אפשר לשפוך את הלב?

ש ו ק ט ה

New member
אפשר לשפוך את הלב?

שלום, לא הייתי כאן מעולם.. ואני חייבת מקום .. שאוכל להתפרק בו ואולי גם לקבל עצה.. אני מקווה שהגעתי למקום הנכון.. בכל מקרה אני בת 21 יש לי חבר כבר שנתיים וחצי.. ואני מאוד אוהבת אותו.. הבעיה שלי היא לא עם החבר.. אלא עם ההורים שלי.. ובעיקר עם אבא שלי.. אני אחרי צבא.. לפני לימודים ולא ממש תכננתי לעזוב את הבית עד אחרי הלימודים... למרות שעכשיו לעזוב את הבית נראית לי האופציה הכי טובה.. היא לא ממש מעשית בשבילי בשלב זה. הבעיה היא כזו.. אבא שלי לא סובל את חבר שלי.. (למה?בגלל המראה, בגלל שטוען שהוא ילדותי, שאני יכולה למצא משהו יותר טוב וכו..) חשוב לי לציין שאני גרה בצפון וחבר שלי גר במרכז (שעתיים וחצי נסיעה) והוא עדיין חייל.. כך שאנחנו נפגשים רק בסופ"שים וגם זה בקושי.. אבא שלי היה בטוח שאני וחבר שלי זה עניין זמני ושלא נישאר יותר מידי זמן ביחד.. כנראה שבזמן האחרון הוא מתחיל להבין שזה כבר די רציני (בכח זאת שנתיים וחצי) וזה מאוד מפריע לו והוא אפילו לא מנסה להסתיר את זה ממני.. הוא לא יכול לסבול את זה שאנחנו ישנים יחד באותה מיטה מאחורי דלת סגורה. בתקופה האחרונה אנחנו לא מפסיקים להתווכח ולריב בנושא, אבא שלי בטוח שאני נמצאת עם חבר שלי רק כדי לעשות לו דווקא... לא משנה כמה אני מדברת איתו ומסבירה לו שאני באמת מאוהבת. כל הזדמנות שאנחנו לבד הוא מפסיק לספר לי על דעתו על חבר שלי ולפרט לי את המגרעות שלו..(בעינייו כמובן..) לפני מס' חודשים הוא החליט שכל פעם לפני שחבר שלי בא אלי אני צריכה לבקש רשות.. לשאול אם זה אפשרי או נוח מבחינתם (של ההורים שלי) טוב וכדי לא ליצור שוב וויכוחים מיותרים, הודעתי וביקשתי כל פעם מחדש לפני שחבר שלי הגיע אלי.. לפני שבועיים שוב היה לי ולאבא שלי ויכוח, בנושא המוכר, ויכוח שהתפתח לריב רציני מאוד.. ובסופו אבא שלי החליט שחבר שלי לעולם לא ישן יותר בבית שלי והוא לא רוצה לשמוע על כך שאני נוסעת לישון אצלו.. מבחינתו שיבוא בערב ויסע עוד באותו הערב. יש לי כמה נקודות חשובות שאני חייבת לציין.. שאני אומרת שאני וחבר שלי נפגשים רק בסופי שבוע.. זה אומר בחמישי בערב(כשהוא חוזר מהצבא) עד שישי בבוקר ובמוצאי שבת עד ראשון בבוקר.. שישי אנחנו עושים יחד לעיתים רחוקות.. ואני גם עובדת בתחנת דלק לפעמים משעות מוקדמות.. ולפעמים עד השעות המאוחרות של הלילה וגם בסופש"ים ככה.. שבכל מקרה קשה שלנו להפגש.. וחבר שלי הוא זה שבא אלי בעיקר.. בגלל שיש לו נסיעות חינם.. ואני מגיעה אליו לעיתים רחוקות יותר.. חשוב לי לציין עוד דבר.. אני לא חייה בבית שמרני שהחוקים בו נוקשים ואבא שלי לא כזה בנוגע להכל.. רק בנושא הספציפי הזה.. אני מאוד אוהבת ומעריכה את אבא שלי עד שזה מגיע לנושא של חבר שלי.. אני פשוט לא יודעת מה לעשות.. לא ראיתי את חבר שלי קצת יותר משבועיים.. הרי אין טעם שיבוא בשעה 8 כשהוא חוזר מהצבא ויחזור הביתה שעתיים אחרי שכבר ספק אם יש אוטובוסים.. ולהפגש זה לא העניין.. אנחנו ניפגש לכמה שעות.. הוא יקח אפטר או משהו.. אבל זה לא פתרון.. ניסיתי לדבר עם אבא שלי וזה לא עוזר הוא בשלו.. החלטתי לתת לעיניינים קצת להתקרר ולנסות שוב לדבר איתו.. או עם אמא שלי שתדבר איתו.. אבל אני פשוט שבורה.. אני כל לילה יושבת ובוכה.. כאילו לאיזה מין מצב הגעתי.. למה אני לא יכולה לחיות רגיל.. למה כל השטויות האלו.. אני בת 21 מה זה כל החוקיים האלה פתאום!!! איפה אני חייה? נמאס לי.. אני מתגעגעת לחבר שלי.. אני צריכה חיבוק ממנו.. אין לי פה כרגע אף אחד.. כל החברות שלי או ירדו למועדפת באילת או בחו"ל או בצבא... אני כבר לא יודעת מה לעשות! אולי זה נשמע קטנוני אני לא יודעת.. אבל אני באמת שבורה!

