אצילות נפש בג'נין

אצילות נפש בג'נין

אצילות נפש בג'נין הייתי רוצה להביע את השתתפותי מקרב לב באבלה של משפחת אל חטיב שבנה אחמד בן ה12- נהרג בידי חיילי צה"ל בטעות נוראה, וכן להביע את הערכתי העמוקה לאצילות הנפש של בני המשפחה שהחליטו לתרום את אבריו להצלת חיי ילדים אחרים, בין אם יהודים או ערבים. עם יד על הלב כדאי שנשאל את .עצמנו: כמה משפחות ישראליות שחס וחלילה איבדו ילד בפיגוע היו מאפשרות את תרומת אבריו למען הצלת חייהם של פלסטינים, ומקבלות החלטה כזאת ממש באותו יום בו נפלה עליהם הבשורה הנוראה? אגב, בפעם הבאה שבאמצעי התקשורת שוב יקראו לעיר ג'נין בכינויים כמו "בסיס טרור", "קן מרצחים" וכדומה, כדאי שנזכור שגם משפחת אל חטיב הנדיבה ואצילת הנפש נמנית על תושבי העיר הזאת.

ערב רב

New member
ההורים קיבלו כסף טוב בתמורה לאיברים

שאחד מהם לפחות הושתל בילד מהכפר המעורב מפקיעין. אינני אומר, זה אלמטרי שאנשים יתרמו איברים ואין בזה שום אצילות. אוי ואבוי לנו אם נתייחס לתורמי איברי קרוביהם כעל בעלי "אצילות נפש" מיוחדת, חריגה, שבעצם מתירה לכולנו שלא לעשות כמותם. אבל מעבר לכך, גם מבחינה לאומנית, חלק ניכר ממושתלי האיברים בבתי החולים בישראל הם ערבים מישראל ומיש"ע, כך שלא מדובר ב-"תרומה לאויב". וכאמור, איני בקיא במצבם הכלכלי של ההורים אבל הם קיבלו "מענק" של 10,000 ש"ח מעמותת אד"י תמורת האיברים.אם מענק זה היווה שיקול בעיניהם אז הם לא יותר מסוחרי איברים.

אם אני ערבי

ואני ממיר את הדת... אז אני כבר נחשב לבן אדם, או שאין לי שום סיכוי?

אולי ההורים קיבלו כסף בשביל האיברים

אבל על כל פנים, 10,000 ש"ח בתמורה לילד מת זה ממש כלום בהשוואה למיליון וחצי ש"ח בתמורה לבית מכוער וכמה חממות

למעלה