אציטון בשתן. מי שמע?????

מ צ פ י ם

New member
אציטון בשתן. מי שמע?????

אתמול היה לי תור אצל הרופא שלי, לפני ,נכנסים לאחות, משקל, לחץ דם, וחלבון בשתן.. שאני חוזרת אני מראה לה את הסטיק, והאחות מזדעזעת, ואומרת לי : יש לך המון אציטון בשתן, היא התקשרה בדחיפות לרופא, והיא אמרה שמיד אלך לאכול, ולחזור אח"כ אליה. עכשיו כזכור לכם אני שוקלת 97, ובסיוטים מההשמנה בהריון, בפרט שזה הריון תאומים. אז התחלתי מאד מאד לשמור, לא אוכלת בכלל סוכר, הרבה ירקות דגים ודברים בריאים, אכן, אינשאלה, ירדתי קילו אתמול והייתי מאושרת... אבל אחרי שנכנסתי לרופא, האושר הלך.. היא אמרה שזה מאד מסוכן כי האציטון יכול לעשות מומים לעובר. ואני חייבת לאכול פחמימות. תבינו, אני, שכל החיים נלחמת על חתיכת תפוח אדמה, חולה על פחמימות, חייבת לאכול.... שחזרתי הביתה, (אחרי 4 שעות שהרופאלא הסכים שאלך לפני שהוא רואה שירד לגמרי..)עלו בי כמה מחשבות: * האם יתכן שבעקבות דיאטה של שבוע,ושוב, לא רעב, אלא בהחלט דיאטה מאוזנת.שאגיע לכזה מצב של רעב?? הרופא הסביר שהגוף רעב ואז העובר מפרק את השומנים הלא טובים ומפזר אציטון בגוף, משהו כזה. איך יתכן שבכל ה 97 ק"ג שלי אין לעובר מספיק שומן בריא לפרק??? נשמע לי מוזר לאגיע למצב שהגוף מגיב כמו ברעב ממושך על חתיכת דיטה מאוזנת..... * אוקיי, אתמול היה לי תור, עליתי ע"ז, איך אדע פעם הבאה כשיש לי את הערכים הלא טובים האלה??? הרי הרגשתי טוב והכל סבבה... נסיתי היום לקנות בבית מרקחת את הסטיקים והם לא מוכרים... אנא ממכם, אם למישהי יש מידע בנושא, אשמח לשמוע.

nubi

New member
אני לא הייתי נסחפת

הסיבה העיקרית לאציטון בשתן זו התייבשות. היו בסה"כ צריכים לשלוח אותך לשתות ולא להלחיץ אותך. חוץ מזה, שדיאטה חייבת להיות מאוזנת על אחת כמה וכמה בהריון (אבל זה בלי קשר. כדי להגיע לאציטון בשתן כתוצאה מחוסר מזון צריך ממש רעב).

yafit7

New member
מסכימה

לא נשמע לי שדיאטה מאוזנת מגיעה למצב כזה.. אצטון בדר"F משתחרר אחרי רעב ממושך, לא דיאטה. אבל זו כמובן דעתי הלא מקצועית. אגב, עשית בדיקה חוזרת? אולי משהו בסטיק לא היה בסדר, או בצורת הבדיקה שלך? האחות אצלינו למשל לא מרשה לנשים לשים את הסטיק בעצמן- הן מביאות לה את הכוס עם השתן והיא בודקת. לטענתה, כשהבנות שמות את הסטיק בשירותים ועד שהן מגיעות אליה אז הסטיק הרבה פעמים משנה את הצבע הראשוני שלו. ניסית לבדוק שוב? אולי לשאול עוד רופא/ אחות למקור האצטון- למשל במוקד האחיות של הכללית *2700?

marcyg

New member
מסכימה עם נובי! תשתי...

מעניין למה הלחיצו אותך כל כך.
אם המצב היה חמור הם היו שולחים אותך למיון לקבל נוזלים (וגם זה לא מצב כל כך רציני) אני התיבשתי לא מעט בהריון בגלל הקאות... קצת נוזלים, מנוחה והכל בסדר.

אולי הדיאטה שלך לא מאוזנת

למרות שאת משתדלת. אולי את משתדלת קצת יותר מדי...
כדאי להתייעץ עם תזונאית.