היי שוקטה../images/Emo24.gif

קודם כל ברוך בואך לביתינו החם, זה בהחלט מקום בו תוכלי לשפוך את ליבך ולקבל תמיכה מכל החברים המקסימים פה בפורום. אז ככה, תראי, זה נכון שאנו רוצים מאד לתת כבוד להורים, שגידלו אותנו ונתנו לנו הכל במשך השנים, אבל צריך לזכור פרט אחד חשוב וזה, שאנחנו לא נחייה איתם לנצח. את חייבת באיזשהו שלב לחיות חיים עמצאיים, לבנות לעצמך חיים אחרים ולהגיע ליום שבו תאלצי לעזוב את הבית, ואת זה בטוח הורייך יודעים. אבל פה לדעתי הבחירה איך לצאת ועם מי לצאת צריכה להיות אך ורק שלך, ההורים שלך לא הולכים לחיות איתכם, את הולכת לחיות איתו לבד. את צריכה לעשות מה שטוב לך, והבחירה שלך לגביי עתידך. נכון, הוא אביך, הוא דואג לך, לא רוצה שתיפגעי, הוא רוצה שתהיי מאושרת. אבל הוא לא יכול לפגוע באושר שלך אם כבר בחרת אותו בדרך שנראית לך נכונה. אף אחד לא יכול לעמוד לצידך, לתמוך, לעזור, לייעץ יותר טוב מהורייך, אבל אם את מרגישה שהוא הבחור הראוי לך, שזה רציני איתו לבנות את חייך, את צריכה לעמוד על שלך. זה קשה נכון, מחשבה כזאת שמה כל החיים אבי לא יאהב את החתן? שהמערכת יחסים ביניהם תהיה כזאת שלילית?. את צריכה גם לחשוב על העתיד אם זה שווה שתמיד יהיו חילוקיי דעות ביניכם, ושתמיד תחיו במצב של מריבות. פה מדובר על קשר שהוא באמת ארוך, נראה לי שהאהבה מנצחת. אז תנסי באמת לצאת עם אביך מחוץ לבית, לשתות קפה ביחד ואז כששניכם רגועים לפתח שיחה ארוכה ביניכם ולנסות להסביר לו עד כמה מערכת היחסים הזאת חשובה לך. תאמרי לו, תן לי לנסות, זה החיים שלי, אם זה לא יסתדר זו ההזדמנות שלי ללמוד מטעויות. תן לי להחליט לבד מה טוב לי. בהצלחה נשמה, ואנחנו פה בשבילך. שבת שלום.

