אפשר קצת ביקורת?

הכבוי

New member
אפשר קצת ביקורת?

היי. אני ממש מתחיל באיור ממוחשב, יש לי כמה אילוסטרציות, אבל שום דבר רציני במיוחד. אז לעניין - התחלתי את איור הפאנטזי ארט הראשון שלי, בלי להיעזר בתמונות עזר, עשיתי קווי מתאר בפלאש, ולפני שאני מייבא אותו לפוטושופ ל"פחחות וצבע", שם לתקן דברים בבסיס יהיה טראומה לכל החיים, אני רוצה ביקורת לגבי הפרטים שלא בסדר + עצות לשיפור אם אפשר. תודה.

dont worry

New member
../images/Emo42.gif

העובדה שהצלחת לגרום לו להראות כמו בנאדם כבר מעידה שאתה מוכשר(לדעתי)! יש משהו מוזר בחיבור של היד (שמחזיקה את החרב), עם הגוף.

הכבוי

New member
הממ שיפור?

אגב, שיניתי עוד כל מיני דברים, לדוגמה בליטה במכנסיים, מיקמתי את הצמיד הימיני במקום וכו'. סמול סטאף.

natalut

New member
מממ מבחינת האנטומיה

מבנה הגוף אז נראה לי שאתה צריך לשנות איזה משהו בכתפיים...שיהיו באותו הגובה...

הכבוי

New member
אה, הן באותו הגובה, פשוט עדיין לא

הכנסתי את המימד השלישי על ידי צביעה (שכוללת אור וצל). עכשיו זו דמות קרטון מעאפנה, אבל אני מקווה שיצא עם זה משהו בצביעה.

עדיין לא הצלחתיח להבין

למה בפלאש? את קווי המתאר יכולת באותה מידת ההצלחה לצייר גם בפוטושופ. היתרונות של הפלאש הם בעבודות אילוסטרטיביות מול קובצי מקור מצולמים, בעיקר כשרוצים לצבוע CUT OUTS (ז"א משטחי צבע אחידים). אז נחסך זמן ומתקבלות תוצאות די מדוייקות. לפרטים חפש הודעות של "קיץ כתום" בנושא אילוסטרציות פלאש. בפוטושופ לעומת זאת, זה כבר סיפור אחר... את קווי המתאר יכולת לצייר באותה מידת דיוק (ואולי אף גבוהה יותר) בפוטושופ על גבי שכבה ריקה ושקופה. אחר כך הדבר גם מקל על הצביעה, כי אפשר לייצר שכבה שקופה נוספת מתחת לשכבת ה OUTLINES ובה לעשות את הצביעה ללא הפרעה לקוי המתאר. ולגבי תיקונים בפוטושופ... אתה יכול לשמור את עבודתך בקבצי PNG או TIFF ששומרים על ערוץ האלפה (שקיפות) פתוח, ואז להכניס לתוך הפוטושופ קובץ נקי מרקעים. (ואז בעצם לבנות לו את השכבות ממתחת לצביעה...) מקווה שלא דיברתי סינית בשבילך, עופר.

הכבוי

New member
תודה..

לא, לא דיברת סינית, אבל אני מעדיף את פלאש בגלל שתי סיבות עיקריות (אם תוכל להגיד לי איפה אני משיג תוצאה דומה בפוטושופ, אני ממש אשמח, אני מנוסה יותר בפוטושופ מאשר בפלאש ובאופן כללי מעדיף לעבוד בפוטושופ) א) האפשרות ליצור קווים "חלקים". בפלאש, הרי, כלי עפרון מסוג smooth "מנקה" לך את הקווים. קיימת אפשרות כזו בפוטושופ? ב) גרפיקה וקטורית - בפלאש, כמובן, אני יכול להגדיל ולהקטין, לסובב, לחרבש אובייקטים מבלי לפגוע באיכות של התמונה. כן, אני יכול לעשות את זה בכל תכנה וקטורית אחרת, אבל אני לא מעוניין לרכוש וללמוד תכנה חדשה מאפס. ממש לא נראה לי שאפשר לעשות את זה בפוטושופ שעובד בשיטה רסטרית והכלים הוקטוריים שלו מעאפנים (יחסית) אגב, הנה התמונה עם צבע, גרסה ראשונה

