אפשר לשתף במשהו?

yala85

New member
אפשר לשתף במשהו?

אני כבר מרגישה שחוקה בעבודה שלי, אני עובדת שם הרבה שנים והם מכירים את הבעיות שלי בטיפולים. אני כבר מתעייפת בדיונים לקראת סוף היום ואני מגישה שכבר בדיון האחרון אני לא מסוגלת כבר לתפקד כמו פעם. היום הלכתי לראיון עבודה ואז הם אומרים לי תראי, את בטיפולים יהיה קשה לך להשתלב במקום אחר בגלל שאולי בע"ה זה יצליח ואז הבוס החדש יפטר אותך אחרי חצי שנה וגם אני אפסיד את דמי הלידה וכל מה שקשור לכך. בקיצור היא ניסתה לשכנע אותי לא לעזוב. אני רוצה להתקדם לעשות שינוי וכל הזמן הבעיה של הגמישות עמדה בפרק. ועוד בעלי לא עובד אז אין לי ברירה אני אצטרך להשאר שם. השאלה שלי אם שחיקה יכולה להשפיע על הגוף מבחינת הפריון שאלתי רופא הוא אמר לי שלא. ואני עובדת בעבודה עם ישיבה כל היום. בקיצור התעייפתי מהעבודה הזאת וגם מפחיד אותי לצאת החוצה. נקווה שאולי עם כמה ימי חופש אני אחזור לעצמי. ובלי קשר: מה ההבדל בין וריקוצלה לאימבוליזציה או איך שכותבים את זה? האם אם בעלי היה עושה את השני אז התוצאות היו יותר טוב.להזכיר ששנה שעברה לא הועלתה האפשרות השניה. סליחה על האורך.

אופה3

New member
יעלה היקרה, טוב ששיתפת אותנו

זה כבר מקל מעט, אני הייתי מציעה לך, לקחת פסק זמן, לקחת חופשה, אצלי חוץ מהבלאגן בעבודה, גם השחיקה מאוד השפיעה, והקשתה עלי, היום אני הרבה יותר רגועה, וחופשיה, אחרי שבוע בבית, רואים אפילו מאיך שהתאוששתי מהשלילי, תצאי לכמה ימי חופשה, תשתחררי קצת, ותסחבי עוד קצת, ותחשבי כל הזמן על המטרה, על הילד, תגידי לעצמך אז מה עוד תשעה חודשים אני לא אהיה כאן, וזה יעודד אותך מאוד, זה יעזור לך לעבור את זה. תנסי לקצץ קצת בשעות אם את יכולה, בסוף הכל חייב להיות טוב. מחזקת אותך, ומאחלת לך כל טוב האופה

נועם@בת

New member
קשה מאוד לייעץ לך

דבר ראשון אסור לפטר אשה בהריון. כך שלא תפסידי את דמי הלידה. השאלה שעולה האם את עייפה מהעבודה או עייפה מהטיפולים. כי אם זה השפעת הטיפולים את תגררי את העייפות הזאת לכל מקום שתלכי. מצד אחד המקום בו את עובדת מכיר אותך, תומכים בך בטיפולים שאת עושה. לא כל מקום עבודה מקבל את ה בעין יפה. ומצד שני- זה נמאס ואת כבר שחוקה. במיוחד כשבעלך לא עובד, זה קצת מפחיד לקחת סיכון לעבור למקום אחר. אני מציעה שתקחי לך חופשה להתרענן, ותנסי לראות עד כמה זה משפיע. אני מודה שלי אישית לא היה אומץ לעזוב, אבל הרבה בנות שעזבו אמרו שעשו בשכל. שיהיה בהצלחה יאלה
נועם

אני לא עזבתי כשהייתי במצב כזה

ודי הצטערתי אח"כ (כי בסופו של דבר מצאתי את עצמי ללא עבודה עם תחילת ההריון). לא הפסדתי את דמי הלידה כי הם מחושבים עפ"י 3 משכורות חודשיות שלמות אחרונות (לפי הקריטריונים של ביטוח לאומי את צריכה לעבוד 15 חודשים מתוך 22 אחרונים או 6 חודשים מתוך 14 אחרונים). חודשים של דמי אבטלה נחשבים למנין החודשים שעבדת בהם אך לא נחשבים כמשכורת לחישוב דמי הלידה. אבל כאשר בעלך אינו עובד זה באמת סיכון. לא כל מקום עבודה יסכים להשלים עם ההעדרויות ומצבי הרוח של הטיפולים.

yala85

New member
היי נועם- זה בעיקר שחיקה מהעבודה

לא מהטיפולים, אבל יש לי כל כך הרבה אחריות כלפי המשפחה שלי אני ובעלי שאני לא יכולה לאפשר לעצמי להתפנק. אז אנחנו ניסע כנראה לקראת סוף אוגוסט לכרתים או לאיזשהו מקום וגם אני אקח לי כמה ימי חופש. בתחילת אוגוסט. כי אנחנו כבר בפגרה אז אפשר. תודה.