ע ו פ ר ה

New member
רחל, אני קוראת את התגובה שלך

וחושבת כמה נפלא כתבת . כנראה שאני ממש מרחפת
. שוקטה תקשיבי לרחל ותנסי לשלב עם מה שכתבתי. אני מאמינה שזה יצליח. באהבה עופרה מנחה בדמיון מודרך, NLP, פרחי באך וביורוגונומי

ש ו ק ט ה

New member
תודה רבה..

זה באמת נראה הדבר האידאלי לעשות.. אני באמת מקווה שזה יצא לפועל בהקדם האפשרי.. אני ביחד עם חבר שלי כבר שנתיים וחצי והכל היה בסדר.. היחסים בינינו הגיעו למצב האידאלי נראה לי.. ועכשיו צריך ללכת קמה צעדים אחורה והכל בגלל טירוף של אבא שלי שחושב שהוא יודע יותר טוב ממני מה טוב בשבילי.. למה אני צריכה לחזור לאחור אם הגעתי למקום שטוב לי בו? למקום שאני מרגישה בו הכי אני בעולם.. זה כאילו שחוצים אותי לשתיים...

ע ו פ ר ה

New member
נראה לי שהגעת למקום הנכון

יש פה אנשים נפלאים. גם אני הגעתי לפני זמן מה ונשארתי. ועכשיו אליך. אני מרגישה את העצב שלך מהשורות שכתבת. אך, הורים, לו ידענו פחות להתערב.... יש לי עיצה קצת הזויה אולי אבל שווה לנסות אותה. לפנטז כולנו יודעים. אני מציעה לך לפנטז את אבא שלך אומר לך מילים הפוכות ממה שהוא נוהג לומר לך. תפנטזי אותו שלוש פעמים ביום אומר לך: כמה שאני מעריך את החבר שלך. אני מאוד מעריך את הבחירה שלך בו. אני מאוד שמח שאת יוצאת איתו. ממש תדמייני אותו בקול הכי נעים שלו אומר לך את הדברים האלה. תשבי כמה דקות עם עיניים עצומות ותשמעי אותו אומר לך כך. את יכולה לדמיין שאת רואה אותו אומר לך את המשפטים האלה. ותוכלי להרגיש איך המילים שלו נכנסות לך ללב ועושות לך טוב. מחזקות אותך. אחרי איזה שהוא זמן, לדעתי, יקרה שינוי. מה שקורה כשאנחנו עושים את זה, אנחנו מזמנים את האנרגיה שאנחנו רוצים. אנחנו מקבלים את האנרגיה שאנחנו רוצים. והדברים מסתדרים. כשאת יושבת ובוכה ועצובה, שזה מובן ואני לא שופטת אותך על כך, כי זה הדבר הכי טבעי לעשות, את יושבת בעצם ומשמרת את האנרגיה שאת לא רוצה. את מחלישה את עצמך ולא משיגה כלום. אני עשיתי את זה בקשר שלי עם בעלי. הוא לא האמין במה שאני עושה ודי ליגלג לרעיון שאני רוצה עסק משלי. באיזה שהוא שלב התחלתי לדמיין אותו אומר לי דברים שרציתי לשמוע. יכולתי להרגיש את המילים שלו נכנסות לי ללב ולעמוד השדרה ומחזקות אותי. זה היה סוד כזה שלי עם עצמי. אחרי שבועיים בחרתי לשתף אותו ואני לא בטוחה שכדאי לך לעשות את זה עם אביך. היום כחודשיים אחרי בעלי מאמין במה שאני עושה. היתה לו הזדמנות לראות איך אני עוזרת לאנשים בכמה דקות ומשפרת להם את מצב הרוח. הוא אפילו הציע לנהל את העסק שלי. דבר נוסף שאני רוצה להציע לך גם בדמיון: דמייני שיש לך כדור של אור בין הידיים. לתוך הכדור הזה תכניסי את עצמך ותדמייני שהאור של הכדור מרפא לך את הצער. זה יחזק אותך ויתן לך אנרגיה להמשיך לפעול. את יכולה לתוך הכדור הזה גם להכניס את היחסים של אביך עם החבר שלך ולבקש שהכדור ירפא את היחסים האלה. זהו להפעם. נתתי לך המון שיעורי בית. תזכרי שיש לנו המון כוח ואנחנו יכולים לבחור לאן לקחת אותו. בהצלחה עופרה מנחה בדמיון מודרך, NLP, פרחי באך וביורוגונומי

ש ו ק ט ה

New member
=) תודה

תודה רבה, אני באמת אנסה.. ולא הבנתי.. את לא חושבת שכדאי שאנסה את זה עם אבא שלי? "ואני לא בטוחה שכדאי לך לעשות את זה עם אביך" למה??

