אפשר שאלה?!?
אפשר שאלה?!?
קודם כל - בוקר טוב! לצערי, נושא הגירושין מעניין אותי יותר מתמיד (בעקבות האירועים האחרונים..).. כך שאני "משתתפת סמויה" בפורום ... אפשר להצטרף?
ההורים שלי מתגרשים. פתאום בגיל 50+ אבא שלי מחליט לעזוב את הבית. אני בת 24 ... ולא מבינה כלום.. אשמח אם תוכלו לענות לי על מספר שאלות: * כשהאיש רוצה להתגרש- עוזב את הבית, מגיש תביעה לרבני, יוצא עם אחת אחרת - האם אישתו יכולה להגיד בדיון שהיא רוצה "שלום בית" ? האם אפשר להכריח מישהו לנסות תקופה של שלום בית? הוא הרי עזב ולא יחזור. ברור שגם אם הרבני יורה על שלום בית - זה לא באמת יהיה... ידוע לי שהרבנים חוששים מגט מעושה.. ולא נוטים לכפות גט (וכאן המצב הפוך - היא לא רוצה לתת גט) אבל האם לא ראוי יותר "לכפות גירושין" על האישה מאשר "לכפות שלום בית" על הגבר?.. מבחינה מוסרית לפחות... בכלל .. מעולם לא הבנתי את היתרונות בבקשת שלום בית.. זה אולי טוב כששני בני הזוג מעוניינים בזה.. אבל אם הוא לא רוצה? מה זה יעזור? מה עוזרת בקשה לשלום בית לאישה בת 52 ?!? אם יהיה שלום בית, וכאמור יהיה רק למראית עין, אז ההליך יהיה ארוך יותר. ואז "תקופת ההחלמה" שלה, הנפשית, תהיה ארוכה יותר (כי זה תמיד יהיה ברקע, על סדר היום). ככל שתקופת השלום בית מתארכת - היא מתבגרת. גם ככה הסיכויים שלה לקבל משכנתא בתנאים נוחים - קטנים. בעוד כמה שנים -- מי יתן לה בכלל משכנתא? (במיוחד כשהיא לא בקו הבריאות) ומתי שהוא הם יתגרשו - ויחלקו את הרכוש. ומחצי דירה היא לא תוכל לקנות לבדה דירה חילופית (שווי הדירה ממש נמוך!). ולגור בשכר דירה "יאכל" לה את הכסף שיוותר לה... לא מבינה אותה. למה היא בכלל רוצה שלום בית? מה היתרונות של שלום בית?!?! ונניח שהרבני יורה על שלום בית בכל זאת.. כמה זמן זה? כמה זמן צריך לחכות ולראות שהשלום בית לא עוזר ולא מתקיים בכלל - כדי שיורו על גירושין ? תודה רבה על העזרה !!
אפשר שאלה?!?
קודם כל - בוקר טוב! לצערי, נושא הגירושין מעניין אותי יותר מתמיד (בעקבות האירועים האחרונים..).. כך שאני "משתתפת סמויה" בפורום ... אפשר להצטרף?