אפשר שאלה?

TAnalyst

New member
אפשר שאלה?

שתדעו לכם, שזה ממש לא פשוט כל מה שהולך היום עם לימודי שוק ההון.

יש קורסים בכל מקום, קורסים אפילו ב- 200 ש"ח ושמעתי שגם בחינם, רק תבוא...
אז מה? נראה לכם שבאמת יש משהו טוב בחינם? אני לא קונה את זה.

גם המגוון הרחב מבלבל נורא, יש קורס ברוקר וגם קורס אופציות מעו"ף ואפילו קורס הכרת שוק ההון ועוד מלא... מה בוחרים?

הדרך הנכונה ביותר, היא לא סתם להעשיר את עצמך בידע, אלא להחליט באיזה שלב אתה של המסחר והאם אתה בשל לעבור לשלב הבא. כלומר אם אתה רק בתחילת הדרך, אז קורס מבוא לשוק ההון הוא בהחלט הקורס שאתה צריך. אם אתה כבר סוחר לבד קצת ויודע לקנות קרנות נאמנות, תעודות סל ומניות, ומתעניין קצת גם במה שקורה מעבר לים, אז קורס מסחר בחו"ל (שנקרא גם קורס ברוקר) יעשה עבורך את העבודה.
אבל אם אתה מאלה שאוהב מספרים, אסטרטגיות וריגוש, אז כנראה ש קורס אופציות מעו"ף זה מה שאתה צריך. מדובר במוצר פיננסי תנודתי ומסוכן למי שלא מכיר מספיק את הדרך הנכונה לסחור בו. לכן, קורס מקצועי הוא הכרחי במקרה דנן.

שיהיה בהצלחה

rafipips

New member
אתה שואל או עונה ?

אפשר לעשות בזה קצת סדר , אני רואה שאתה בעניינים , אז תפרט .
לפי נושאים תוך התמקדות בנושא המטח .

iantrader

New member
לא ברור באמת...

rafipips צודק, לא ברור לי אם אתה שואל ועונה לעצמך או באמת ובתמים צריך עזרה להחליט איזה קורס תיקח?

ForexCreative

New member
האם כדאי ללמוד רק את הבסיס ?

זה נכון שצריך להיחשף בהתחלה לאפשרויות שהשווקים הפיננסים מציעים, כדי לדעת מה אני רוצה.
לאחר מכן כדאי ללמוד טוב את הבסיס אבל רק את הבסיס.
משום שכל דבר אחר מעבר לכך לא יכול להוביל לחופש כלכלי וזאת משום שהוא כבר ידוע, ניתן להרוויח כסף רק עם הידע מגיע ממני.

ולכן אני לא קורא עיתונים, לא מקשיב למומחים....נהגי מוניות וכו...

rafipips

New member
אין ספק שהניסיון האישי הוא החשוב

בסך הכל יש בכל ענפי שוק ההון מרכיב לא קטן של הימור .
המטרה שלנו להקטין אותו ככל האפשר .

ForexCreative

New member
לחשוב בהגיון או לראות ?

הכל זה עניין מנטלי.

אם אתה מכיר רק מצב מנטלי של חשיבה בהגיון, אז זה נכון מה שרשמת זהו בעיקר הימור.
למי שמכיר מצב אחר שנקרא ראייה וכתוצאה מכך מבין את ההתנהגות האנושית הצפויה (לא חושב שהוא מבין ! ) זהו ידע ולא הימור.

rafipips

New member
יש לא מעט גורמים בשוק המטח בפרט שאין

לך שום נתונים עליהם , זהו שוק מורכב יותר משוק המניות או החוזים מבחינת האפשרות לצפות מה יקרה .
הדרך להצליח לדעתי היא לדעת מה קורה עכשיו והאם יש אפשרות להצטרף למה שקורה .
הניסיון לחזות את העתיד על פי העבר בשוק הזה ספציפית גובל בהימור .
הציטוטים שאתה מקבל מהברוקר מכילים בתוכם שלושה גורמי מסחר , עסקאות בזמן אמת , הוראות עתידיות (LEVEL 2 ) , ופקודות מכונה .
כל אחד מהשלוש האלה גורם לציטוט לנוע .
ציטוט של הוראות לימיט מזיז את המחיר אך לא מהווה אינדיקציה למה שקורה , ואם כן אז דווקא לכיוון ההפוך מהמחיר .
פקודות מכונה לא צריך הרבה כדי להבין שהמטרה שלהם ליצור רווחים מזעריים בזמן קצר , והם לדעתי החלק הגדול של הציטוטים , כך שגם הם לא מראים כיוון אמיתי .
אתה מוזמן לחשוב ביחד איך אפשר לנטר את הציטוטים ולדעת מי מהשלושה הכי פעיל בשוק . (הרעיון לסיסטם אוטומטי )

ForexCreative

New member
הנסיון לחזות את העתיד

הנסיון לחזות את העתיד על פי העבר גובלת בהימור לדעתך, ואני יכול להבין אותך, ככה כולנו גדלנו להפעיל רק את החלק השמאלי של המוח.
כדי לגלות את הימני צריך להשקיע עבודה פנימית לא חיצונית.
רק אז תוכל באמת להבין.

אומר לך מדוע הניסיון לחזות את העתיד איננה הימור על ידי הסבר פשוט, השעה עכשיו 14:35 בצהריים אור יום, בעוד 6 שעות בדיוק יהיה חושך בחוץ בוודאות האם זה הימור או ידע ?
אם אינך רואה את הקשר אזי הנך מסוגל לחשוב רק בהגיון, ואז אני יכול לאחל לך רק בהצלחה, משום ששנינו מדברים מתודעה אחרת שאינה נפגשת.

אם אתה או מישהו מהגולשים ירצה לחקור את העניין, לא מתוך ידע חיצוני מוגבל ומקוטע על השוק, אשמח לשתף פעולה.

שים לב אני לא מקשיב למומחים, לא קורא עיתונים ולא מצטט מורה או ספר, להבדיל ממה שרשמת בגוף ההודעה.

rafipips

New member
יכול להיות שיש משהו בדבריך

תפרסם מידי כמה ימים קישור ישיר למאמר שאתה כותב או כתבת .
קישור ישיר למאמר עדיף על קישור לבלוג .
מי יודע אולי נגיע לתובנות חדשות .

ForexCreative

New member
לחשוב בהגיון במסחר או לראות ?

מגיל 0 תשומת הלב של ההורים והמשפחה הופנתה כלפי חוץ, תזהר מזה, תקשיב למה שאני אומר, תסתכל על זה, תתרכז וכו…דרך החושים והחוויה האינטואיטיבית בעיקר החוצה, במצב שכזה נוצרו אצלי אינספור תמונות בתת מודע על איך העולם נראה, אם ראיתי משהו שמח כל העולם נצבע בשמחה והפוך, תמונות וחוויות שחזרו על עצמם התקבעו בתת מודע כמציאות ומאותו שלב ההתייחסות היא רק למה שתואם את "המציאות" שבחרתי באופן לא מודע וממשיך תהליך צבירה בזכרון כשכל דבר מתועד.

ככה נוצר והתגבש האגו האישיות בתהליך של שנים, אוסף עצום של זיכרונות הנובעים מבחירה לא מודעת של מהי המציאות בשנים הראשונות של חיי.

לקריאת המשך המאמר:

לראות או לחשוב בהגיון במסחר ?

נ.ב. כל הכתוב במאמרים שכתבתי ואכתוב, נובע ממחקר עצמאי של עצמי ולא מצוטט מספרים.

למעלה