אפשר רעיונות

ירקות בתנור?

חצילים?
קישואים?
פטריות?
ברוקולי?
כרובית?
כל מה שאת אוהבת בעצם.
שימי בתנור עם עלי טימין ועלי רוזמרין, טיפה שמן וטיפה מלח ויש לך ארוחה.
 

ריטה1

New member
גם חזה עוף הוא דיאטטי

כשעשיתי דיאטה, אכלתי הרבה ממנו, בכל מני שילובים, ובעיקר בתנור/או על מחבט אבל עם טיפה שמן, או על מים.
דגים לבנים
טונה במים על סלט ירקות
מרקים של ירקות
כרובית בכל מני צורות בישול - פירה כרובית, אפויה בתנור, סלט עם סויה, בצל ירוק ומעט שמן זית
פשטידות דיאטטיות יש מלא
 
אבל אני צימחונית

אז חזה עוף לא הולך... גם דגים לא... רק ירקות ירקות וירקות. באמת שילובי כרובית זה רעיון טוב. יש לך איזה מתכון לפשטידה מעניינת?
 
יש המון המון

אבל קודם איך את עם קינואה? וטופו את אוכלת?
מנה יפה של ירקות עם אורז/קינואה למשל בתיבול סויה עדין מעניין אותך?
שתי מנות קלילות ותגידי אם אני בכיוון:
מג׳דרה עם קייל/תרד
קאשה עם פטריות ופטרוזיליה (אפשר להוסיף יוגורט אם את אוכלת מוצרי חלב -אני לא).
 
נשמע מצויין

אפשר מתכונים?
אני כמובן מעדיפה בלי פחממות אז אורז בעייתי.
אין בעיה עם מוצרי חלב
מה זה קאשה?
 
נראה בלוג מגניב

עוד לא פישפשתי בו לעומק אבל מהמבט הקצר נראה לי שיש כאן כמה מאכלים שממש אשמח לנסות
תודה
 

shron17

New member
לארוחה צמחונית יש המון מתכונים,,

פשטידת קישואים,
פשטידת בצל ובטטה,
קציצות תרד ,
פרחי כרובית בתנור,
תבשיל עדשים כתומות עם עגבניות ובצל מאודים.
פלפל ממולא באורז מבושל ברוטב עגבניות.
מג'דרה עדשים ירוקות עם בורגול.
אם תרצי משהו ספציפי ,אשמח להקליד לך.
 

shron17

New member
בבקשה,המתכון לעדשים ובורגול,,

מג'דרה עדשים ירוקות ובורגול.
החומרים:
4 בצלים גודל בינוני, קלופים וקצוצים-גס.
6 כפות שמן זית
כוס וחצי בורגול -גס .
1 כוס עדשים ירוקות, מושרות בסיר מלא במים, מינימום 3 שעות.
מלח
פלפל שחור

ההכנה:
משרים את הבורגול בקערה עם מים במשך חצי שעה.
בינתיים ,מטגנים את הבצלים:
מחממים במחבת את השמן זית.
מוסיפים את הבצל ומטגנים היטב ,תוך כדי ערבוב .
הבצל צריך להיות מוזהב היטב ופריך, אך לא שרוף ומריר).
לאחר מכן, לסנן את הבצל מהשמן לכלי קטן.

כעבור 3 שעות השרייה ,
מסננים את העדשים המושרים ,ומעבירים אותן לסיר עם 2 כוסות מים.
ומבשלים על להבה נמוכה, עד שהעדשים מתרככות (כ-20 דקות).

מסננים את הבורגול ,לאחר חצי שעה של השרייה,
סוחטים אותו היטב בידיים. ומוסיפים לסיר עם העדשים ומערבבים ,
מבשלים ביחד כ- חמש דקות.
ומוסיפים את הבצל המטוגן,
מתבלים בכמות נדיבה של מלח ופלפל שחור, וטועמים.
 
בטח אפשר

להשתמש בעדשים של סנפרוסט ולחסוך את ההשריה. כך אני עושה מג'דרה עם אורז. סתם ענין אותי בנוגע לבורגול. לא צריך לבשל אותו?
 

shron17

New member
משרים בורגול 1/2 שעה והוא מתרכך,,

אבל בכדי שהוא יהיה גם טעים ,
מכניסים אותו לסיר עם העדשים המתובלים,
מערבבים ומבשלים רק 5 דקות ,(לפני סוף הבישול של העדשים),

העדשים לאחר השרייה ,מתבשלים בסיר עד לריכוך- רק 20 דקות ,
לכן, את הבורגול מכניסים לסיר עם העדשים לאחר 15 דקות בישול.

(הבורגול די רך וניתן לאכילה ,לאחר ההשריה של 1/2 שעה.)
 
למעלה