אפשר לשרשר כאן רשימת מורים?

אפשר לשרשר כאן רשימת מורים?

שראויים להערכה ביעיניכם, אפשר לחלק את הרשימה ל3 1)חי. 2)צומח. 3)דומם.

עונה../images/Emo22.gif

מורה חי - כל אדם. בכל אדם יש משהו שאני יכול ללמוד ממנו ומבחינה זו הרי אני תלמידו. צומח/דומם - הטבע. אני מאוד אוהב את הטבע, ומאוד אוהב פילוסופיה שקשורה לטבע. דוגמאות : הנער הזורם/נער החיים - "לא ניתן להיכנס לאותו נהר פעמיים", "היו חסרי צורה כמו מים. אם שמים מים בכוס - המים הופכים לכוס, שמים אותם בספל תה - הם הופכים לספל תה, שמים אותם בבקבוק הם הופכים לבקבוק וכו'... מים יכולים לזרום, לחלחל או לרסק. היו מים ידידיי". הרים - "פסגתו של הר אחד היא תחילתו של הר אחר", "כדי לראות את הנוף המדהים על פסגת ההר קודם צריכים להיות למטב בעמק". אני חושב שהבנתם את הרעיון
לב.

ayala sh

New member
חי

בעלי-חיים: כלבים, חתולים, סוסים, פרות, שועלים - גיליתי שהם המורים הכי טובים שלי כיוון שהם מלמדים אותי לאהוב ללא תנאי

עז

New member
נראה לי שאנו מגדירים אחרת

את המילה "טבע" עמנואל זיטנר

Hermes Odyssey

New member
טבע

טבע זה הכול למעט דברים מלאכותיים לכל דבר שמשתנה יש חיים משלו ובטבע הכול משתנה

הטבע כולו חיי הרבה יותר ממה שאתם חושבים

לפי תפיסת החיים שלי הטבע כולו חי. ולא רק שהוא חיי אלה הוא גם מודע, אני מדבר על כל רמה ורמה בו, החל מהדומם ועד המופשט, אנחנו בהכרה שלנו חווים רק חלק קטן מהפסקטרום של "הטבע", ואולם החים עצמם ווהמודעות הם חלק בלתי נפרד מכל המשרע של הספקטרום, זה שאנחנו בתפיסתנו מחלקים את הטבע בחלוקות הרגילות שלנו , זה רק בגלל סף התפיסה הבלתי רגיש שלנו. לא אנסה אפילו להכנס לפרוט התפיסה בה אני מדבר, אלא רק רציתי להבהיר שקיימת תפיסה מובנית הטוענת שהטבע כולו על כל רמותיו חי ומודע

העוזרת

New member
זה נכון... ושלום לכל הנוכחים ../images/Emo222.gif

גם אני סבורה שהטבע כולל הכל: חי, צומח, דומם.

ibag

New member
דומם לפי ההגדרה הוא עצמים לא חיים

בטבע הכל חי ומודע. יוצא מזה שהטבע לא כולל את הדומם.

העוזרת

New member
מעניין. בדרך כלל אני לא אוהבת לחשוב כ"כ הרבה.

הנה עוד חומר למחשבה: "על פי מדעי הטבע האדם כלול בטבע אם כלול האדם בטבע - כלולים כל מעשיו. יוצא שעל פי המדע טבעי הוא מעשה האדם אף פרי מעשה האדם טבעי הוא לכל פרטיו." (מאיר אריאל, ירוקות) יש לשיר המשך ארוך ומעניין. השיר נקרא "מה חדש במדע - מסה בג' חלקים".

ibag

New member
שיר יפה

רק שאני לא מבינה מה הקשר בין מה שכתבתי לבין התגובה שלך. גם את הכותרת לא הבנתי, על מה את לא אוהבת לחשוב כל כך הרבה בדרך כלל?

העוזרת

New member
על שום דבר אני לא אוהבת לחשוב הרבה. ../images/Emo178.gif

בעזרת השיר ניסיתי להראות שהטבע יכול מנקודות מבט מסויימות לכלול חפצים דוממים, לא רק אבנים וסלעים אלא אפילו אולי בתים וטרקטורים! בשביל להבין את מה שכתבת קודם הייתי צריכה לאמץ את השכל שלי בצורה שאני לא רגילה אליה. תמיד קשה לי עם אנשים שאני תופסת כשכלתנים. הם אפילו מלחיצים אותי לפעמים. אני לא מבינה אותם והם לא מבינים אותי. מה שכתבת בקשר להגדרה של הטבע וההגדרה של דומם, הזכיר לי את הפעמים האלה שניסו לשכנע אותי בעזרת הגיון ומשחקי מלים. אני אנסה להיזכר ולכתוב על זה משהו מחר.

ibag

New member
כנראה שזה נכון...

