אפשר עזרה במשהו?

Fairy24

New member
אפשר עזרה במשהו?

אני רוצה לעבור לאירלנד, אבל אין לי אזרחות אירופאית. לימודים אני מעדיפה בארץ ובעניין עבודה, אני מעדיפה להקים עסק משלי ולא להיות שכירה... בכיף אני אתנדב במשהו שם, אבל השאלה היא כמה זמן אני אוכל להשאר במצב כזה, כי אני רוצה לגור שם תקופה ממושכת מאד... תודה מראש, טל

Nobilis

New member
איזה סוג של עזרה את מבקשת?

האפשרויות שלך מפורטות במאמר בחלק המאמרים שלנו.

CillDara

New member
לא ברורה לי השאלה ומה את מחפשת

אם תהי קצת יותר ממוקדת ותסבירי מה את מחפשת או רוצה יהיה קל יותר לעזור לך או לכוון אותך.

bulllli

New member
אם כבר איירלנד, אז לי יש שאלה.

בעיר כמו דאבלין, מה האפשרויות תעסוקה למי ששולט ברמה סבירה (רמה טובה בארץ) באנגלית? האם מעבודה "רגילה" אפשר לממן דירה וחיים פשוטים וצנועים?

Nobilis

New member
תשובה

ללא השכלה מקצועית, אפשרויות התעסוקה דומות לאלו שיהיה בארץ (מכירות, אדמיניסטרציה, וכו'), וכמובן הכל בכפוף לאישור עבודה. מעבודה רגילה אפשר לממן דירה וחיים פשוטים וצנועים, אכן.

CillDara

New member
איפה בדיוק אותה דירה שאתה חושב שאפשר לממן?

bedsit מצ'וקמק באיזור מחורבן של דבלין רבתי יעלה לך מינימום 650-700 אירו לחודש ואלו לא יהיו חיים פשוטים בכלל.

Nobilis

New member
אז ככה

אני חושב שבכל עיר רווק יכול להתקיים חיים *פשוטים וצנועים* אם הוא מוכן לעבוד. בעיני "פשוטים וצנועים" כולל גם לחלוק דירה אם צריך. אני מתנצל אם לא הייתי ברור מספיק.

CillDara

New member
האמת - לא יודעת למה אתה מתכוון עבודה רגילה

אבל אם אתה בקטע של לממן דירה לבד בדבלין סביר להניח שיהיה לך קשה ואתה תמצא את עצמך עם שותפים ולא לבד. דבלין יקרה רצח ומחירי שכ"ד רק ממשיכים להרקיע שחקים.

bulllli

New member
סתם אני סקרן

יש לי חבר שעובר לגור שם ואנחנו משתעשעים ברעיון לגבי עתידי באי. תודה על המידע.

CillDara

New member
תבוא כל יום - להגיע לדבלין לסופשע זה אחלה

ואם תחליטו לבוא לבקר את הכבשים אתם יכולים לתת קריאת כיוון

Fairy24

New member
אנסה להיות ברורה יותר

אני רוצה לעבור לאירלנד, כנראה שלצמיתות. אין לי כל כך אפשרויות ממה שבדקתי פה, כי אין לי אזרחות אירופאית. אני לא אלמד שם, כי אני רוצה לפני כן ללמוד בארץ, ככה שאישור לסטודנט אני לא אוכל להשיג וגם כנראה שלא אישור עובד, כי אני רוצה להקים עסק עצמאי. ראיתי גם שיש אפשרות של התנדבות, אבל זה נותן רק מעט זמן של שהייה... התנדבות אני כן יכולה ואני בכל זאת רוצה להיות שם, רק לא באופן זמני. אני לא יודעת איך לעשות את זה בצורה חוקית. אם משהו כזה כתוב במאמר, תוכלו להפנות אותי? כי לא מצאתי טל

Nobilis

New member
תשובה

במאמר מפורטות שלל אפשרויות ההגירה העומדות בפני מי שאין לו אזרחות מתאימה. אם את לא נופלת באף אחת מן הקטגוריות, אין לך דרך להגירה. השאלה אם את יכולה להיכנס לאחת הקטגוריות.

Fairy24

New member
אממ

אבל מה הכוונה בבן זוג? זה יכול להיות מישהו שאפילו לא גר איתי ואני לא נשואה לו? למשל, אם אני אכיר אירי באינטרנט והוא יסכים לומר שאנחנו בני זוג, אני יכולה לעבור לשם עם אותן אמירות לא מוכחות? ואם אני יולדת שם? זה הופך את התינוק לאזרח וככה אני יכולה להשאר שם? תודה מראש.

Nobilis

New member
תשובות

א) בדרך כלל, במקרה של בני זוג שאינם נשואים, יש צורך להוכיח את רצינות הקשר. חשבונות משותפים, מגורים משותפים, וכו', במשך תקופה לא קצרה לפני הגשת הבקשה. ב) לידה באירלנד לא מקנה לילד אזרחות אירית, אלא אם אחד ההורים אירי או תושב קבע.

egozi13

New member
עם התואר לכאורה תוכלי לקבל אשרת עבודה

באנגליה יש דבר שנקרא HSMP (Highly Skilled Migrant P) לא זוכר מה זה ה P. מדובר בתוכנית שלפיה בעלי תואר ונסיון תעסוקתי יכולים בתנאים מסויימים לקבל אשרת עבודה לא מוגבלת. אני מעריך שבאירלנד יש משהו דומה

CillDara

New member
אתה מניח לא טוב ../images/Emo8.gif

אין דין אנגליה כדין אירלנד.

egozi13

New member
|חבל| - דווקא הנחתי שאני מניח טוב

יש הנחות לבעלי הומור טפשי ???

CillDara

New member
ראשית, ממה שאת בעצמך כותבת יש עוד זמן

את עוד מתכננת ללמוד בארץ לפני שאת עוברת "לצמיתות" לאירלנד אז כדאי אולי באמת להתמקד בזה כרגע ואם וכאשר יבוא הזמן תוכלי לברר מה האפשרויות שלך (מה גם שלפעמים תוכניות משתנות עם הזמן). בכל מקרה, באופן כללי אני תמיד אומר שכדאי למצוא דרך לעבור למדינה לזמן מסויים ואז לראות איך מסתדרים ואם מתאים - אולי תחליטי שבא לך לנסות לגור בסוף במדינה אחרת?. אולי תתאהבי באוסטרלי ותרצי לעבור להיות איתו שם?
אני בהתחלה הגעתי לאירלנד עם אישור שהייה ועבודה לשנתיים. אחרי אותן שנתיים יכולתי להאריך את הנ"ל בעוד שנתיים... מאז עברו הרבה מים בליפי והנה אני עדיין כאן, עם בית שקניתי עם בן זוג אירי ומצפים לילדינו הראשון... אז לכי תדעי מה יקרה ומה יהיה. עם השכלה יהיה לך יותר קל למצוא עבודה (+ אישור מתאים) לא רק באירלנד אלא בכל מקום ועד אז חוקים ומדיניות עוד יכולים להשתנות. אבל בהחלט גם יש אופציה להגיע לאירלנד להתנדבות ותוך כדי לבדוק יותר מקרוב אם לחיות כאן זה באמת מה שאת רוצה עכשיו.

למעלה