אפשר לשאול שאלה?

אפשר לשאול שאלה?

אני לא אמא לפג אבל הנושא מעניין אותי מאוד...
האם פג אמור להתפתח כמו בני גילו או לפי גילו המתוקן? ומתי מפסיקים להסתכל על הגיל המתוקן , כלומר , יש גיל שבו זה כבר לא משנה כי הפער נסגר?

שלום, זה תלוי גם בשבוע הלידה.

ככול ששבוע הלידה צעיר יותר כך יקח לתינוק יותר זמן להשתוות לבני גילו שנולדו בזמן.יתכן שבתחום מסויים יהיה קושי ובשאר התחומים הפער יסגר... בסביבות גיל שנתיים כבר לא מתקנים אבל זה לא אומר תמיד שהפער נסגר לחלוטין.

וזה תלוי גם את מי את שואלת...

נושא הפגים בכלל והתפתחותם בפרט הוא מורכב בהרבה ממה שהמדע יודע. נכון להיום אין עדיין מחקרים מפורטים לגבי שלבי ההתפתחות (יש מחקרים כלליים יותר לגבי אחוזי השרדות, אחוזי נכות וכו', אבל לא ממש לגבי שלבים התפתחותיים מפורטים אצל פגים בריאים), וזה נכון בעיקר לגבי פגים קיצוניים שרק בשנים האחרונות רבים מהם מצליחים לשרוד ולהשאר בריאים
. בגלל זה, כל רופא או מומחה אחר בהתפתחות הילד מדבר בעיקר מהנסיון האישי שלו, ולכן זה מדהים כמה תשובות שונות תקבלי על השאלה הזו גם מבעלי מקצוע שונים בתחום ולא רק מגולשים אקראיים באינטרנט... שני דברים ידועים בוודאות: 1. ככל שהפג קיצוני יותר, כלומר נולד בשבוע מוקדם יותר, כך הוא צפוי להדביק פערים מאוחר יותר. 2. השוני בהתפתחות פגים מתבטא לא רק בעיכוב, אלא גם בדברים אחרים. למשל, קפיצות או דילוגים על שלבים התפתחותיים שונים, ובקיצור - פגים מתפתחים פשוט אחרת מיילודים במועד, וזה לא רק עניין של זמן. אני אמא לתאומים שנולדו בשבוע 25+3. נכון להיום הם בני כמעט 3, ובריאים
. אחד מהם נראה שהדביק כבר את כל הפערים, והשני עדיין נמצא בעיכוב מוטורי (מוטוריקה גסה+עדינה) אותו הוא ממשיך לצמצם לאט אבל בטוח
. אני כאמא הפסקתי להתייחס לאמירות של "מומחים", כי 50% ממה שנאמר לי על-ידם התברר בדיעבד כשגוי. אז לנחש ב-50% כל אחד יכול... ואינטואיציה של אמא היא הרבה יותר מניחוש.

מיקה21

New member
יש תאוריה שאף פעם לא ממש מפסיקים לתקן...

הי בביקור האחרון שלי בבדיקת התפתחות עם מתן ואופק כשהם היו בני שנתיים(נולדו בשבוע 29) בדקו אותם לפי גיל מתוקן ואמרו לי שיש תאוריה חדשה לפיה לעולם לא מפסיקים לתקן פשוט ככל שהגיל עולה יש פחות משמעות להפרש של חודשים ספורים...

