אפשר עזרה בבקשה?

lirola

New member
אפשר עזרה בבקשה?

לקחתי על עצמי אתגר , אולי גדול מדי, אבל מילא. צריך ללמוד. תפרתי שמלה ובמכפלת גזרתי כלפי מעלה הכנה למשולשים שאני רוצה להכניס. אני יודעת שאם החצאית היתה עם פאנלים היה יותר קל להכניס את המשולשים, אבל התחשק לי להתאמץ. בגלל שרציתי שיראו את המשולשים ושהם לא סתם יתכנסו בתוך עצמם, אז לא גזרתי פס מהחצאית אלא גזרתי משולש קטן בחצאית וגזרתי משולשים רחבים יותר להכנסה. עשיתי חריץ בוי של המשולש של החצאית , חיברתי צלע אחת עד לקודקוד, ואז מהקודקוד המשכתי לצלע השניה. אני בטוחה שיש טיפ שיעזור לי. אשמח לכל עיצה. מה לגבי תוספות תפרים במשולש שאני מכניסה, כמה לעשות? תודה וחג שמח.

תוספות התפרים הן 1 ס"מ, כרגיל. שיטת התפירה:

צלע אחת, משאירים את המחט נעוצה בבד, חיתוך זהיר בקודקוד כמעט עד המחט, תפירת הצלע השניה. בעקרון נשמע שתפרת נכון, רק שאת ה"חריץ" עושים בזמן התפירה. זה נקרא "פינה על מחט".

lirola

New member
אוקיי, אנסה, תודה

ויש לך העדפה אם המשולש הוא הבד העליון בתפירה או ההיפך? נראה לי שכשהמשולש למעלה זה יותר קל, אבל אשמח לשמוע את דעתך.

פנדה 63

New member
לי נראה שיותר קל כאשר החצאית היא הבד העליון

כי הפיק הוא על החצאיל ושם את מסובבת וכך את עובדת לא על עיוור

פנדה 63

New member
השיטה נכונה

אבל תתפרי על החצאית עצמה והמשולשים למטה יהיה לך יותר קל להוסיף 1 ס'מ לתפר וגם על החצאית לא צריך יותר

רות מלר

New member
הכנסת משולש לאימרת שימלה

העודף של התפר במשולש בשמלה ייצב את המשולש הנוכנס- ולכן חשוב שהמשולש ישאר שלם בצידה הפנימי של השימלה. אחרת כדאי לגהץ דביקון על קודקוד המשולם. נכון בלי לגזור יותר קשה לביצוע בלי לחתוך,אבל חשוב לשלם מה כן ? במשולש המוכנס הייתי קוטמת מראש את שהפיץ כמעט ב- 45 מעלות, על מנת להקל את הסיבוב בקודקוד.ועל מנת שהוא לא יחרוג מגבול המשולש בשמלה לתפור כשהשמלה על שולחן המכונה כך שהיא תהיה בהמכוון לשמירת המרחק מהשוליים

lirola

New member
תודה לכולכן, זה השתפר אבל כנראה צריך להתאמן

וגם עזרה של המגהץ עושה חלק מהעבודה. חג שמח.

למעלה