אז אסביר לך במילים פשוטות- כדי לא ללחיץ אותך טבע זה משהו חי, בקבוק פלסטיק לא. אם בקבוק פלסטיק נמצא בתוך היער, זה רק אומר שהבקבוק נמצא בטבע, זה לא אומר שהבקבוק הוא חלק מהטבע. עכשיו מובן? אגב, עד שלא מסדרים את הבלגן בשכל (לא מומלץ למי שמתעצל לחשוב), לא ממש אפשר להתפתח. מסכימה איתי?

העוזרת

New member
אמא איזה פחד

עכשיו את מלחיצה אותי אפילו יותר. ואין לי שום בלגן בשכל. ואני לא מתעצלת לחשוב - אני נזהרת מלחשוב. להתפתח זה לא קשור ללחשוב לפי דעתי. לפעמים אפילו להיפך.

דומם לפי ההגדה הוא עצמים לא חיים

דומם לפי ההגדרה הוא עצמים לא חיים, אבל הגדרה זאת נובעת מחוסר ידיעה ומחוסר יכולת חישה רגילה של אנשים, כשאנחנו פה אומרים שהכל חיי אנחנו כופרים בעצם הגדרת הדומם, או אומרים שגם מה שאנחנו חווים כדומם הוא אינו כזה. אלא שהיכולת לחוש את מרחב החיים שלו הוא לא כל כך טרוויאלי, זה לא אומר שפתאום השולחן שלך יתחיל לדבר אליך בשפה העברית, אבל המודעות שכל דבר מורכב בעצם ממהות חייה ומודעות גם אם ברמות אחרות , פרושה שכל העולם חי ושכל העולם מודע וכמו שאת יכולה ורגילה להתחבר להקשיב ולתקשר עם מודעויות שאת רגילה אליהן , כך גם במקרים של הליכה לכיוון הנכון אפשר לתפקד ולתקשר עם העולם בכל רמותיו

ibag

New member
לא ההגדרה נובעת מחוסר ידיע

אלא הגבולות שהגדרת הדומם כולל. קריסטלים למשל לפי המדע שייכים לדומם, לפי תורות אחרות הם חיים, הם בעלי מודעות. להגיע למסקנה שכל דבר חי, שלחתיכת פלסטיק או לשולחן יש מודעות הוא קצת מוגזם בעיניי...בלשון המטה.

אם ישימו ערמה של אנשים האחד על השני

אם ישימו ערמה של אנשים האחד על השני לא הערמה תהייה ההוויה החייה פה, אלא האנשים, אותו הדבר בדיוק קורה בבקבוק הפלסטיק שאיבדת ביער :) אם האטומים הם חיים או המולקלולות חייות אז זה שהם נמצאות עכשיו בצורה שאנשים קוראים לה בקבוק לא מפריע להם לחיות את החיים שלהם ברמה שלהם, לחיים יש רמות ארגון שונות חלק מהן בונה את עצמו לאורך רמות ארגון הולכות וגבוהות כמו רוב האורגניזים שאנחנו מכירים וחלק נשאר ברמת ארגון "נמוכות יחסית " אלינו, ונראים לנו כחומר דומם ברמה כזאת או אחרת, אנחנו שנראים לעצמנו כתכלית הבריאה גם לא מהווים את שיא השכלול של המודעות או החיות יש רמות שלגביהן אנחנו מהווים רמת חיות כמו האטומים שבבקבוק, רמות שכונסות ורמות מודעות הוויה ומשמעות מסדר גודל הרבה הרבה יותר גדול, או קי את יכולה לומר אז מה ואפילו אם מה שאתה אומר נכון אז מה זה נוגע לי? ופה בא בדיוק ההבדל בין אדם לאדם , הלוחם הוא זה שחי ומעורב בשדה הפתוח של החיים, המודעות שלו לא תקועה בלדפוק שעון נוכחות כל יום, אלא בלהקשיב בלתקשר בלהגיב לדברים כשהם באים אליו ומכל הכיוונים "להיות מודע" להיות מודע זה מסע חיים בפני עצמו, להיות מודע זה לא רק לדעת עוד כמה דברים , להיות מודע זה לחוות מרחבי משמעויות גבוהים ומתכנסים יותר לחוות את העולם שאופף אותנו ברמות של מעבר בלחוש את כיוון הזרימה ובלשכלל את הנשמה שלנו, אם נשתמש במושגים ההודים של קרמה ודארמה זו ההליכה לכיוון הדארמה לכיוון המטרה שאליה נולדה הנשמה

למעלה