תשמעי לגבי פחמימות

אני לא סובלת מבעיית משקל בעקרון. אבל אני שבוע 25 ובשקילה האחרונה עליתי 5 קילו ב-4 שבועות (שזה סה"כ 7 קילו עד עכשיו שזה דווקא תקין אבל עדיין) הרופא נורא כעס עלי ואמר שאני חייבת לשמור ולא להזים, ושאנסה להוריד את כמות הפחמימות ולאכול יותר חלבונים וירקות. חייבת לציין שגם ככה אני לא אוכלת בהגמה, אלא פשוט ארוחת צהרים וערב רגילות , בבוקר משהו קטן, ובסביבות חמש אם אני רעבה עוד משהו קטן, וממש לא מתקרבת לשטויות. אבל בכל זאת אמרתי בסדר מאז תחילת ההריון אני אכן אוכלת יותר פחמימות מבדר"כ אני אנסה להוריד אותן (את הפחמימות המיותרות). אבל ככל הנראה הסיבה שאכלתי יותר פחמימות היתה שהגוף שלי היה צריך אותן. נסיתי לעשות את זה במשך שבוע ומה שקרה זה שדבר ראשון נהייתה לי נשירת שיער מטורפת (ואני בטוחה שזה מזה כי מאז עבר עוד שבוע של אכילה רגילה וזה הסתדר), וחוץ מזה שבאחד הימים התעכבתי ולא יצא לי לאכול צהרים עד 4 (אכלתי לחמניה ב-11 וכלום חוץ מזה), והחיל לרעוד לי כל הגוף כאילו אני מתעלפת עוד שניה... בקיצור כנראה דיאטה עם מעט פחמימות לא ממש טובה בהריון, אבי לא אומרת שצריך להגזים אבל צריך לאכול יותר מאשר לא בהריון. פחמימות הן אנרגיה זמינה לגוף, כשהגוף רוצה לפרק משהו דבר ראשון שהוא מפרק זה את הפחמימות כי זה צורך ממנו הכי מעט אנרגיה, וכנראה שהגוף צריך את זה. אני מציעה שתאכלי פחמימות יותר בריאות אבל תעלי את הכמות (חיטה מלאה וסיבים תזונתיים למיניהם).

הילית111

New member
לדעתי

בנושא הפחמימות מסכימה שבהריון זה קשה לקצץ אני בבוקר אוכלת 2 פרוסות לחם קל עם גבינה או דנונה 3% עם גרנולה בצד צהריים או מנת בשר /דג עם יר'קות או פחמימה (אבל אז אני לא אוכלת בשר) כלומר לא מחברת פחמימה עם חלבון-כלל חשוב בערב מרק עשיר עגבניות עדשים מה שמתחשק ובין לבין פירות מעדני חלב 3% באמצע גם סלט ירקות עם טחינה לייט או כל מיני נשנושים בריאים (ממש לא חטיפים וכו) ובלי שטויות אני שבוע 26 שוקלת 65 (אני מטר שישים וארבע) לא יודעת כמה עליתי בגלל שלא כל כך נשקלתי אבל אני מרגישה טוב והעליה הייתה מתונה מסכימה שיום בלי פחמימות הרגשתי ממש רע אני בעד באמת בלי שטויות ולא להתפתות לכל אחד שאומר תאכלי עוגה זה לתינוק וכו מדי פעם אם רוצים מתוק אז אפשר לחם קל עם ריבה או מעדן עם דבש וגרנולה בקיצור דברים בריאים גם פחמימות להקפיד על פחמימות בריאות (אורז או פסטה או פתיתים וכו ) ולא לשלב פחמימות וחלבונים. זה לדעתי וזה עובד אני מרגישה טוב לא כבד מדי למרות שלפני ההריון הייתי מאוד רזה אז ברור שזה שינוי אבל אני אוריד הכל אחרי הלידה כמו שרבות וטובות עשו לפני ואני עולה מה שאין ברירה והתינוקי גורם לכך. ב-17/11 אני כבר אהיה חודש שביעי כך שאני די מתקדמת זהו בינתיים המסקנות שלי

"דיאטה מאוזנת" זה מה שאת עשית או

תזונאית המליצה? הייתי פונה לתזונאית לקבל המלצות על אכילה נכונה בהריון.

מ צ פ י ם

New member
תודה על התגובות, אבל משום מה

הרופא בכלל לא שייכה את זה לשתיה, אלא רק לאכול, ובפרט לפחמימות. מעניין למה. למי ששאל, עשו לי 4 פעמים בדיקות, לאט לאט ירד, בשלבים, אבל בהחלט זה היה בדיקה אפקטיבית. אני הייתי אצל דיאטנית, ואני עושה פלוס מינו את הדיאטה שלה, למרות שתאמינו לי במשקל שלי אין חידושים\ לחדש לי לגבי דיאטות, יש לי תואר פרופסור ואני אלופה בזה.. לצערי.. בינתיים החלטתי ללכת יום יום עד סוף השבוע לאחות, ולבבדוק אם זה היה חד פעמי או תופעה. שוב תודה לכל העונות.

