אצבע? מוצץ?

• פותח הנושא liva
  • פורסם בתאריך

liva

New member
אצבע? מוצץ?

שלום רב, בתי בת השלושה חודשים מוצצת אצבע בלהיטות רבה, אני חוששת מבעיות גמילה ומבעיות שיניים בעתיד . האם דאגתי מוצדקת? אולי עדיף להרגיל אותה כבר עכשיו למוצץ? (איני יודעת איך, כי היא דוחפת את המוצץ החוצה עם הלשון), או אולי יש פתרון אחר כלשהוא? אשמח לעצה. תודה, ריקה

לאה_מ

New member
מנסיון אישי ומעיד על המקרה הפרטי

שלנו בלבד - בתי התחילה למצוץ אצבע בערך באותו גיל. אני הייתי מודאגת כמוך, ומיד רצתי וקניתי את כל סוגי המוצצים שמצאתי... אבל היא סרבה לכולם. בסופו של דבר היא הפסיקה למצוץ אצבע מיזמתה בגיל 11 חודשים לערך, הרבה לפני שאני הייתי מוכנה שתפסיק. זה דוקא היה מאד נוח - היא ישנה לילות רצופים, מעולם לא הייתי צריכה לקום להרים מוצץ שנפל, אף פעם לא שכחנו בבית את המוצץ או איבדנו אותו במקום כלשהו... היתה גמילה ללא שום בעיות. ובאשר לשיניים - הן לא ישרות במיוחד, אבל אני לא מייחסת את זה דוקא למציצת האצבע, וכשיתחלפו כל השיניים נראה מה המצב ונשקול טיפול אורתודנטי, שמאד מקובל עכשיו. ולגבי גמילה - את חושבת שגמילה ממוצץ היא תמיד קלה? עצם העובדה שמוצץ הוא חפץ חיצוני, שאפשר להעלים אותו ובכך לכפות גמילה על הילד - לא הופכת את הגמילה לקלה יותר בהכרח. בתי בת השבע חזרה יום אחד השנה מבית הספר ושאלה אותי אם היא יכולה למצוץ מוצץ פעם ביום רק לתכנית אחת בטלויזיה. כשהבעתי את תמיהתי לנוכח הבקשה המשונה מפיה של ילדה שמעולם לא היתה קשורה למוצץ, היא הסבירה לי שיש לה חברה שעושה זאת - בגיל 6.5 היא עדיין לא הצליחה להפרד מהמוצץ - כך שזה לא נראה לי ערובה לגמילה מהירה. אני בעד לא לנסות לפתור בעיות שטרם נולדו. אם היא נרגעת ממציצת אצבע ומסרבת למוצץ - שתעשה מה שטוב לה עכשיו. יתכן מאד שלא תהיינה שום בעיות בעתיד, ואם תהיינה - תתמודדי איתן בדיוק כפי שתתמודדי עם בעיות שלא צפית היום.

אין פתרון. כבר בגילה הצעיר היא

מלמדת אותך שיש דברים שנוגעים אליה, שהם מחוץ לשליטתך. במובנים רבים אצבע עדיפה על מוצץ, כי אצבע לא הולכת לאיבוד באמצע הלילה, אצבע לא מתבלה ונזרקת לפח, אצבע היא חלק מהגוף שלה ולא דבר חיצוני וזר. נכון שמוצץ ייתן לך שליטה על המצב: את תוכלי להחליט מתי להגמל, את תחליטי איזה סוג וכ"ו, אבל יש דברים שצריך להשלים איתם. אצבע היא אחד מהם. מזיק לשיניים? בערך באותה מידה. חבל על הכוחות והעצבים שלך ושל הילדה. אל תתחילה במלחמה אבודה שתגרום נזק לשתיכן.

אם את יכולה עדיף לתת מוצץ

הגמילה מאצבע היא הרבה יותר קשה והיות ואצבע תמיד נמצאת.. אני עצמי מצצתי אצבע ועד היוםזכור לי כמה הגמילה היתה קשה - בגיל 8. זו הסיבה שאת כל ילדי הרגלתי למוצץ.

כרמית מ.

New member
לא שיש לך הרבה ברירה, אבל לדעתי

אצבע עדיפה בהרבה. קודם כל, אני מסכימה עם חתולה שבתך בחרה, ולך אין הרבה מה לעשות בנדון, אבל מעבר לכך כמה יתרונות של האצבע על המוצץ (בני בן 4 ח', ואני מאד מקווה שהוא יעדיף את האצבע, למרות שזה לא נראה כך. הגדולים שלי - אחת עם אצבע, אחד עם מוצץ): לא נופלת, תמיד זמינה (וזה משמעותי בעיקר בלילה!!!) כשלא צריך אותה להרגעה, לא משתמשים בה (בניגוד למוצץ, שנמצא בפה, כי הוא שם) - וצריך להוציא אותה בשביל לשחק. לכן, היא גם לא מפריע לחקירה עם הפה (שתלווה אתכם בחודשים הקרובים) ולהתפתחות הדיבור. אולי נגמלים ממנה בגיל קצת יותר מאוחר, אבל מתוך רצון פנימי (מושפע אולי מחיצוני) ולא כהנחתה. אני זוכרת שלא היה לי קל להגמל מאצבע כילדה (בלילה, היא נכנסה לפה בלי שליטה) אבל שמצאתי פתרונות (לישון על היד) ואני לא זוכרת את זה כבעיה קשה. כשרציתי, נגמלתי. בקיצור: אני בעד!

נעה גל

New member
מוצץ לעומת אצבע

אני מוצצת אצבע לשעבר ושני הילדים שלי הראו סימנים של מציצת אצבע - עם הבת לא הצלחתי לתת לה מוצץ ועד היום היא מוצצת אצבע (בת שבע). אין לה בעיות עם שיניים עקומות. עם הבן שלי הצלחתי למצוא מוצץ שהיווה תחליף לאצבע. הוא בן שלוש (השבוע
) עדין מוצץ ולא מראה סימני גמילה (ואנחנו גם לא מנסים). הוא בלי ספק יצטרך פלטה בשלב מסוים. יש לו מבנה פה בעייתי והמוצץ רק החריף את הבעיה. אורתודונט אחד אמר לי שמוצץ ואצבע לא יוצרים בעצמם בעיות בשיניים למי שאין לו בעיות כאלה, אבל כאשר יש בעיות הם בהחלט מחריפים אותן. לגבי לילות - אין ספק שלילות עם אצבע בפה הם יותר רגועים מלילות עם מוצץ. בכלל אין מה להשוות ברמת ההרגעה העצמית. החסרון של אצבע הוא ידוע, קשה מאוד להגמל ממנה, בדיוק בגלל כל היתרונות שלה - היא זמינה תמיד. אני נגמלתי באופן יזום בגיל תשע וזו היתה גמילה טרם זמנה. לא הייתי מוכנה לחלוטין למרות ששיתפתי פעולה (אגב, על הלילות התגברתי בעזרת כפפה על האצבע).

למעלה