אציטון ופרפרים...

rusty

New member
אציטון ופרפרים...

הי, אולי מישהו יודע, הורדתי לק מהצפורניים, וכשסיימתי, כבדרך אגב, ראיתי קצת אבק על השידה שלי, וככה מתוך אינסטינקט, העברתי "ויש" עם צמר הגפן עם האציטון שהיה בידי. התוצאה, "ויש" אחד גדול ולבן על השידה החומה (כנראה ירד הצבע). מה עושים והאם יש דרך לתקן? משום מה זכור לי שיש לי איפשהו בבית חומר שנקרא "פולירון", הוא מתאים? ושאלה נוספת...יש לי קערת אבן על אחת השידות, שבה שמתי כל מיני פרחים ריחניים כאלו, ולפני שבוע שמתי לב שהבית החל להתמלא בפרפרים קטנים וחומים. מקור הבעיה, פרפר שהתיישב בתוך הקערה והתרבה, וכך מצאתי גלמים. בקיצור, העפתי את כל תכולת הקערה ושטפתי אותה, אבל מה אם הם התמקמו בעוד מקומות? קשה לי לזהות מה זה הפרפר הזה, ואם הוא מזיק לרהיטים. תודה,

SILIVAS

New member
הי

תשובות אין לי רק סימפטיה, הסיפור על האציטון היה יכול להיכתב על ידי
באמת נשמע לי שירד הצבע, אולי תקני בחנות צבע לתיקון?

maybesure

New member
הצעות

1. אם השידה מעץ מלא - נסי לטשטש את כתם בעזרת שמן טיק בצבע תואם. להתייעץ עם איש המקצוע בחנות לפני הקניה. השמן יורד עם הזמן ויש לחדשו מפעם לפעם - אבל הטשטוש ייראה טבעי. 2. הפרפרים לפי התיאור - עש מסוג כלשהו. פשוט שימי לב אם את רואה עוד מעופפים כאלו בבית. אם כן, ואם חושדת שיש בארונות הבגדים - מומלץ לשים שקיות בד קטנות שבתוכן רוזמרין ולוונדר. או..נפטלין אבל הנפטלין הוא כימי וריחו נתפס לבגדים ואינו נעים. לרוזמרין תכונה נפלאה של הרחקת חרקים מכל מיני סוגים. אני שמה ממנו אפילו בארגז של החתולים כשיש המלטות - מונע פעושים ושאר טפילים ממשפחת החרקים. למדתי מחברה וזה עובד!

rusty

New member
תודה, הפרפרים הם עם

כנפיים ארוכות כאלו, אבל הם די קטנים. בנתיים בכל פעם שפגשתי אותם, הרגתי. עברתי על כל השידות והמדפים וניקיתי, בארונות לא ראיתי, אבל אקח את עצתך לגבי הלוונדר והרוזמרין. תודה. לגבי השידה, לא יודעת לגבי סוג העץ, אבל הוא צבוע בצבע חום כהה. אני אבדוק. תודה

maybesure

New member
אם השידה צבועה

אז סביר שאפשר עם השמן. הכוונה אם זה לא הדבקה של מלמין או פורמייקה.

למעלה