האצטון הוא תוצר לואי של פירוק

שומנים (לא קשור לטובים או רעים). כאשר לא צורכים מספיק פחממות הגוף מפרק חלבונים ושומנים כדי להפיק אנרגיה וזו התוצאה. אם את מייצרת אצטון, אכן סביר שאת לא צורכת מספיק פחממות. הבעיה עם האצטון היא שהוא עלול לגרום לצירים מוקדמים (עד כמה ששמעתי במחלקה להריון בסיכון בנהריה...). תשימי לב שאת צורכת פחממות (רצוי מורכבות) בכל ארוחה.

מ צ פ י ם

New member
עכשיו הראתי לבעלי את מה שכתבתן

והוא אומר שבמפורש הרופא אמר שיש מצב שבנ"א מורעב ולא מיובש וההפך.. יובש רואים לפי הצתברות של יוד בשתן (משנו כזה אולי אני לא מדייקת, כי הייתי מדי לחוצה ועצבנית אחרי 4 שעות לשבת אצלו..) ועכשיו, מה זה פחמימות בריאות? אני מאד אוהבת תפו"א בכל הצורות, ואורז (לבן לצערי) מבושל בצלי עוף ... השאלה אם זה לא יצא שכרו בהפסדו... אני יתפח למימדים עצומים??

את יכולה לשלב תפו"א, אורז, לחם,

פירות ופחממות אחרות. אם תגבילי את הכמות לא תתפחי. כמות סבירה היא בערך 2 מנות פחממה בארוחה עיקרית (היינו:2 תפו"א בינוניים, 2 פרוסות לחם, 4 פרוסות לחם קל, כוס אורז, כוס וחצי קטניות וכדו') ומנת פחממה אחת כארוחת ביניים (למשל 1 פרי או 1 פרוסת לחם+ממרח). אם את לא בטוחה איך בדיוק לתכמן לך תפריט מתאים, ממליצה לגשת שוב לדיאטנית. אל תשכחי, שהריון זה לא זמן טוב לדיאטות כסאח, מומלץ לא פחות מ1800 קק"ל ביום ורוב הנשים זקוקות ליותר מזה.

הילית111

New member
ומה לגבי הפרדה בין פחמימות לחלבונים

זה אפשר בהריון? לא אורז עם בשר אלא אורז עם סלט או סלט עם בשר

בעקרון אפשר, בתנאי שאת אוכלת בסופו

של דבר מכל אבות המזון ולא ממעיטה בקלוריות יותר מדי. השאלה גם למה לעשות הפרדה- את לא אמורה לעשות דיאטות לצורך הרזיה במהלך ההריון.

S2Bmom

New member
אצטון הוא ממשפחת ה-KETONES

ציטוט מתוך בר: "הימצאות אצטון בשתן מראה על סוכרת בלתי מאוזנת או על מצב של חוסר אכילה ו/או חוסר שתייה מספקת עד התייבשות" מסכימה עם שאר הבנות ומרחיבה: הייתי ממשיכה להקפיד על דיאטה מאוזנת ושמה דגש על נוזלים.

לימור98

New member
תפוחי אדמה ולחם הם

הפחמימות הכי גרועות - נספגות מהר וגורמות לתחושת רעב מהר. פחמימות מרוכבות זה אורז (עדיף מלא) פסטה, כמובן במידה. יש לך אפשרות לדעת בבית אם נכנסת שוב למצב כזה- האצטון מופרש בנשימה ויהיה לך ריח אופייני מהפה. שמישהו קרוב אליך ילמד לרחרח.....זה היה כנראה שילוב של דיאטת דלת פחמימות במיוחד וקצת ייבוש.

לי היה אצטון בשתן בתחילת הריון

כתוצאה מהקאות. שתיתי אבל לא אכלתי בכלל. האצטון אצלי היה כתוצאה מתת תזונה. תקפידי לשתות המון ולאכול מאוזן. אני יודעת שזה עלול לגרום נזק לעובר. בעיקר בחודשים ראשונים.

toloz26

New member
אצטון

זה מצב של ריכוז גלוקוז בדם ואז ישנם רעלנים שיוצאים בשתן ויוצרים את האצטון ריח חזק...

למעלה