אפשר לשתף?

אפשר לשתף?

הנושא הוא אוכל לילדים ואתן בעלות נסיון רב , הוא ילד בן שש לא אוהב לאכול בקושי מכניס משהו לפה מלחמות של אוכל וכלום לא עוזר לא בטוב ולא ברע בדיקות דם אחרונות הראו תוצאות מפחידות הוא ילד של הבעל שלי מנישואין ראשונים בדרך כלל אצלי הוא אוכל מעט מאוד ועכשיו צריך להעניק לו 3 ארוחות חמות ללא ממתקים עכשיו צריך לעבוד קשה אחרי שאתמול האבא בכוח הכריח אותו לאכול כי אם לא המצב יחמיר ואני היום ישבתי איתו שעה שלמה בכדי שיאכל חתיכה קטנה של שניצל ומעט ספגטי , בפסח הילדים יהיו איתנו שבוע ימים איך אני גורמת לו לאהוב אוכל?
תודה על ההקשבה

korkusal

New member
ראשית איזה עדה אתם?

או איפה ההורים שלכם נולדים. כדי שאנו נדע מה יאהב, אולי צמחוני או רק המבוגר.

bigjack

New member
אני מבין אותך....

גם אוהד שלי בררן באוכל מילדות, ומקובע על מספר מאד מצומצם של דברים שאותם הוא מוכן לאכול יום אחרי יום בלי לשנות. הוא לא מוכן לטעום שום דבר חדש. גם ג'אנק פוד שרוב הילדים מתים עליו לא עושה עליו רושם.. למזלי הבדיקות שלו תקינות כי רוב מה שהוא אוכל הוא בריא. לאחר הריבים והשיכנועים והאיומים הבנתי שרק הוא יקבע את התפריט שלו, ולא יעזור לנו כלום. למדתי את מה שהוא אוהב ואני דואג להכין לו את זה תמיד באותה צורה כי על כל שינוי קטן הוא מסרב לאכול. והגענו לעמק השווה......כל צהריים הוא אוכל שניצל ביתי, בערב כריך עם גבינה לבנה שני מלפפונים וגביע אשל, לביה'ס הוא לוקח כריך עם ממרח חלווה. זה ועוד מספר חטיפים מצומצם כל התפריט שלו. עם ילד בן שש אני מאמין שזה לא יהיה קל, אפשר לנסות לפתות אותו עם פרסים, לדוגמה לומר לו שיקבל צעצוע מעניין במידה ויאכל כמו שצריך. שיהיה בהצלחה

bigjack

New member
בכלל לא

פשוט נצמדנו למה שהוא היה מוכן לאכול (וגם את זה הוא עושה טובה) ודואגים להקפיד שיאכל לפחות את זה, גם כשלא בא לו. לחיות במשטר קשוח פשוט לא ישיג את המטרה אלא יעשה את המצב גרוע יותר. עם הגדול יש בעיה הפוכה, אמנם גם הוא די בררן אבל פחות מהקטן, הוא עם מעט משקל עודף ואנחנו מנסים לעזור לו לרדת מעט בלי משטר דיאטה קפדני אלא יותר על הסברה והשתדלות לגוון את המזון שהוא אוהב בצורה יותר בריאה ודלת קלוריות...אבל השורה התחתונה היא שהוא זה שקובע מה שיקרה איתו כי אני לא מוכן לריבים בבית כל היום על נושא האוכל.

bigjack

New member
בכיף דניאלההה../images/Emo140.gif

כמו שראית גם אני גדלתי עם בעיית משקל והריבים בילדות עם ההורים לגבי האוכל רק עשו לי יותר גרוע, והביאו אותי ללכת נגדם בדוקא. לכן החלטתי לא לעשות אותו הדבר לילדי. במקרה הגרוע ביותר תמיד יש כדורי ויטמינים או תוספי מזון שהילד יוכל לבלוע להשלמת החסר.

m i c h a l i

New member
אצלנו הבעיה היא בכריכים לבי"ס

בכל בוקר היתה מיני דרמה בקשר ל"מה לשים לך בכריך?" היא התלוננה שהיא לא אוהבת כלום, אז ישבנו יחד והכנו רשימה של דברים שהיא כן אוהבת. (גבינה לבנה עם זיתים, צהובה בלי כלום, פסטרמה, וכו') והיום היא עדיין בררנית בקשר לכריכים שלה אבל לפחות אני יודעת מה האופציות להציע לה... אני לא חושבת שכדאי להכריח ילד לאכול. אני זוכרת עד היום שדודה שלי ניסתה להכריח אותי לאכול ממולאים כשהייתי קטנה. פעם אחת אכלתי אותם בדמעות, ומאז ועד היום אני לא מסוגלת לטעום אותם. התעקשות גורמת לילדים ל"אנטי". אני חושבת שכן כדאי לשאול אותו מה הוא כן אוהב לאכול, להכין את הארוחות עם התחשבות במה שהוא אוהב ואם עדיין לא ירצה לאכול לאחר שהאוכל כבר מוכן, לא להכריח אבל גם לא לתת לו חטיפים או ממתקים. ילדים לא מרעיבים את עצמם. אם הוא לא רוצה לאכול באותו רגע, תבהירי לו שהמנה שלו תחכה לו בצד וכשהוא יהיה רעב הוא מוזמן לאכול (והכל בנועם וברוגע)

