אפשר לשאול שאלה...

proxxxy

New member
הנה

יש לי בעיה עם כל המהירויות האלה של המעבד ושאר הרכיבים... יש לי מעבד סלרון 1.8 עם 400MHZ FSB ולוח המאפשר כיוון עד 133MHZ EXTERNAL BUS הבנתי שהמעבד הנ"ל שווה ערך ל 100MHZ EXTERNAL BUS וכך צריך לכוון לו בלוח. אם זכרוני אינו מטעה אותי ראיתי כבר מעבדים 133MHZ EB לפני כמה שנים... אז מה חוזרים אחורה? אז מה בעצם ההבדל בין EXTERNAL BUS ל FSB שהוא הרבה יותר גדול? ועוד משהו על זכרונות .. הלוח הנ"ל תומך בכרטסים PC133 כפולים אז זה אומר DDR 233MHZ? בקיצור איך עובד כל ה BUS הזה עם כל ההירויות הללו? נ.ב הלוח הוא P4SDR-VM ASUS תודה..

jumpgate

New member
>>>

בפורום תמיכה טכנית (71) השאלה דווקא תהיה ON-TOPIC, אבל אם כבר שאלת: במעבדי סלרון שהזכרת (מבוססי ליבת WILLAMETE) תדר העבודה האמיתי מול הלוח הוא אכן 100MHZ אבל בניגוד למעבדים ה"ישנים" (פנטיום 3 ומטה) העברת נתונים מתבצעת 4 פעמים בכל מחזור שעון במקום פעם אחת, לכן מקובל לומר שתדר העבודה ה'אפקטיבי' הוא 400MHZ. ה 133MHZ FSB הישן שהזכרת מבוסס על העברת נתונים בודדת בכל מחזור שעון כך שתדר העבודה האפקטיבי הוא "רק" 133MHZ. התדר 133MHZ שהלוח שלך תומך בו (כנראה שמדובר ב OVERCLOCKING. רשמית הוא נועד לעבוד ב 100MHZ בלבד) מתייחס אף הוא לתדר היסוד האמיתי. התדר ה'אפקטיבי' המירבי הוא 533MHZ, לפי אותו הגיון: 133x4. EXTERNAL BUS ו FSB הם שני שמות שונים לאותו מושג - קצב העבודה האפקטיבי של המעבד מול לוח האם. הדבר נכון גם לזכרונות מסוג RDRAM, שגם בהם התדר האפקטיבי הוא פי 4 מהתדר האמיתי. בזכרונות מסוג DDR הרעיון דומה רק שמדובר על שתי פעולות בכל מחזור שעון כך שהתדר האפקטיבי של הזכרון (למשל DDR266) הוא תמיד פעמיים התדר האמיתי (133MHZ). ולא, הלוח שלך תומך ב SDRAM הישן, לא ב DDR.

proxxxy

New member
קודם כל תודה.....

...רבה על התשובה פירסמתי הודעה דווקא בחומרה ותוכנה ולא ענו לי. וזה המקום היחידי שחשבתי עליו, בכל אופן תודה רבה. איך בדיוק קוראים למושג שמתאר את הפרשי המהירות במקרה שלי 100MHZ ו400MH. ומשהו לא מסתדר לי איך בדיוק נכנסי ה BIT בכל זה איך יודעים כמה BIT המעבד או הזכרונות.

jumpgate

New member
>>>

פרה פרה: המושג שמתאר את ההבדל בין תדר היסוד והתדר האפקטיבי: לתדר האמיתי שבו "פועם" לוח האם אין מינוח מדוייק, אבל נהוג לכנות אותו בשם BASE FREQUENCY. לקצב האפקטיבי שבו מתבצעת התקשורת בין המעבד ללוח האם קוראים בשם FSB (ר"ת של FRONT SIDE BUS) בהקשר של לוח האם ו EXTERNAL FREQUENCY בהקשר של המעבד (להבדיל מתדר הליבה שלו שנקרא בשם CORE FREQUENCY או INTERNAL FREQUENCY - במקרה שלך 1.8GHZ. בסה"כ מדובר בשני שמות לאותו מושג. אני לא יודע מה שמו המדוייק של המושג שאתה מחפש, אבל מדובר על מספר הפעמים בכל מחזור שעון שבו מתבצעת גישה לאפיק הנתונים (במקרה שלך 4). בז'רגון של אינטל, קוראים לזה בשם QUAD PUMPED. איך נכנס ה BIT לכל זה וכמה BIT יש: רוחב המילה של המעבד (כיום 32BIT או 64BIT) הוא נושא נפרד. כרגע אנחנו מדברים על תדרים. זכרונות SDRAM ו DDR עובדים גם הם ברוחב 64BIT. זכרונות RDRAM עובדים ברוחב 16BIT. גם ב RDRAM וגם ב DDR יש מצבים שבהם הלוח עובד מול הזכרון במתכונת DUAL CHANNEL (שבו כל זוג כרטיסי זכרון מותקנים בטור לצורך הכפלת רוחב הפס). במקרה כזה רוחב המילה של הזכרון הוא כפול מהרגיל. על מנת לחשב את רוחב הפס של ערוץ תקשורת מסויים (ז"א בכמה MB/s או GB/s הוא עובד), אתה צריך להכפיל את התדר ברוחב המילה של אפיק הנתונים בין המעבד לזכרון. מאז ימי הפנטיום הראשון ועד ימינו אלה, רוחב המילה הנ"ל הוא 64BIT (להבדיל מהארכיטקטורה הפנימית של המעבד שהיא כיום 32BIT כאשר מעבדי 64BIT מתחילים לחלחל לשוק). את הפרמטרים הטכניים של סוגי המעבדים תוכל למצוא באתרים של אינטל ו AMD (ו/או באתרים כמו Tom's Hardware ואחרים שעוסקים בסקירות והשוואות של חומרה) וכמובן, תמיד אפשר לשאול את Google...

jumpgate

New member
>>>

מי לחץ על SEND?
אם נחזור למקרה הספציפי שלך: מעבד/לוח: תדר פנימי - 1.8GHZ FSB/תדר חיצוני - 400MHZ תדר יסוד של הלוח - 100MHZ מספר גישות לאפיק הנתונים בכל מחזור שעון - 4 ארכיטקטורת מעבד - 32BIT (רק כדי שלא תתבלבל בין זה לבין רוחב המילה) רוחב מילה של אפיק הנתונים - 64BIT (או 8BYTE) רוחב הפס - 8 כפול 400 מליון ~ 3.2GB/s זכרון: תדר יסוד - 133MHZ תדר עבודה - 133MHZ מספר גישות לאפיק הנתונים בכל מחזור שעון - מן הסתם 1 רוחב מילה - 64BIT (או 8BYTE) רוחב פס - 8 כפול 133 מליון ~ 1.0GB/s

proxxxy

New member
איפה?

איפה בדיוק הפורום לדבר על כל זה? יש לי עוד כמה שאלות.... הנושא מאד מעניין אותי. אה ועוד משהו מה זה בדיוק מומחי IT אני יודע שהפורום הזה הוא תוצר של "רשתות ופס רחב" אבל מה אומר ה "IT" הזה.

antidot

New member
IT=Information Technology

טכנולוגית המידע. תציץ בהודעת מנהלי הפורום.

proxxxy

New member
השניה הצצתי...

אז הנושא שלי לא קשור, טוב. אבל אבל, עובר שם המון מידע ויש שם המון טכנולגיה...

למעלה