אפשר לשתף אתכן?

blessed

New member
אפשר לשתף אתכן?

אני מרגישה נורא לבד לאחרונה. בפורום הבית שלי "לקראת הריון" התחלתי להרגיש קצת לא שייכת- מתקדמת מדי. ואילו כאן, אני עדיין חדשה ורק בתחילת הדרך ולמרות שאתן מקסימות, גם כאן אני עוד מרגישה ממש שייכת. מתוך החלטה משותפת שלי ושל בעלי אנחנו לא מספרים לאף אחד מה שאנחנו עוברים. אני לא מעונינת בשלב זה לשתף אף אחד ממשפחתי או חברותי אבל מצד שני מרגישה צורך לדבר, לשתף, להתיעץ. בעלי מקסים ותומך נורא אבל לא מרגיש את הצורך לדוש בזה כל הזמן כמוני. הוא יותר תכליתי, בקטע של "נעשה מה שצריך" ואין צורך לדבר על זה יותר מדי. טוב, כל זה היה בעצם הקדמה כדי לספר שאני פשוט לא מסוגלת לחשוב על שום דבר אחר בשבוע האחרון. התפוקה שלי בעבודה ירדה כמעט לאפס ובכלל מצב הרוח שלי די שפוף. אני כל הזמן חושבת על זה, מתכננת, בודקת סיכויים, מחפשת מידע באינטרנט, מנסה להחליט לאיזה מומחה כדאי לפנות. בקיצור זה משתלט עלי. אתמול הכרחתי את עצמי להתחיל לקרוא ספר בערב רק כדי לנסות להסיט קצת את המחשבות לכיוונים אחרים. זה עזר דווקא אבל היום אני שוב בעבודה ושוב המח שלי עסוק רק בזה. וחוץ מזה הבוקר בדרך לעבודה קרה לי משהו שעוד לא קרה אף פעם. תמיד כשאני רואה ילדים מתוקים יש לי איזו צביטה של קנאה, אבל היום כשראיתי אמא הולכת עם ילדון מקסים, מתוק ויפהיפה הרגשתי פתאום כאב בלב. לא סתם רגש של קנאה אלא ממש הרגשתי את זה פיזית, כאילו נתנו לי אגרוף לתוך הלב. אתן מבינות למה אני מתכוונת? אולי אני יורדת מהפסים, לא יודעת... אבל עשה לי טוב לשפוך קצת את הלב, ונעם אמרה שאין לה בעיה עם מגילות... תודה על ה"הקשבה".

אני מחבקת אותך חזק חזק...../images/Emo24.gif

אני כל כך מבינה מה שאת עוברת, שממש בא לי לבכות איתך עכשיו... רוצה להיפגש? אני גרה בצור יגאל, ליד כ"ס בכל מקרה את מוזמנת להתקשר אליי בכייף, אני מחכה- 052-570226 תתקשרי ואני אתן לך את המס' שלי בבית יש לי הרבה מה להגיד לך...

blessed

New member
תודה, גם אני מחזיקה לך אצבעות

ומצפה לשמוע בשורות טובות ב- 16:00. בינתיים קשה לי לצאת מהאנונימיות ואני מעדיפה להישאר וירטואלית (אפילו שזה קצת מקשה על העינינים) אז להרים טלפון או להיפגש לא ממש אפשרי מבחינתי. אבל ההצעה שלך ריגשה אותי ואני מודה לך מאוד.

נרי כ

New member
תשתפי, אבל לא רק אותנו.

בלסד יקרה, אני חושבת שאני יודעת טוב מאוד מה עובר עליך. זה יכול לשטוף ולהציף העניין הזה, כי זה קשור לכל כך הרבה תחומים בחיים שלנו, כי זה סובב אותנו, כי זה קשור לגוף שלנו וליחסים שלנו וגם כי כל הזמן יש איזו מין אשליה שזה במידה רבה תלוי בנו, מה שמחזיר לנו את האחריות, אז למה לא לחפש ולקרוא ולשאול. (תראי מה אני עושה במקום לעבוד). וכמו המחזור (ואולי גם בקשר ישיר והורמונלי אליו) גם מצב הרוח משתנה. כששואלים אותי מה נשמע, אני עונה שזה תלוי ביום, כי כשמגיע מחזור אני מבואסת, ואז עסוקה ולחוצה בתרופות, ואז נורא מקווה לקראת הביוץ וההזרעה, ואז מתוחה מהמתנה ואז - מבואסת (עד מדוכאת מאוד, כמובן). אני לא יודעת מה תפס אותך דווקא השבוע, אבל זה יעבור וישתנה עוד המון פעמים. יש המון תקוות בטיפול הזה וכמעט כמעט כולן מצליחות בסופו של דבר, גם אם הדרך לפעמים ארוכה ומייגעת. ואחרון חביב: אני מציעה לך לשתף. גם כאן, אבל גם בחיים מישהו שיכול לשלוח לך יותר מחיבוק וירטואלי. נכון שיש ביציאה מהארון הזאת גם הודאה פומבית שמשהו לא בסדר, ושמאוד קשה לומר את זה לעצמנו, אבל אם לא תשתפי בזה - במה תשתפי? הרי זה הנושא הכי חשוב וטעון בחיים שלך כרגע. אני בטוחה שאת תופתעי לטובה כשתראי איך אנשים יעזרו לך ויאהבו אותך וירצו שיהיה לך טוב. ובכל מקרה - גם אנחנו כאן בשבילך.

