אפשר שאלה???

אפשר שאלה???

יש לי ילדה בת שלוש וארבעה חודשים. ילדה מאוד עצמאית מדברת בצורה שוטפת. חכמה ופיקחית מאוד. מאוד עירנית לנעשה סביבה. אתמול קראה לי הגננת ואמרה לי כי הילדה לא מסוגלת לשבת יותר מחמש דקות ולהקשיב, כי היא כל הזמן מחפשת לרוץ לשרותים או להתעסק בפינת המשחקים. בנוסף אמרה שלסיפורים היא מקשיבה יפה וגם במשחקים המשותפים היא משתתפת ומשחקת יפה עם כל הילדים. עוד אמרה שנחכה לתחילת השנה הבאה, ואחרי כמה חודשים אם לא יהיה שיפור אולי תמליץ לשלוח אותה לאבחון של קשב וריכוז. האם יש צורך? האם אפשר לאבחן אותם בגיל כל כך צעיר? בבית היא רואה קלטות וטלויזה בריכוז מופתי. גם משחקת עם עצמה. במה שמעניין אותה יותר זמן ובמה שמעניין אותה פחות-פחות זמן. אשמח לקבל תגובות מנסיונכם...

05 מיכל

New member
אפשר ואפשר!

תראי, אני לא איש מקצוע בעניין, אבל ההרגשה שלי היא שזה באמת נורא מוקדם. גם לא הבנתי לְמה היא לא מקשיבה אם לסיפורים היא כן מקשיבה. למה עוד היא צריכה להקשיב בגיל כל כך צעיר? קלטות וטלוויזיה באמת לא "נחשבות" - גם ילדים שיש להם בעיות ריכוז מצליחים להתרכז בזה הרבה זמן. אבל אם היא משחקת יפה עם עצמה - אז אני לא בטוחה שיש כרגע סיבה לדאגה. מצד שני, אם יש בעיה - לא כדאי להתעלם. אז אם את סומכת על ניסיונה של הגננת, ואם היא אומרת לך גם במהלך השנה הבאה שטווח הריכוז של הילדה לא מתאים לגיל, אז אולי באמת כדאי לעשות בירור כלשהו. בכל אופן, לא נראה לי שברגע זה את צריכה למהר לאיזשהו מקום. דרך אגב, האם הילדה היא מהצעירים של הגן? בגיל רך יש הבדל גדול בין ילדים שנולדו בתחילת השנה לאלו שנולדו בסופה. כדאי שהגננת תביא בחשבון גם את הנתון הזה.

zivadina

New member
אבחון בגיל הרך

עד גיל 5 לא נהוג לאבחן הפרעת קשב ורכוז, אלא לטפל נקודתית בכל בעייה. רוב הבעיות הן בתחום הויסות החושי-תנועתי, וניתנות לטיפול אצל מרפאה בעיסוק. מומלץ ללכת לאבחון אצל רופא להתפתחות הילד ולקבל ממנו המלצות על טיפולים. את מוזמנת לקרוא את קישורינו בנושא זה:

למעלה