אפשר סקר קצר?

אתי77

New member
אפשר סקר קצר?

שלום, אמנם ניכנס לכיתה א' רק בעוד שנה, אבל היות ואנחנו עושים מאמצים מטורפים גם כלכליים וגם אירגוניים כדי שהבן ילמד בחטיבה צעירה (חובה-א) אז אשמח לדעת מה קורה בחינוך רגיל, תודה. כמה תלמידים בכיתה? כמה שעות שיעורים פרונטלים ביום? מאיזה גיל מבחנים ושיעורי בית? מה הם העונשים המקובלים?

אגוזים1

New member
הוא יכנס

שנה הבאה לחינוך הרגיל? אצלנו הילדה הבכורה (שהיום כבר נמצאת בבית ספר דמוקרטי) כשהייתה בגן החובה, הייתה בחטיבה צעירה (בבית ספר רגיל). בגדול הרעיון היה מוצלח מאוד אבל הביצוע היה כושל. הבעיה הייתה שהיו המון המון ילדים. כ-70 ילדים סה"כ! אז נכון שיש גננת וסייעת לגן ומורה לכיתה א' אבל הבעיה הייתה כאשר המורה הייתה לוקחת קבוצה קטנה (חצי מכיתה א') לשיעורים. כך יצא שבמרחב המשותף היו בעצם מעל 50!!! ילדים על גננת וסייעת. וזה רע ורועש ובלאגן אחד גדול. בקיצור, לדעתי האישית, זה יכול להיות מוצלח מאוד אבל רק כאשר מגבילים את כמות הילדים לכ- 40 ילדים סך הכל. במקרה כזה מצד אחד המורה באמת מלמדת כיתה קטנה (כ- 10 ילדים) בכל פעם ומצד שני הגננת והסיעת נשארות עם כ- 30 ילדים שזה בהחלט סביר. אגב, בגלל התלונות של ההורים הפסיקו אצלנו את החטיבה הצעירה וכשהיא עלתה לא' היא עלתה לא' רגילה.

אתי77

New member
הוא נכנס השנה

לחטיבה צעירה שיש בה 56 ילדים, אבל 2 גננות, סייעת, ו-2 מורות לכיתה א'. אמנם הגננת השניה אינה עובדת במשרה מלאה, אבל גם היא וגם המורה הנוספת עובדות כל אחת ימים, וכשיש שיעורים לקבוצה אחת בכיתה א', המורה הנוספת דואגת לקבוצה השניה, או שהם בשיעור עם מורה מקצועי אחר כמו מוסיקה, טבע וכו' כך שאין מצב שיהיו 2 אנשי צוות על 40 ילדים אלא מינימום 3, אם זה יום חופשי של אחד העובדים. השנה הוא יהיה בגן חובה, ולהגיע לשם דורש המון, ורציתי לדעת אם המיטוס של 40 תלמידים בכיתה באמת נכון... אבל ייתכן שהורים עדיין לא יודעים כמה תלמידים יהיו בכיתה. אניאשמח לדעת איך הולך בבית ספר דמוקרטי. שמעתי שבירושלים הבית ספר לא כל כך מוצלח כמו זה של חדרה. האם אתם אוהבים את הבית ספר?

אגוזים1

New member
אם כך

אז המצב אצלכם מצויין. (אבל עדין לא הבנתי אם זה בבית ספר "רגיל" או לא). לגבי הדמוקרטי. ראשית אנחנו לא בבית הספר הדמוקרטי של חדרה, כך שאני לא יודעת איך זה שם... בכל אופן אצלנו הבנות מאוד מאוד מרוצות (וגם אני
) מבית הספר. קשה לי קצת לדעת איזה דברים מעניינים אותך אבל אשמח לענות על כל שאלה
(אפשר גם במסרים).

גילור

New member
אצלנו: 36 תלמידים בכיתה (פוקס! בשאר הכיתות

אצלנו בביה"ס - 40). שעות ביום: 5. הלימודים מתחילים ב- 8:00 ומסתיימים ב- 12:45
שיעורי בית מכיתה א'. מבחנים אין בכיתה א'. נדמה לי שמתחילים מכיתה ב'. עונשים - בינתיים אין לי מושג.

הילהל

New member
עונה

ילדים בכיתה לומדים עד 12:45 פעמיים בשבוע יהיו חוגים של קרן קרב (בלעכס) אז ילמדו עד 13:35 שיעורי בית יהיו מעט ומבחנים לא. אבל יהיו הכתבות. אין לי מושג לגבי עונשים.

גילור

New member
למה לעזאזל אצלנו יש קרן קרב ובכ"ז הלימודים

מסתיימים כל יום ב- 12:45 והקרן מלמדת ע"ח שעות הלימודים?????

פלגיה

New member
אצלינו זה כנראה לא אופייני

שתי כיתות א' 22 תלמידות בכל כיתה (בית ספר לבנות בלבד) 5 שעות לימודים ביום. אני לא יודעת במה הכוונה "פרונטליים" כי אף מורה באף כיתה א' לא יכולה להרצות יותר מחמש דקות ברצף, ושאר זמן השיעור הוא פעילות של התלמידים לבד בזוגות או בקבוצות. אחרי 12:45 תהיה אופציה לצהרון ו/או חוגים בתשלום ההורים. עדין לא ברור לי אם נרשם לשם או לא (כי אני לא יודעת כמה ימים אעבוד מחוץ לבית, וחוגים כבר יש לנו שנים, ונראה לי מוגזם להוסיף עוד) בשנים הקודמות נהגה בבית הספר "קרן חינוך" שמימנה פיצול כיתות במקרה הצורך או תוספת שעות לימודים למערכת היומית. באמת לא ביררתי מה קורה עם זה השנה. שיעורי בית - מהיום הראשון, אפילו בתום מפגש ההיכרות קיבלו שיעורי בית. מבחנים - החל מאמצע כיתה א' עונשים מקובלים? לא זכורים לי עונשים מכיתה א', גם אצל הילדים הגדולים יותר שלי, ואני לא חושבת שזה בגלל שהילדים התנהגו כל כך למופת. יש יותר "מברקים חמים" מכתבי עידוד על התנהגות טובה, וצבירת נקודות טובות בכיתה לפי ההתנהגות הרצויה.

1אילת2

New member
אצלנו בשנה שעברה:

35 ילדים בכיתה. אפשר גם 42. אם להורים יש כח ורצון אפשר לדאוג לפיצול ולפתוח כיתה נוספת. עלות מורה נוספת הינה כ12000 ש"ח בשנה. חמש שעות אקדמיות ביום. אצלנו היה יום אחד שש ויום שישי ארבע. היו לנו גם שעתיים אומנות, שעה מחשבים, שעה בי"ס מנגן, שעה מוסיקה ושעתיים ספורט. בשאר הזמן שעורים בכיתה. אצלנו היו מעט מאוד שעורי בית ולא היו מבחנים. עונשים- המורה כועסת או כותבת הערה להורים במחברת הקשר. לפעמים המורה מוציאה החוצה. כשכלו כל הקיצין- הילד הולך לשבת בכיתה המקבילה שעור אחד.

למעלה