אפשר עוד שאלה????

אפשר עוד שאלה????

מקווה שכן... עשיתי נסיון - שמיכה לבובה של הבת שלי. הרעיון הוא להבין את השלבים בקטן לפני שאני מתכננת משהו גדול יותר
בכל אופן - יש לי שכבה עליונה עשויה מטלאים, שכבה תחתונה בדיוק באותו גודל, ובאמצע - בדיוק באתו גודל מין אקרילן שטוח כזה. לא בטוחה שזה טוב לשמיכה אמיתית, אבל לבובה זה נראה לי בסדר... עעשיו אני רוצה לחבר הכל, ושיהיה ל בצד את ה - binding... ואז תיפורים נכון? מישהי יכולה לומר לי מה זה ה - bindinh? האם זה סרט אלכסון (נראה לי דק מדי..) תודה! מיקי

justmom

New member
לשמיכה לבובה זה נשמע בהחלט בסדר ../images/Emo13.gif

אבל לשמיכה אמיתית יש כמה דברים שעושים אחרת. קודם כל, המילוי והגב (backing) צריכים להיות גדולים בלפחות 15 ס"מ מכל הצדדים מגודל ה-top, מפני שבמהלך התיפורים הtop יכול לזוז קצת, וממש לא כדאי להגיע למצב שבו באחד הצדדים ה-top מרחף באוויר בלי שיהיו מתחתיו מילוי או גב.. עוד הבדל - הסדר הפוך - קודם תיפורים וארק אחר כך binding, בדיוק מאותה סיבה - כדי שהתזוזות בזמן התיפורים לא יגרמו להיווצרות "בלונים" בשמיכה. את ה-top מחברים בחיבור זמני לגב ולמילוי בסיכות ביטחון או בתפרי הכלבה כדי שלא יזוזו, מתפרים (ביד או במכונה), ורק אז, כשהכול מתופר, חותכים ומיישרים את המילוי והגב בדיוק לקו שולי ה-top, ואז מוסיפים את ה-binding. ה-binding הוא רצועת בד צרה שנתפרת במכונה לשטח העליון של השמיכה, מקופלת לאחור כך ש"תסגור" את שולי השמיכה ואז נתפרת מאחור בתך נסתר ידני. אפשר להשתמש בסרט אלרכון קנוי (רק אם הוא מאיכות טובה - הסרטים הסינתטיים הזולים מאוד לא מוצלחים, נראים רע ומתבלים מאוד מהר). אופציה נוספת היא להכין לבד את הרצועות - אפשר בגזירה ישרה (במקביל לחוטי השתי), או באלכסון (בזווית של 45 מעלות לחוטי השתי) ואז לחבר אותן לסרט ארוך ולתפור לשמיכה. (כאן יש הסבר כתוב).

תודה לשתיכן ../images/Emo13.gif

אפשר עוד שאלה???? התיפורים - צריך בשבילם רגלית מיוחדת? האם עושים אותם ככה חופשי או שאמורים לעקוב אחרי איזושהי תבנית? זה כנראה מאוחר מדי לשמיכה לבובה, אבל אני אעשה עוד נסיון
תודה, אני אעלה תוצאות!

saraint

New member
יש כמה סוגים של תיפורים במכונה

יש תיפור שנקרא "בתעלה" (ditch ) שבו פשוט עוברים על החיבורים בתוך התעלה שנוצרה בין שני טלאים. יש תיפורים בקווים ישרים - בין אם זה במקביל לקווי חיבור במרחק של כחצי אינץ' ובין אם אלו קווי אורך ורוחב ואלכסון על פני העבודה. לכל הקווים האלו עד עכשיו לא צריך רגלית מיוחדת כי אלו קווים ישרים בעצם. ואפשר לעשות תיפורים עם דוגמה משבלונה או ביד חופשית. כאן את כבר צריכה את עזרת המומחיות לגבי הרגלית כי הבנתי שיש רגלית מיוחדת שמאפשרת לעבודה לזוז בתוך המכונה אבל אין לי ניסיון בזה.

עדיין צריך רגלית להזזה של כל שכבות הבד ביחד,

או שאני מתבלבלת? נראה לי שאני אתחיל בשבוע הבא נסיון חדש לגמרי לפי כל המידע הזה.. ונראה מה יצא... תודה רבה!

saraint

New member
הנה זה מה שאני למדתי לגבי סדר הדברים

ואשמח אם למנוסות יהיו תיקונים למה שכתבתי. לאחר הכנת הטופ מהטלאים - שכבה תחתונה ושכבת הביניים - קצת יותר גדולות ממנו. הסיבה היא שהטופ צריך להמתח ולהתיישר במקסימום כדי שהקווילט יצא שטוח ויפה ונכון לעכשיו גם אם הוא מגוהץ קשה לדעת בדיוק מה המידות שלו. מחברים את כל השכבות (עם סיכות בטחון מיוחדות ואני מצאתי שנוח לי גם עם חוט מכלב) כאשר מתחילים מהאמצע לקצוות, וכל הדרך מותחים עוד את הטופ כלפי חוץ מכל הכיוונים . לאחר התפיסה הזמנית הזו מבצעים את התיפורים מהאמצע לקצוות ומותחים עוד את שכבת הטלאים. רק אחרי שגמרת לתפר והוצאת את המכלבים את מוודאת שהשכבות הן בגודל אחיד (וחותכת עודפי מילוי ושכבה תחתונה עם הגלגלת) , וסוגרת את הקווילט עם ה binding. זו רצועת בד ברוחב כ 6 ס"מ מקופלת לכל האורך - צד אחד מחובר לחזית הקווילט והצד השני נסגר אחורנית בתך נסתר. זה לא סרט אלכסון כי הוא צר מדי, אלא לרוב אחד הצבעים מתוך העבודה או צירוף שלהם לסרט אחד או כל דבר אחר שמתאים.

saraint

New member
ועדי - כתבתי בזמן שאת שלחת ולא קראתי

לפני כן את התשובה שלך. אבל, נראה לי שגם אני הבנתי נכון איך עושים את זה.

saraint

New member
כשיש מורה טובה כמו קלרה

אז גם אני מצליחה להבין בסוף (כשמסבירים לי לאט...)

חרוזית1

New member
את לומדת אצל קלרה? היא הייתה המורה הראשונה

שלי ודרכה למדתי לאהוב את הטלאים

saraint

New member
קלרה מקסימה

והגעתי אליה אחרי שהחלטתי שמהאינטרנט אני אוספת מידע חלקי ורציתי ללמוד את הדברים בצורה מסודרת. זה ממש הוכיח את עצמו ובאמת למדתי דברים חדשים. נכון שכיף ללמוד בניסוי וטעיה, אבל לטעות על עבודה שלוקחת שנה כבר נראה לי לא לעניין והחלטתי ללמוד בצורה מסודרת. אני ממליצה לכל אחת שמתחילה גם כן לקחת לפחות קורס בסיסי.

למעלה