נוג

New member
יאלה קודם ../images/Emo24.gif חם של ../images/Emo85.gif

|היי, שחיקה, עיפות וטיפולים אילו דברים שהולכים יד ביד. אני מכירה כל כך טוב את התחושה ומי כן בפורום לא עברה את זה. עם היית מספרת שבעבודה לא מפרגנים ואפילו מערימים קשיים היה קל יותר להגיד תאספי את החפצים ולכי הביתה. אבל כאשר יש לנו מקום עבודה תומך ומבין ומאפשר אז שווה שהישאר שם את לא יודעת כמה בוסים ומקומות עבוד יכולים לעשות לנו את החיים קשים שלא נדבר על המקרים שבהם בנות פוטרו. אני תמיד אומרת עכשיו יש דבר אחד שאני מתרכזת בו וזה להצליח ולהשיג |מוצץ אחד או שניים, ולכן העבודה היא משהו משני ועדיף לי להיות במקום שתומכים ומבינים אותי אפילו במחיר של אי קידום או שעמום. אני אספר לך סיפור קטן על עבודה עייפות וטיפולי פוריות: לפעמיים יש המפגשים הטיפוליים שאני שפוכה ולא יכולה להתרכז כלום סמרטוט נראה יותר טוב כבר אז כך לפני הסיפור אני חייבת לציין שילדים הם כל כך רגישים, וקוראים את המבוגרים כמו ספר פתוח. לפני מפגש עם ילד בן 1/2 5 חשבתי לבטל את הפגישה. בסוף אמרתי לעצמי אני אצליח לעבור את ה 50 דקות. הוא מציע לי שהיום נשחק ברופא וחולה (הוא כמובן הרופא) והתפקיד שלי הוא לשכב עם עיניים עצומות כי הוא מנתח אותי. ( אני מתביישת
לספר אבל נרדמתי למשהו כמו 5-7 דקות) כשפתחתי את העיניים בבהלה והסתכלתי על השעון אח"כ בהקלה שעברו רק מס´ דקות) הילד אומר לי תחזרי לישון אני עדיין באמצע הניתוח. למרות שהוא היה חמוד אבל מזה כעסתי על עצמי שזה קרה הסתובבתי עם תחושה שאני מזה לא מקצועית. אני יודעת שלפעמיים אני מאוד עיפה ולכן אני מתכננת לי את סדר היום שבשעות הקריטיות אני עושה דברים פחות חשובים. יאלה גם אני ממליצה לקחת חופש והתרענן או לנסות לדבר עם הבוסים על פחות שעות עבודה. שולחת לך הרבה כוחות וסבלנות ועוד ועוד
נוג

yala85

New member
תודה לכן על העידוד

בעלי רוצה לקחת אותי לכרתים לקראת סוף הקיץ כי אז פחות חם. וחוץ מזה אני אקח כמה ימי חופש. אני חושבת שאני אשאר שם בעבודה הזו עד שבע"ה אלד. תודה לכן על העידוד.

מיכל25אב

New member
יאלה...תעריכי מה שיש לך..

המצב בשוק ידוע... אני במקומך לא הייתי מחפשת להחליף למקום חדש-להפך זה שהעבודה נוחה ורגועה זה דווקא טוב חבל להוסיף מתח....חופש נשמע לי רעיון מצוין..

HANN

New member
שחיקה יכולה לגרום לבעיות../images/Emo4.gif

אני לא יודעת במה את עובדת ..אך נכון שבזמן שעושים טיפולים ובמצב של היום עם בעל לא עובד לא עושים שינויים...אבל הבריאות חשובה ויש לתת לה משקל, עלי לציין ששחיקה גורמת לעייפות נפשית פיזית, שעמום המביא את גופנו למצבי רוח משתנים, חוסר התלהבות ועניין בעבודה יש להרבה אנשים אך תלוי מה סף הרגישות שלהם.אנשים רגישים ויצירתיים שחייבים סיפוק בעבודה מקבלים מאד קשה שחיקה וזאת מנסיון,את מרגישה כלואה כרגע רוצה לעשות שינוי כי הגוף והלב דורשים זאת ,אך המצב לא מאפשר תנסי ללכת לסדנאות דמיון מודרך,מודעות לעשות פעילות כמו הליכה ויוגה זה עושה פלאים לגוף ולנפש וזה מה שאת זקוקה לו כרגע,את צריכה לעבור את התקופה הזאת בלי שינויים קיצוניים אך עם הרבה תמיכה..נפשית ופיזית לרפואה אלטרנטיבית יש תוצאות חיוביות,תנסי, ותביני שהנפש משפיעה על הגוף והגוף על הנפש. והרופא ששאלת אותו על ההשפעה לא מיחס לנפש חשיבות. בעיניי בורות קונבנציונאלית.
בהצלחה

נועם@בת

New member
ניתוח קשירה לעומת אימבוליזציה

אני לא מבינה גדולה, אבל לפי מה שהבנתי מטרת שני הניתוחים זהה- להצר את הורידים באשכים כדי להקטין את זרימת הדם ובכך להוריד את הטמפ´ באשכים. אם אני מבינה נכון ההבדל בין שני הניתוחים הוא בנוחיות ובפולשנות. התוצאה שלהם אמורה להיות זהה. אני מקוה שתקבלי תשובות מכאלו שמבינות יותר לעומק. נועם

venus13

New member
היי יאלה

קודם כל - לגבי העבודה - קחי בחשבון שקשה להתחיל עבודה חדשה עם טיפולים -על כל המשמעות הכלכלית של הדבר - אין הגנה מטיפולים ופיטורין בתקופה זו וגם אם תהיי בהריון בעזה"ש משך 6 החודשים הראשונים בעבודה חדשה - את לא חסינה מפיטורין. לגבי וריקוצלה - מדובר בתופעה של התרחבות ורידים באשכים אצל גבר - אשר יש הטוענים כי יכולה לגרום לבעיות בפוריות הגבר ואיכות הזרע ניתן לטפל בכך (לפחות לנסות) באחד מ - 2 אפשרויות: 1. ניתוח - נעשה במספר מקומות בארץ, כרוך בחיתוך וכו´ 2. אמבוליזציה - תהליך צינטור של הורידים - מילוי הורידים ביוד - הפעולה פחות קשה ויש הטוענים כי מוצלחת יותר בכל מקרה שיהיה בהצלחה וקחי אתנחתא להירגעות בבקשה ונוס

למעלה