אפשר עצה?

אפשר עצה?

שלום לכולם ונעים לי מאד. אני בבעיה כבר הרבה מאד זמן ולא יודעת איך להתמודד איתה. אני נשואה 3 שנים לבעל שהשתנה מאד אחרי החתונה . לפני החתונה הוא השקיע בנו - בחיזורים, בי , ביחסים שלנו . אחרי החתונה הוא הזניח את הכל . כיום אני זו שבמהלך ה7 שנות חברות שלנו ( מתוכם 3 נשואים ) אני זו שדואגת לשלוח לו SMS אוהב באמצע היום . אני זו שמניחה לו כרטיסי אהבה קטנים על הכרית לפני השינה . אני מחבקת , אני מנשקת , אני דורשת את הסקס שהוא מעדיף להמנע ממנו .( הוא לא מוכן לשכב וכאשר זה קורה זה גם אחת לחודשיים - שלוש) אני מתחזקת את הבית ודואגת לכל הסידורים הקטנים. אני זו שמרוויחה את המשכורת הגבוהה בבית ( ואלי נוצרה כאן קנאה מסויימת מצידו). אנחנו רבים המון , לפעמים על כל דבר קטן . ולאחרונה נוצר ריב מאד גדול עם המשפחה שלי שכתוצאה מכך הוא לא מוכן לבוא לבקר אותם ושהם לא יבואו לביתנו . הוא לא מוכן שאשוחחח עם אחיותי( על הורי הוא כבר ויתר לי) בטענה שהן אלו "שסיכסכו" וגרמו לכל המריבה . למרות שאני חושבת שהן רק ניסו להראות לו איך הוא משפיל אותי ומתנהג אליי לא יפה בפומבי . הוא לא מפגין כלפי אהבה יותר וזה כואב לי . כי אני אוהבת אותו מאד אבל מאידך מרגישה כאילו הוא לוקח אותי כמובן מאליו ויודע שכל חיי אהיה כאן עבורו. אני תקועה בצומת דרכים ולא יודעת מה לעשות . אנחנו עדיין ללא ילדים והנושא הזה נדחה ולו מהסיבה הפשוטה שאנחנו פשוט לא שוכבים. חשבתי ( מחשבה גועלית אבל היא קפצה לי לראש) שהוא אולי בוגד בי - אבל במעקב קל אחריו גיליתי שהוא פשוט עובד קשה ומגיע טרוד הביתה . ולכן אין לו כח , לסדר או לנקות , או לפנק אותי . מה לפי דעתכם?? עלי לדרוש את מה שמגיע לי ( ארוחת ערב פעם במיליון שנה , או תשומת לב שאמורה להיות מובנת וברורה במערכת יחסים = אהבה) או שעלי להניח לו כי הוא עובד קשה? (ראוי לציין ששנינו עובדים את אותן השעות בעבודה (12-13) והוא תמיד מתלונן שהוא עובד קשה יותר , ואני פחות מכיוון שאני עובדת בהייטק והוא עוד בשטח. חשבתי גם לפנות ליועץ נישואין שאולי יוכל לעזור לנו - כי אינני רואה דרך אחרת . זה או יועץ או גירושים( למרות שמאד קשה לי לחשוב על האופציה זו - אני מאד מאד אוהבת אותו) אפשר לקבל את עצתכם?

תתחילי ביועץ

בסה"כ ניתחת והיצגת לא רע את מה שקורה ביניכם ונראה כי הוא באמת מרגיש לא נוח (האם בעבודתו הכל תקין?). אעיר לגבי מילותייך "לדרוש את מה שמגיע לי": אם את מרגישה שמגיע לך, אל תתביישי ליזום שיתרחש - ארוחת ערב וכו'. לבוא בטענות ולדרוש ממנו ילווה בשיפוט ובביקורת והוא יתכנס עוד יותר בשבלול. אין בחיים איזון ושוויון מלאים - נסי לעודד אותו לתרום במה שהוא יכול לתרום בכיף והוא טוב בו ולא במה שמשתווה למה שאת תורמת. בכלל לא רצוי לעשות השוואות "אני תרמתי ככה, מה אתה תרמת?". לגבי הורייך ואחיותייך - הבהירי לו שהוא לא יכול לאסור עלייך להפגש עם שום אדם בעולם. אמירתו שהן סיכסכו ביניכם, אמירה שנובעת מפידבק שקיבל מהן אבל הוא פירש כשיפוט וביקורת (תלוי גם איך נאמר הפידבק), מראה רק עד כמה הוא מרגיש נחות וטרוד בדימוי העצמי שלו. על זה חובה שיעבוד הוא אישית, בתמיכה שלך. יעוץ זוגי ואישי יכול לעזור לכם. בהצלחה.

