אפשר שאלה ?

Let me guess...

מה אתה מתפלא - עוד ביטוי גזעני של הציונות. עם האפרטהייד שיש פה תגיד תודה שערבים מורשים בכלל לגשת לאינטרנט.

אתה מתבלבל - הרמד'אן היה כבר

בכל שנה הוא "נופל" בעיתוי אחר מבחינת לוח השנה העברי והלועזי. השנה הוא החל בסוף ספטמבר. אני לא זוכר האם היה אז אייקון או לא - מכל מקום אין שום סיבה שלא לכלול אייקון כזה.

תשובה פשוטה יותר-

אין לאף אחד בהנהלת תפוז מושג על מה להכין אייכון לרמאדן... לך יש? תציע להם.

בסוף הרמדאן אפשר להכין

אייקון של קט'איף (סוג של מאכל נחמד שאוכלים כמדומני בסוף הצום).

lion 7

New member
ממתק או קינוח , לא מאכל

מסוג הממתקים כמו : בקלואה , כנאפה ... הממולא באגוז , או בגבינה, משהו קרוב לסופגניה ממולאת, השרוי בנוזל סוכרי, טעים מאד... אפשר לקנות את הבצק וללמא לפי הטעם וכמובן לבשל בתוך קערת שמן.. הממתקים אלה נמצאים לרוב בקונדטוריות ערביות יחד עם הממתקים המערביים .. חוץ מהסופגניות של חנוכה , לא ידוע לי על ממתקים בחגים יהודיים, אולם הקטאייף והזלאביה ושאר הממתקים המזרחיים שהזכרתי הן חלק גם מהחגים הנוצריים המזרחיים, לרוב אחרי הקריסמס בחג שנקרא חג העליה (עיד אלסעוד)... מהממתקים המפורמים גם כדורי בצק עם סוכר שמבושלים בשמן ונקראים זלאביה , ואצבעות בצק הממולאים אגוז ונקראים אצבעות זינב.. ביחד עם הקטאיף המפורסמות..

אז קטאיף לא קשור לרמד'אן?

זה פשוט ממתק שאוכלים כל השנה כשמתחשק? (וחלק מהנוצרים אחרי הקריסטמס?) אגב אם כבר מדברים על כנאפה.. מישהו פה בפורום הזכיר את המאכל/ממתק הזה בדיון שהתקיים לפני 5 שנים בערך, אפילו המליץ על מקום בחיפה שידוע בכנאפה שלו (מישהו זוכר/מכיר את המקום? נמאס לי כבר להיות "חיפאי שלא יודע מה זה כנאפה".........). ממתקים בחגים יהודים? בוא נראה.. חוץ מסופגניות בחנוכה, יש גם: - חרוסת (בפסח, מין ממרח אגוזים/תפוחים מתוק שהולך יופי על מצה). יש גם סוגים של עוגיות מיוחדות לפסח, שמכינים מקמח מצה. - אזני המן (בפורים, בצק פריך עם מילוי פרג או ריבה). - בראש השנה נהוג לאכול תפוח בדבש (מסמל "שנה מתוקה"). - בחג שבועות נהוג לאכול מאכלים חלביים, חלק מהם מתוקים. ובטח יש עוד כמה שפספסתי.. אני לא בטוח אם ט"ו בשבט הוא חג דתי (או לאומי), אבל נהוג לאכול בו פירות יבשים.

אלי ו.

New member
גזעון ../images/Emo3.gif

איך אתה מציע לעשות רדוקציה לתרבות שלימה דרך מאכל מייצג?

מה תאמר על מצה כאייקון לפסח? ../images/Emo2.gif

reduction ליהדות דרך מאכל מייצג? (מאיפה הקרצת אגב את המונח הזה?? אצלי זה מתקשר מייד ל- Noise Reduction, Dolby NR מעגל סינון רעשים שהיה נפוץ בטייפים ז"ל). אגב, גם Microsoft נגועים כנראה ב"גזענות" דומה לשלי - השפה העברית על כל ניביה ועברה המפואר - עוברת רדוקציה מחפירה לצמד האותיות "HE".

אלי ו.

New member
תרגע, התלוצצתי לכן שמתי ../images/Emo3.gif

ברור שאי אפשר להעביר בעזרת אמוטיקון מורכבות של תרבות. בהערה שלי ניסיתי להעביר את הצד השני של המטבע, איך אמוטיקון הוא בסה"כ סוג של צימצום תרבות.

סלוניק

New member
גם לא היה אייקון לחג הסיגאד.

תפוז היא חברה מסחרית ואין לה שום אינטרס פוליטי כזה או אחר. לפיכך ניתן להסיק שכאשר אין ביקוש לאשכול מסויים, פורום מסויים או אייקון מסויים, הוא לא יושק. ככל הנראה עד עכשיו לא היה ביקוש לאייקון שכזה, אפשר להסתפק באייקון סטריאוטיפי של בדואי צהבהב עם שפם.

InDaHouse

New member
הצחקת את השפם של פרץ

לחברה מסחרית אין אינטרסים פוליטיים? באיזה כוכב אתה חי?

סלוניק

New member
חברה היא חברה.

למנכ"ל שלה אולי יש אינטרס פוליטי, גם לסגן שלו אולי יש וגם לדירקטוריון שלה אולי יש, אבל החברה היא קבוצה מאוגדת של עובדים שמתאספים במטרה להרוויח כסף ולא כדי לממש אידיאולוגיה מסויימת. הרבה פעמים האינטרסים הכלכליים והפוליטיקה מתלכדות כאשר קהל היעד מתאים. למשל, חברה מסחרית שרצתה לעשות רווח תדמיתי באמצעות תרומה לחיילי המילואים בזמן המלחמה בלבנון לא עשתה את זה בהכרח מתוך חדווה פטריוטית או תמיכה בלחימה, אלא מכיוון שנתח השוק הפוטנציאלי שלה הוא ברובו תומך ומזדהה עם חיילי המילואים, קל וחומר מתגייס למילואים. עם זאת, כאשר אין לחברה אינטרס כלכלי לכך, מרבית הסיכויים הם שהיא לא תנסה להתוות איזשהו קו פוליטי. תפוז, כחברה המנסה לפנות לפלח אוכלוסייה מגוון כולל הציבור הערבי ולכלל המגזרים הפוליטיים בישראל, אין אינטרס להתוות קו שכזה, והיא גם לא מתווה מסתבר.

למעלה