אפשר לשאול שאלה?

Shandi*

New member
אפשר לשאול שאלה?

אני לא נורא רגילה להתייעץ בנוגע לבעיות שלי, אבל יש דברים שבן אדם לא יודע, וכמו שגיליתי כשהגעתי לאוניברסיטה - אי אפשר ללמוד הכל בבת אחת. השאלה שלי היא - עד כמה בריא וכדאי לנתח את העבר ואת עצמך? בתקופה האחרונה, למרות שחיי כרגע ממש טובים, אני מוצאת את עצמי חושבת הרבה יעותר מדי על העבר, מנתחת את היחסים שלי עם כל מי שהכרתי, מנהלת שיחות בדמיוני וכדומה. אני רוצה להבהיר - לא מדובר באדם או ארוע בודד, וגם לא באירועים טראומתיים כלשהם. השאלה היא אם כן למה זה קורה דווקא עכשיו, והאם אם אמשיך לחשוב על זה בסוף אני אגיע למסקנות ואוכל להניח לעבר, או שמה אינ צריכה לנסות ולהתרכז בדברים אחרים, כי זה לא מוביל לשום מקום? נא חלקו לי מחוכמתכם.

ניצבת

New member
תשובה לשאלתך

האם את עומדת עכשיו על פרשת דרכים בחייך? או לפני החלטה גורלית? אם העבר עולה אצלך כל הזמן כדאי להתמודד אתו ולא להדחיק כי אולי מדובר בקטע קצת קשה שאינך מעונינת להכיר בעצמך בקושי.

David L.

New member
לעיתים...

גם כאשר חיינו הם האידאליים עבורנו, יש ארועים בעברנו שעדיין מציקים לנו, טורדים את מנוחתינו ומעלים בנו תהיות והרהורים, בעיקר כאשר יש "טריגרים" שגורמים לנו להתעסק בעבר. הדרך הטובה ביותר לפתור קונפליקטים כאלה ואחרים בעברנו היא להתמודד איתם. יתכן וטיפול פסיכולוגי שבו תוכלי לדבר על עברך, יעזור לך להתמודד עם אותם קונפליקטים-תהיות-הרהורים. בכל מקרה, בהצלחה!!!

גרא.

New member
אין בכך כל נזק,כל עוד העיסוק בעבר,

הופך לאובססיה,על חשבון ההווה,וכמובן מחשבות על העתיד.העיסוק בעבר,מעבר לנוסטלגיה,חשוב אם הוא עוזר לך להפיק לקחים לגבי ההווה והעתיד.והוא אינו בא בדרך כלל לפי הזמנה,אלא כאשר מתרחש,או עומד לקרות מצב מסויים,המזכיר במשהוא מצבים קודמים.לפעמים טראומתיים,ולעיתים מצבי יום יום.הסתכלות על העבר (ריטרוספקטיבה),עוזרת לך להבין מצבים קיימים,אולי כדי לחזור שוב,אולי כדי להמנע.ושוב,אין בכך שום פסול,אלא אם כן את מוצפת במחשבות על העבר,ללא יכולת לשלוט בכך,לעיתים על חשבון תפקוד יומיומי.במקרה כזה, את בבעייה.ואם זה כך,כדאי לך לשוחח עם פסיכולוג/ית.אגב יש באוניברסיטה, בכל אחת מהן,מרכז ייעוץ לסטודנטים במצוקה.ואולי כדאי לך לפנות ליינוץ כזה או אחר.

בטח שאפשר...

"בתקופה האחרונה, למרות שחיי כרגע ממש טובים, אני מוצאת את עצמי חושבת הרבה יותר מדי על העבר, מנתחת את היחסים שלי עם כל מי שהכרתי, מנהלת שיחות בדמיוני וכדומה"... כמה זה "הרבה יותר מדי"? לפי השאלה שלך, התשובה ברורה: "הרבה יותר מדי"... אני הייתי בודק אולי את הכיוון הבא: ניתוחי העבר שאת עושה אולי אינם מועילים ואינם לוקחים אותך לשום מקום, אבל הסיבה שבגללה התחלת לבצע אותם, היא כן משמעותית... מהי? חייך כרגע ממש טובים... באיזה אופן הם טובים? האם הם באמת טובים, או שיש לך עמוק בפנים תחושה שפספסת משהו? שלא שמת לב לפרט חשוב כלשהו? כי אם כן, זה בהחלט יכול להסביר את הצורך בחיטוט בעבר.

Shandi*

New member
תודה לכולכם.

אני לא ממש יודעת אם הגעתי למסקנה כלשהי. אני בטוחה שאני לא מדחיקה זכרונות. מצד שני - אם הייתי מודעת, זה לא ממש הדחקה, נכון?
אולי יש לי יותר מדי זמן פנוי. אולי דווקא בגלל שההווה לא בעייתי כרגע, יש לי זמן לדאוג לעבר. אני חושבת שבמקום לנתח למה אני מנתחת דברים, פשוט אקבל שכך הראש שלי עובד, ואחיה עם זה. תודה על תשומת הלב.

למעלה