אלהלי

New member
כל כך נכון! כל מילה בסלע

אכן ילדים לא מרעיבים את עצמם. לא!! לחלק פרסים כי אוכל זה לא עונש אבל גם לא הישג של הילד תפקידכם להכין (בשעות אוכל קבועות ולא להציע כל חצי שעה )ובאחריותו לאכול בקיצור כמה שפחות לעשות ענין יותר עדיף. האם הוא שותה משקאות מתוקים?זה בדרך כלל בא על חשבון התזונה ילדים נולדים עם מנגנון תזונה בריא שמווסת את תזונתם (למשל הסתבר שתינוקות אוכלים את אבות המזון באופן מאוזן במשך שבועיים ולא באותו יום )מנגנון שאומר להם מתי להפסיק לאכול איפה שהוא בדרך המנגנון נהרס. אם הבדיקות מדאיגות אני הייתי פונה לתזונאית ילדים(ניתן דרך הקופה)ובטוח תקבלו טיפים טובים.

הכל כבר ניסינו

הוא מרעיב עצמו גם כשהפסקנו את הממתקים לפחות הוא אוהב מיים זו חצי נחמה. אנחנו ננסה לשבת איתו בפסח על תזונה ובנית תפריט של מה הוא אוהב וננסה לשלב איתו יחד תוך כדי חיוך וציורים .

תודה מיכלי ,

אני בהחלט אקח את הגישה הזו . מקווה שהאמא שלו תשתף פעולה . תודה

m i c h a l i

New member
../images/Emo140.gif ועוד משהו שנזכרתי בו...

כדי שהילד ירצה לשבת לשולחן ולאכול צריך להקפיד שכל בני הבית ישבו לאכול באותה השעה... (כמובן במידת האפשר) זה מדרבן אותם לאכול. וכשזה בשעה קבועה זה הופך לחלק משיגרה נעימה שילדים אוהבים

אני חושבת שאולי כדאי לבדוק

למה הוא לא אוכל, איזה הצהרה הוא עושה עם השליטה שלו על הקטע הזה, ברור שיש פה קטע של ילד קטן שהוריו התגרשו ואלי הדברים באים משם. כדאי אולי לבדוק את זה ואם זה ייפתר הילד יאכל הכל... אם את רוצה שם של רופאה הומאוםטית שמתמחה בילדים - יש לי אחת מעולה!! תשלחי לי מסר ואני אתן לך את המספר שלה

לדעתי

לא קשור לגירושים כי הוא מאוד אוהב אותי מגיע מחבק מכריז על אהבתו בכל הזדמנות מאושר להגיע אלינו ממש כמיה טובה בין כל העסק הזה. אוכל הוא אוהב רק גבינה צהובה כל יום כל היום פיצה טוסט ולחם יבש ,,,, בעיה ,

1שייכת

New member
מצוין שהוא אוכל הרבה גבינה צהובה -

יש בה המון סידן. חוץ מזה שתדעי שילדים לא ירעיבו את עצמם. מספיק שתניחי לפניו מגוון של מאכלים, כולל למשל ירקות חתוכים, ותאפשרי לו לבחור כרצונו. המלחמות הן מיותרות כי הן מכניסות אותו למצב של "דווקא". למאבק כוחות, מאבק שליטה. תסמכי עליו שהוא יאכל כפי שהוא צריך והניחי לו.

מלצeרית

New member
ההצעה שלי

הגדול שלי אוטוטו בן 6, רזה ציפלון, שוקל 16 קילו. כשהוא היה קטן הוא לא הסכים לאכול כלום למעט המטרנה ( עד גיל 3 ). למזלי היום זה השתפר.. מה שאני הייתי מנסה לעשות זה להגיש לו את האוכל בצורה קצת שונה. למשל- אפשר להכין לו חביתה ולקשט במלפפון כמו עיניים ובעגבנייה כמו פה ובגבינה לבנה לעשות אוזניים. יכול להיות שזה ימשוך אותו, כדאי לנסות. דבר נוסף שאפשר לנסות - פשוט לדאוג לכך שתיהיה קערה גדולה של ירקות ופירות חתןכים, להניח במקום שהוא נמצא, לא להגיד לו דבר, כלומר לא להגיד לו "בוא הכנתי לך.." פשוט שזה יהיה שם ואולי הוא יתכבד.. אני חושבת שבכל מקרה לא כדאי להתעסק סביב האוכל כי הוא מרגיש את הלחץ ועושה דוקא. כן להציע לו מגוון אפשרויות אבל לא ללחוץ עליו. שיהיה בהצלחה

ady18

Well-known member
אממ

תנסי להכין לביבות ירק לביבות גבינה

VIC22

New member
מאמי את לא צריכה להתייאש תאמיני לי

תאמיני לי את לא היחדיה שאני שומעת מה שאת מספרת תראי מה אני אספר לך את תיהיה בשוק אחד מדודים שלי הבן שלו היה קטן הוא לא אהב לאכול שום דבר רק דבר אחד המבומגר רק זה תאמיני כמה קשה היה לדודה ואז הרופא לא יכול לראות את הדבר כזה אז החליט לתת לילד הזה להמשיך כך ולתת לו גם ויטמנים ועכשיו הוא בן 18 בערך יפה תואר ורזה כמובן ואוכל עדיין רק המבומגר ושיהיה בריא אני לא מאחלת לאף אחד לעבור כמו הדודה שלי ואני שוב אומרת לא להתייאש תנסי להציב לו מגבלות.. בהצלחה ויקטוריה "ויקורקוס"

למעלה