תודה איש המערות

אבל כנראה שלא הובהרתי כראוי. אני לא מחפשת תנאי - "תן קבל" כי יחסים כאלו לא תורמים לזוגיות . זוגיות פירושה הדדיות , יחס שווה ולא רק כשצד אחד עושה את הדברים. לי מציקה העובדה שהוא ישן . הוא נח לו על משכבו לא מבין שמי שישן בשמירה סופו להתפס . ואני מכניסה בכוונה דימוים כי אני אומרת שאני מיואשת כבר מהזוגיות שלי ואני רוצה להחיות אותה - לא רוצה לטאטא דברים מתחת לשטיח כמו שהוא עושה ( ולכן לא משתף איש ומתייעץ : לא עם הוריו או חבריו ומציג את הזוגיות שלו כדבר הכי מושלם בעולם - והיא לא !) הבעיה עם אחיותי יותר קשה ממה שאני חושבת וגם כשאמרתי לו שאיננו יכול לכפות עלי לא לשוחח איתן - הנושא התנהל שוב כמריבה ממש כמו אותה מריבה גדולה ראשונה שבגלל לא דיברנו יומיים.ולכן הנחתי לנושא. דבר שכיום יוצר מצב שאינני יכולה לשוחח עם איש בביתי וכתוצאה מכך אני מרגישה כלואה בביתי שלי יועץ זוגי זה אכן פיתרון - שלמזלי הוא הסכים ללכת לכזה טיפול אחרי שכנועים רבים מצידי , למרות שהוא עדיין מאמין שזה פשוט "לזרוק את הכסף לים". אבל כולי תקווה שזה יעזור . תוכל אולי להמליץ לי על יועצי זוגיות באזור חיפה? ותודה רבה רבה על העזרה והנכונות .

adam33

New member
אוליי

אוליי בעצם זה טוב שהוא רוצה ללכת לייעוץ כי הרי הוא אומר לעצמו מה כבר יכול להועיל לי הייעוץ אבל כאן את תהיי בבעיה כי אם לשמל היועצת או היועץ לא מדברים אליו אז בעצם הוא ירגיש שהוא באמת שם את כספו על קרן הצבי ולכן בעצם תתחילי מהבית תקבעו כללים שלא מרימים קול אחד על השני ומכבדים אחד את השני ותקבעו ערב אחד שתתפשי אותו באוזן שיצא איתך גם אם א נוח לו רצוי מאוד למשהו שהוא אוהב בהתחלה שיראה שזה לא נורא ואף רצוי ותזכירי לו כמה שעות וכמה ימים לפני שהוא לא ישכח שאותו ערב אתם ביחד יש משהו שמפריע לי הוא לא אוהב סקס? יכול להיות שיש בעיה איתו? אוליי איתך? אוליי בעצם את מרגישה משהו באויר ואת לא יכולה להסביר את זה..לא היתי אומר בגידה כי אם עכבה מסויימת.. היתי בוחן זאת לעומק ולא היתי מזניח את זה גם בצורה חסוייה במקביל. לגבי המשפחה שלך אז אכן הם לא צריכים להתערב אבל אוליי הם רואים דברים שגורמים להם להבין שאת נאיבית ושהם היו נוהגים אחרת תגידי לו שאם הוא חושב ככה אז שיוכיח שהם לא צודקים תני לו אתגר תגידי לו מה שאת מרגישה אדם לא יכול לומר תשלחו לי יועץ נישואין והוא ישב רגל על רגל ויראה אם זה משפיע אם באמת הוא אוהב אותך הוא יעשה מעשים בוני אימון עוד לפני הפגישה אצל היועצת ואם הוא עדיין מחכה זה אומר דרשני והיתי מאוד בודק מה באמת הסיבה.. בהצלחה

אדם תודה

הועלת לי מאד ברעיונות שלך. אנסה אותם. העשה הכל בשביל הזוגיות הזו ואם אפשר להציל אותה - אני העשה זאת ראשונה . תודה רבה

secret77

New member
כן, יש לי עצה קטנה

את יודעת, עצות כאן זה דבר מאד מאד מוגבל. לא כל כך מכירים, שומעים רק צד אחד מאד סובייקטיבי, ותמיד העצות עם המון אמפטיה ופחות ביקורת. אז יש לי עצה שתמיד טובה. לכי לטיפול אישי. לא זוגי, אישי. וזאת בכדי לחפור בנפשך ולברר לעצמך מה את באמת מרגישה. לקבל תובנות שבאות מהעומק של הקרביים ולגבש לעצמך דעה בקשר לזוגיות שלך, דעה שלא מבוססת רק על תחושותייך הסוביקטיביות - שכנראה נכונות - אלא גם על תובנות קצת יותר עמוקות. בהצלחה