natalut

New member
נייס....אהבתי בעיקר את החרב

איך שציירת וצבעת אותה..:]

preacher

New member
מה שנראה לי יתאים לך

זה לצייר על דף, לעבור בעט, ולסרוק. כי למען האמת... כרגע הציור לא משהו (בלי קשר לצביעה). הרגליים קצרות מדי, כפות הידיים קטנות מדי, משהו בחזה לא בסדר (היד מסתירה שם אזור שלא ממש יכול להתקיים מבחינה אנטומית)... בקיצור, בעיות פרופורציה. אז הייתי מתחיל בלצייר על דף ולראות איך זה נפתר, ובמקביל להעתיק ציורי אנטומיה ולעבוד מול רפרנסים ותמונות כי אתה כנראה עדיין לא בשלב של לצייר אנשים לחלוטין מאפס.

הכבוי

New member
רעיון לא רע..

הבעיה היא שלצייר ביד אני עוד פחות יודע, וזה היה סתם מעין ניסוי שכזה... משהו ברעיון של "כל אחד צריך להתחיל מאיפשהו"... הממ.... אני יכול לנצל את השרשור הזה כדי לבקש ביקורת על עבודה אחרת, הפעם אילוסטרציה (תודה לך שי לוגסי), הפעם צביעה פנימית בפלאש ורקע פוטושופ?

תשובות (חלקיות בלבד)

כדי לעשות קווים חלקים גם בפוטושופ כל שעליך לעשות הוא לעבוד עם FEATHER גבוה יותר ב PRESET ל המברשות/עטים שאתה בוחר. אמור לי את הגרסא ואני אכוון אותך להגדרה טובה יותר של המאפיינים. לגבי איכויות הווקטרויות של פוטושופ, שוב אין ספק שהן נחותות, בעיקר עד לגרסא 6, ממנה והלאה חלו שיפורים בנושא. אבל עדיין, לא ברור למה אתה צריך לעשות תיקונים ווקטוריים בציור? האם זה משום שבשיטת העבודה שלך אתה קודם מצייר את האובייקט ואז מכוון את הגודל שלו ביחס לשאר הציור? או אולי בגלל שהציור ביד חופשית יוצר חוסר בתאמות שאתה מתקן בעזרת הווקטוריות? בכל מקרה, אני מסכים עם הקביעות שהוצעו לפני, מצא תמונות רפרנס ועבוד איתן על הפרופורציות, ותתאמן על נושאי האנטומיה והפרופורציות עוד זמן מה לפני שתנה לצייר משהו ללא רפרנס. אני לא אומר שאין כישרון, כי בפירוש יש! מי שאין לו כשרון לא היה מצליח לצייר גם את זה. אני אומר שכישרון זה רק 20% מהעסק. ה-80 הנותרים זה טכניקה ואימון.

preacher

New member
קווים חלקים בפלאש

מדובר שם על כלי וקטורי שפועל בשלוש אפשרויות: אפשרות אחת היא שהעפרון יצייר בדיוק מה שציירת. אפשרות שניה מעבדת את הקו ככה שיצאו לך עקומות חלקות יותר. אפשרות שלישית מניחה שאתה מנסה ליצור קווים ישרים וצורות גאומטריות ומיישרת את הקווים בהתאם - עד לכך שאם ציירת משהו שהוא פחות או יותר עיגול היא אכן יוצרת עיגול מדויק. בפוטושופ יש משהו שדומה להבדל בין שתי האפשרויות הראשונות - curve fit, שהוא צ'קבוקס באפשרויות הכלי שנותן גודל מינימלי לקו. אין משהו מקביל לאפשרות השלישית אבל כמובן ניתן לצייר קווים ישרים עם כלים אחרים.

למעלה