ע ו פ ר ה

New member
לפעמים אני טועה בניסוח

אז אבהיר מה כתבתי: כן: לפנטז שאבא שלך אומר לך דברים שאת רוצה לשמוע לא: לספר לו שאת עושה את זה. אני לבעלי סיפרתי, אבל טיב היחסים בינינו הוא של שיתוף ושל בעל ואישה ולא של אבא ובת. באהבה עופרה מנחה בדמיון מודרך, NLP, פרחי באך וביורוגונומי

snir 932

New member
היי שוקטה לילה טוב../images/Emo13.gif...

קודם כל אני בטוח שזה קשה ומבאס כל מה שסיפרת עם חבר שלך, אבל ראשון אסור שתבכי ותראי סימנים שאת נישברת ובטח שאל תבכי אולי זה רק ינקה לך את העיניים ולא יתרום מעבר לזה, באמת שככה. בקשר לכל מה שסיפרת אני לא חושב שאת צריכה לתת להורים שלך להצליח בכך שהם מרחיקים אותך מחבר שלך, לפי מה שאני מבין זו אהבת אמת ולא משנה מה יהיה ומה יקרה אל תוותרי על זה בחיים בגלל ההורים שלך, וכמו שרשמו לך פה באיזה שלב בחיים צריכים לקחת החלטה ולהתחיל להיות עצמאיים ווואלה אני חושב שאם ההורים שלך ידעו שאת מתכוונת לקחת החלטה כזו אולי תידלק אצלם נורה אדומה והם יבינו ויגידו לעצמם:"יכול להיות שהיא באמת אוהבת אותו ושלא יעזור שום דבר והם לא יפרדו..." ואז הם "ישברו" ויחליטו לשנות את דעתם ויתנו לחבר שלך לבוא אלייך ולהיות איתך ביחד בסופי שבוע כשהוא חוזר מהצבא, שווה לנסות. את צריכה להראות להורים שלך שאת חזקה ושאת עומדת על שלך ואפילו שהם מנסים להקשות לך על החיים עם חבר שלך את צריכה להראות להם שהם רחוקים מאד מלגרום לכם להיפרד או משהו כזה. ושוקטה באמת שהכי חשוב אל תבכי זה לא יעזור לך בכלום חוץ מלנקות לך את העיניים תלכי עם חיוך על הפנים
כזה! תחייכי תראי שאת מאושרת ולא שבורה ומבואסת ותאמיני לי שהכל יהיה טוב
אל תדאגי הזמן יעשה את שלו על הצד הטוב ביותר
ואנחנו שמחים שאת כתבת לנו פה תמשיכי לכתוב לנו פה על כל מה שרק יושב לך בלב ותראי שיש פה כמה בנות משוגעות אבל מדהימות שתמיד יעזרו ויתנו עצה טובה ויגרמו לך לחייך תמיד, בידיוק כמו שהן עזרו לי וגרמו לי ומאז אני פה מציק להן וממש כיף לי פה איתן ככה שתמשיכי ותצטרפי
הן צריכות כוח אדם לימי שישי הן כבר יסבירו לך את הכוונה שלי. שיהיה שבת שלום ולילה טוב וחלומות מתוקים ושוקטה דיר באלק בלי להיות עם חיוך על הפנים אני רוצה חיוך כזה-
(חצי פיתה).
שניר

ש ו ק ט ה

New member
אמממ..

אין לי מה להגיד חוץ מ- תודה! אתם מקסימים.. ואכפתיים. לגבי העזיבה של הבית.. אני מכירה את עצמי וההורים שלי מכירים אותי גם.. צעד כזה אני בחיים לא יעשה בלי שהם יעמדו מאחורי..

למעלה