פינקי33

New member
בלסד יקירתי, כנראה שאנחנו נשמות

תאומות... גם אני מרגישה לא שייכת ב"לקראת הריון" ופה, אני עדיין לא (וב"ה מקווה שלא גם בעתיד) הגעתי לשלבים הרציניים, בינתיים עברתי רק איקקלומין והזרעה, ויש פה מונחים שדי רחוקים ממני, אבל זה כל כך מחזק הפורום הזה, כל כך עוזר, כל כך תומך, אין שאלה שלא תמצא לה כאן תשובה, הבנות מקסימות, ו... אנחנו בסה"כ כולנו באותה סירה. לגבי הכאב - אני גרה ליד גן ילדים, כל בוקר אני יורדת עם הכלב ורואה את כל האמהות והאבות מביאים את הילדים שלהם לגן, ואני עם הכלב, מרגישה כל כך פטתית, ממש מתביישת, כמה שאני מתה על הכלב שלנו, אני מרגישה כל כך עלובה, אני עם כלב והם עם ילדים...זה חורך את הלב, זה כואב, וזה קשה, אבל אין מה לעשות... סבלנות...יהיה בסדר, עוד תראי עוד תראי כמה טוב יהיה.... בשנה בשנה הקרובה....

גישושים בערפל וחוסר בהירות

במיוחד כשכל כך רוצים כבר שיצליח הם מצב מתסכל וקשה. יכול להיות שלא תהיינה לך תשובות ברורות והשהייה בערפל הזה תמשך, אבל אני חושבת שהניסיון לקבל תשובות ממומחה כלשהו יכול לקדם אותך ולהוציא אותך מתחושת האין-אונים הזו - שלצערי מוכרת לרובינו אם לא לכולנו פה בפורום. אני מציעה לך ללא היסוס ללכת לפגישת יעוץ - אפילו חד פעמית - כדי שזה יתן לך כיוון לעתיד. אני לא חושבת שבהתחלה צריך להיות מטופלת אצל מישהו יקרן - אבל ממליצה בחום לנצל את זכויותייך בקופת חולים עד תום. מגיעים לך 3 יעוצים עם פרופסורים בהשתתפות של הקופה (עד כ 500 ש"ח)- קחי יעוץ כזה (שעולה בסביבות 700-900 ש"ח) - קבלי הנחיות - אבל לכי לפגישה מוכנה עם שאלות - כדי שתהיינה לך התשובות הנכונות. כך לפחות תרגישי גם את תכליתית. יש כאן הרבה שדישדשו באפלה הרבה זמן, ולא ניגשו לבדיקות הנכונות בזמן, ועשו ניסיונות שיכלו להמנע אילו היו מתייעצים. זו לא תקופה קלה אבל להיות תכליתית באמת עוזר כדי להגיע לתוצאות טובות יותר. אני מקווה כי כאב הלב יהפוך מהר לכאב של שמחה... ותיכנסי לפורום הריון.

נועה 35

New member
קבלי ../images/Emo24.gif גדול גדול

את ממש לא יורדת מהפסים. להיפך. זה מאד ברור וטבעי שזה משתלט עלייך, כי זה הדבר הכי חשוב שיש לך עכשיו בחיים. ברור שאת קוראת ובודקת ומחפשת מידע. זה תכליתי לא פחות מבן זוגך. את מחפשת פתרונות ותשובות לבעיה שעומדת בפנייך. וגם הכאב הוא חלק מהעניין. אין מה לעשות. זה עצוב וזה כואב, אבל את צריכה לזכור שזה לא סוף העולם. יש פתרונות ויש תקווה ורוב "מאותגרי" הפריון נכנסים להריון בסופו של דבר - זה רק לוקח קצת יותר זמן. אני מצטרפת להצעה לשתף, גם בחיים הרגילים. אני גיליתי שזה מאד עזר לי "לצאת מהארון". זה מאפשר לך לחלוק עם האנשים הקרובים אלייך והחשובים לך את מה שעובר עלייך ומאפשר להם לעזור לך ולתמוך בך.

blessed

New member
רוצה להודות לכן

על ההבנה, התמיכה, החיבוקים והעצות. כל אחת ואחת מכן הצליחה קצת לחזק אותי בתשובתה ואני מתנצלת שאין לי זמן להגיב לכל אחת באופן אישי.

chompi1

New member
חמודה, ../images/Emo24.gif

מבינה אותך מאד. גם את תחושת הלבד, שכן אפילו שסיפרתי לחלק מהחברים והמשפחה, הם לא בדיוק מבינים, ולא כל כך יודעים מה להגיד ואיך לעזור. גם אני מרגישה שאני ממש לא במיטבי, גם לא בעבודה. גם פיסית וגם נפשית קשה לי, ובזמן האחרון חשבתי שממש קשה לי לעבור את הטיפולים האלה עם העבודה (וגם אני עוד בתחילת הדרך, מה יהיה אח"כ?) ואני ממש מעריצה את הבנות שמצליחות לתמרן יפה בין הכל. אני מרגישה רוב הזמן שבר כלי, ואין לי כוח לכלום (גם בגלל ההורמונים וגם בגלל המצב בכללותו). כשרק התחלנו לנסות, השאיפה היתה להכנס להריון. ילד היה משהו ארטילאי כזה. ההריון היתה המשימה החשובה. אבל עכשיו, אחרי שהזמן עבר, אני מרגישה שאני כבר רוצה ילד כל כך, שזה כואב. ילד ולא הריון. תינוק קטן ושלי. אני מסתכלת על אנשים עם ילדים, וקשה לי. זה כואב חזק בלב. אז כמו שאת רואה, את לא לבד. אנחנו כאן ושותפים לרגשות ולתחושות שלך. ואין מה לעשות, חוץ מלהמשיך ולנסות, עד שגם לנו יהיה מישהו שיקרא לנו אמא. אני מקווה שזה יקרה לך בקרוב, ואז תרגישי שייכת לפורום הריון, והורים אחרי...
.

למעלה