בבקשה,המתכון לעדשים ובורגול,,
מג'דרה עדשים ירוקות ובורגול.
החומרים:
4 בצלים גודל בינוני, קלופים וקצוצים-גס.
6 כפות שמן זית
כוס וחצי בורגול -גס .
1 כוס עדשים ירוקות, מושרות בסיר מלא במים, מינימום 3 שעות.
מלח
פלפל שחור
ההכנה:
משרים את הבורגול בקערה עם מים במשך חצי שעה.
בינתיים ,מטגנים את הבצלים:
מחממים במחבת את השמן זית.
מוסיפים את הבצל ומטגנים היטב ,תוך כדי ערבוב .
הבצל צריך להיות מוזהב היטב ופריך, אך לא שרוף ומריר).
לאחר מכן, לסנן את הבצל מהשמן לכלי קטן.
כעבור 3 שעות השרייה ,
מסננים את העדשים המושרים ,ומעבירים אותן לסיר עם 2 כוסות מים.
ומבשלים על להבה נמוכה, עד שהעדשים מתרככות (כ-20 דקות).
מסננים את הבורגול ,לאחר חצי שעה של השרייה,
סוחטים אותו היטב בידיים. ומוסיפים לסיר עם העדשים ומערבבים ,
מבשלים ביחד כ- חמש דקות.
ומוסיפים את הבצל המטוגן,
מתבלים בכמות נדיבה של מלח ופלפל שחור, וטועמים.