אפשר עוד שאלה?

Max Igo

New member
אפשר עוד שאלה?../images/Emo9.gif

כל אלה בפורום שאובחנו כציליאקים בסביבות גיל 20 או יותר. הסימפטומים של צליאק הופיעו אצלכם פתאום בבת-אחת או שבהדרגה?

daniela21

New member
אצלי זה היה בהדרגה

בהתחלה היתה אנמיה, אח"כ בעיות במעיים, אח"כ ירידה במשקל ובסוף היה הכל מהכל: כאבי בטן, משקל ירוד, אי סבילות למזונות מסויימים כולל חלב, התנפחות של הבטן וכו'.

meytab

New member
אצלי כמעט ולא היו תסמינים

אובחנתי לא מזמן בגיל 31. כל החיים יש לי אנמיה ואף אחד לא קישר כמובן רק כשבבדיקות דם יצא תפקודי כבד גבוהים התחילו לבדוק ממה זה נובע... וכשלא גילו כלום החליטו לבדוק גם צליאק וואלה ! יצא חיובי... ולא היו לי כמעט תופעות של כאבי בטן שהיה אפשר לקשר לצליאק... היה רק מדי פעם, ופטרו את זה כ"בטן רגיזה"... כך שתמיד עדיף לבדוק ואם הרופא שלך לא מוכן, לך לרופא אחר תתעקש ללכת לרופא גסטרו ולעשות את בדיקת הדם בהצלחה !

daniela21

New member
אני רואה שאבחנת ה"מעי רגיז"

פותרת המון לבטים ומאמצים לרופאים. מגיל 17 אמרו לי שיש לי "מעי רגיש/רגיז" ולקחתי כ"כ הרבה כדורים, עד שמינונים גבוהים בקושי והועילו.

Max Igo

New member
בהחלט!

"חרדה" "מעי רגיז" ודומיהם עוזרים מאוד להפטר מאנשים שסובלים בלי להביא להם שום תשובה או עזרה... מה שמעלה את הפיוז באמת זה שיש רופאים שפשוט לא אמורים להיות רופאים. כמו הרופא שלי שטוען שאין כזה דבר צליאק שמאובחן בגיל 19.

ליאורט1

New member
אצלי לא היה כלום אף פעם

גיליתי את הצליאק לגמרי במקרה, יום אביבי אחד קיבלתי טלפון מצה"לנו שבישר לי שבבדיקות שנערכו שלוש וחצי שנים קודם לכן נמצא שיש לי צליאק. ובאמת היה לי בעקבותי גם אחותי עשתה בדיקות וגם לה יש, היא סבלה מאנמיה לא מעט זמן ואף אחד לא חשב בכלל על הכיוון הזה. עכשיו אני יכול להגיד שלפעמים אחרי ארוחות חשודות כן כואבת לי הבטן אבל אני לא יכול להגיד שזה ישירות בגלל הצליאק, אני מניח שכן.

shavririt

New member
מעבר לעניין הצליאק....

מקס, סיפרת קודם שיש לך חרדות של מחלה..(היפוכונדריה).. אי אפשר להאשים את הרופא בלבד בכך שהוא לא מקבל את ההשערות שלך בדבר הצליאק, יתכן שהיו לך בעבר השערות שונות ומשונות. כנראה שהוא דוחה אותך בהסברים שונים מתוך מחשבה שזה אולי ביטוי נוסף לחיפושי המחלות שלך. ולא אמרתי זאת על מנת לפגוע אלא להסביר שלפעמים אדם ממש מחפש סימנים למחלה, בכדי להבין מדוע הוא סובל. אני מציעה לך לברר במשפחתך הקרובה אם היו או יש רגישויות דומות או אפילו צליאק מאובחן אצל מישהו, כי הצליאק תורשתי. אולי באמת זה בכלל לא צליאק? בכל מקרה, ביקור אצל רופא גסטרו יוכל לברר זאת באופן מוחלט.

Max Igo

New member
אהה..

לפי מה שידוע לי יש אנשים אצלי במשפחה שסובלים מרגישויות דומות במערכת העיכול, אבל מכיוון שאף אחד מהם לא ישר חושב על כל דבר כמחלה הם אומרים לעצמם שבטח מדובר במזון מקולקל שהם אכלו, לחץ בעבודה וכו'...

נצר1

New member
היו לי כל הסימפטומים כל החיים

מילדות כאבה לי במצב קבוע הבטן. אולי כבר כתבתי פה בעבר, שבגיל 14+ כשכל בנות כיתתי התחילו לקבל מחזור והתלוננו על כאבי בטן, אני שאלתי אותן בפליאה אם בלי מחזור לא כואבת להם הבטן.... הייתי אנמית מתמיד ובגיל שנה וחצי הרופאת ילדים שלי אמרה לאמא שלי לתת לי לאכול כבד 3 פעמים ביום. אמא שלי עדיין זוכרת את זה כתקופה נוראית עבור שתינו. חצי מהתיכון ישנתי, ותמיד אמרו עלי שאני ילדה עם קוצים בתחת כי לא היתה לי סבלות וריכוז לשום דבר ליותר מחמש דקות. ובצבא התחילו ההתעלפויות. בהתחלה פעם ביומיים ולקראת הגילוי 3-4 פעמים ביום!!!!!

זה בגלל הצליאק?!

אני חשבתי שזו בעיה לא קשורה, הקוצים בתחת וחוסר הריכוז ואי היכולת לשבת במקום אחד יותר מ-5 דקות... כאבי בטן תמיד היו לי, בגיל 10 בערך התחלתי לשים
שכואב לי אחרי שאני אוכלת לחם ועוגות והשתדלתי להימנע, אבל זו בעיה בגיל הזה כי קשה לדחות סיפוקים חוץ מזה שאיך אפשר בלי סנדוויץ' לביה"ס. אנמית לא הייתי, אבל יש מצב שזה קשור לכמות הביצים העצומה שצרכתי מאז ומתמיד.

נצר1

New member
2 דברים:

קודם כל, אחד מהסימפטומים הרבים של צליאק הוא בעיות בקשב ובריכוז, לכן בבתי ספר מיוחדים מסויימים לילדים עם בעיות מהסוג הזה, מעבירים את כל הילדים לאוכל נטול גלוטן (אני מתחילה לעבוד במקום כזה ביום רביעי אז נא להחזיק אצבעות חזק חזק ולחשוב עלי בארוחת צהריים נהנית ממטבח נטול גלוטן ובוטנים לחלוטין
) שנית, ביצים לא עוזרים לאנמיה. כנראה שאכלת הרבה בשר אדום, בוטנים למיניהם, וירקות ירוקים אם לא היתה לך אנמיה.

בשר לא אכלתי בכלל

ירקות ירוקים אכן צרכתי בכמויות. ואני האשמתי את סבתא בבעיות הריכוז שלי, חשבתי שזה עוד משהו שהיא הורישה לי... ובאמת בסמסטר האחרון יותר קל לי, וחשבתי שזה בגלל שהתבגרתי. יש הפתעות בחיים...

למעלה