדם... חוץ מהמרוקאים הם חיות... סתם צוחק עכשיו..

למעלה