seeyou

New member
לדרוש את מה שמגיע לי?../images/Emo178.gif

אפשר לכתוב הרבה דפים הקשורים למכתבך עלי לדרוש את מה שמגיע לי: - ארוחת ערב פעם במיליון שנה , -תשומת לב שאמורה להיות מובנת וברורה -יחסי מין -אהבה בדרך כלל כאשר דורשים,לא מקבלים...מאחר והדרישה בא מעמדת כוח וענישה מוזר שבתקופה ארוכה "אני דורשת את הסקס שהוא מעדיף להמנע ממנו .( הוא לא מוכן לשכב וכאשר זה קורה זה גם אחת לחודשיים - שלוש) גם לפני החתונה יחסי מין היו באותו תדירות? הייתכן שהבעל חולה-סובל מבעיה מסויימת?(אם הוא לא בוגד) זה שעובד הרבה שעות זה לא אמר שהחשק למין פוחת.. נכון פוחת הביצוע והמשחק המקדים או תשומת הלב אחרי...אבל פעם לחודשיים ואת הסכמת לזה?בלי עזרה של חבר מהצד(סליחה אם פגתי בכבודך)? משום מה התמונה לא שלמה-ואני מתקשה להבין איך יכולת במשך 3 שנים : "אני זו שדואגת לשלוח לו SMS אוהב באמצע היום . אני זו שמניחה לו כרטיסי אהבה קטנים על הכרית לפני השינה . אני מחבקת , אני מנשקת , " אם באמת המצב כפי שמסופר מגיע לך אות גבורה

אני לא

משלימה מצד - ולא פגעת בכבודי . אני מודה שזה עבר לי בראש מספר פעמים אבל לא העשה זאת מעולם. ניסתי להסביר את פני הדברים ממש כפי שהם , ולהיות אובייקטיבית בתיאור פני הדברים. אולי הדברים נאמרו לא כמו שראוי שיאמרו , אבל ניסתי להסביר כאן את הסבל שאני עוברת ואולי לקבל עצות או הזדהות מאנשים נשואים שאולי חווים את זה . למזלי הצלחתי להבין איפה הבעיה ביחסי המין שלי וזה כרגע בטיפול שלי ושלו . אבל מכיר את זה שמבטיחים להשתנות?? ואז משתנים ליומיים והכל חוזר לסורו?? הכל אותו הדבר - חזר להיות אותו הדבר. אבל קיבלתי כאן עצות מועילות שעדיין לא ניסתי ואנסה אותן

secret77

New member
אם תרצי עזרה פרקטית

בנוגע ליועצת מעולה, פני אליי במסר אישי.

jolly

New member
אולי קצת מנסיון אישי

הסיפור מוכר, אמנם לא באותה מתכונת. ראשית, הייתי ממליץ לך ללכת ליועץ נישואין. שנית, קל להטיל אשם באחרים, ולנסות לנתק אותך מהסובבים. אמרת שלהוריך הוא מרשה לך להתקשר או להיות עימם בקשר, אך אחיותיך יוק. האם הוא מנתק אןתך גם מחברותיך ומחבריך? האם לאחר נישואיכם הרגשת הרגשה של התנתקות איטית אך בטוחה מכל חבריכם? אם התשובה היא כן, את בבעייה. אם קרתה מריבה בינו לבין אחיותיך גם אז הניתוק שלך מהן אינו לגיטימי. אין לו שום זכות לנתק אותך ממשפחתך. גם באשר ליחסים אינטימיים בינכם הריני מרים גבה עבותה .. לפי כרטיסך האישי את בחורה צעירה ואני מניח שבן זוגך גם כן. יחסי מין אחת לחודשיים - שלושה ???? למיטב הבנתי זה לא נכון ולא נורמלי ... עצה קטנה בני לעצמך טבלה ובה שתי עמודות - "כף החובה" "כף הזכות" בכל אחת מהעמודות רשמי מה טוב בו ומה רע בו. מה מפריע לך ומה מעודד אותך ... תבחני את הטבלה ותגיעי למסקנות לבד. גם אני הייתי מאלו שחשבו שנישואין הם לנצח ... התבדתי ... לא שלא כואב לי לראות את זו שהיתה אשתי, ודאי כואב לי ... אך לומר לך שזה סוף העולם ??? ממש לא, לא קל, אפילו כואב בטרוף , אך כשלא הולך אין טעם לסחוב... גם אם העזר שכנגד הוא איש מקסים ... אך ... לא מתאים לנו מבחינה זוגית.

למעלה