ירדני35

New member
הגיוני לחלוטין

זה לא משנה אם אני בת 18 (הלוואי) או 18 וחודשיים

iritki

New member
אף פעם לא מפסיקים להיות פג ו\או הורה לפג

אני אירית, פגית בת 21. מבחינת לתקן את הגיל אני מניחה שמבחינת אמירה וספירה מפסיקים לתקן כאשר באופן טבעי מפסיקים להגיד את הגיל בחודשים.. כששאולים אדם בן כמה הוא הוא לא יגיד בן 21 וחודש או 8 וחודש וחצי כי זה פשוט לא רלוונטי, כך גם לגבי פגים. מבחינת סגירת הפער, יש בעיות שהן קבועות - גם אם לא נוראיות במיוחד, כמו בעיות קשב וריכוז או בעיות מוטוריות קלות, וכך הפער בעצם לא מצטמצם לעולם. זה נשמע נורא, אבל זה לא. לי יש את שתי הבעיות שציינתי והן בהחלט חמורות יותר מאשר אצל אחותי לדוגמא בגלל הפגות. באופן רישמי כאילו לא השלמתי את הפער, זה משהו שישאר תמיד א ב ל כמובן שמתמודדים איתן והן אומנם עושות את הדרך קשה יותר, אבל לא מסיטות אותי מהמטרה שלי (לזכות בפרס נובל) וגם איתן הצלחתי להתקבל לשלוש אוניברסיטאות למקצוע נחשק. מעבר לזה אני מאמינה שלחווית הפגות יש השפעה לטווח ארוך גם מבחינה פסיכולוגית ואישיותית. זו חוויה שמשנה את נקודת המבט של ההורים וכתוצאה מכך גם של הילדים. ההורים, כמה שיתאמצו לא יוכלו להימנע מלהתייחס לפג בצורה שונה מעט מזו שייתיחסו לילד שאינו פג וזה בודאי משפיע על האינטריגות בין האחים ובונה אישיות מסוימת לכל אחד ואחד מהם (וטוב שכך כי אנחנו לא רוצים להיות כולנו אותו דבר :)) וכן הילד הפג גדל ולמד מתוך הקשיים שהוא צריך להתמודד איתם (אני מניחה שבעיקר מגיל גן ומעלה) וזה כמובן משפיע על האישיות שלו. תמיד נשארים פגים "מבפנים" גם אם בחוץ לא רואים שום דבר.... כל הכבוד למי שקרא עד לפה סופ"ש מעולה !

פגית

New member
מצטרפת לנאמר

ואירית, כיאלו דיברת מגרוני
טוב, אני מאמינה שפגות היא לכל החיים, אני תמיד איהיה פגית, נעזוב את העבודה שאני פגית קיצונית מאוד,כיום בת 20. פגות היא לכל החיים, כי תמיד ישאר משהו, גם הקטן שבקטנים, בגיל מסויים מתחילים לטפל בבעיה ולא במה שיצר אותה, אבל הפגות תמיד שם. מפסיקים ל"חיות" על גיל מתוקן בשלב מסויים, זה משתנה מפג לפג, אצלי זה הופסק בערך בגיל שנתיים, אבל את הפערים תמיד זוכרים ותמיד יהיה קרדיט גם אם הוא כבר שווה בגיל לילד אחר.. לי יש מספר בעיות עקב הפגות, מה יכול היה להיות לי לו נולדתי בזמן ומה לא, לעולם לא נדע...מתמודדים עם הכל אבל זה לא קל, ואני ,לא משנה עם זה ניצחון קטן שבקטנים, תמיד אבל תמיד, יגיד לעצמי" תראי, גם את הצלחת לבדך, גם את זה ניצחת".. פגים הם ילדים לוחמים מתוקף היותם חיים, נושמים, הולכים..לעולם לא נרים ידיים ונוותר, כי החיים לימדו אותנו לשרוד.. הפגות היא מעצב אופי וצריך לדעתי תמיד להיות עם היד על הדופק..

sagil1

New member
מצטרף ליובל ואיריתוש..

אפילו הרצתי פעם במקום העבודה הקודם שלי סטיקר "פגים זה לכל החיים!" (והוא אפילו הודפס בכ2000 העתקים, שכמובן נזרקו לפח ביום שעזבתי....) ולגבי המגיל 30 זה יתרון... אני חושב שהשתים שהזכרתי למעלה מוכיחות שזה יתרון בכל גיל באופי הלא מתפשר והלוחמני.... איזה יופי שהן שתיהן כאן להוכיח את זה

למעלה