אפשר לשאול שאלה?

Stillwater

New member
אפשר לשאול שאלה?

אוקיי אז ככה: אתמול קניתי ANDY WARHOL של VELVET UNDERGROUND(&NICO (מן חשק כזה של לכתוב באנגלית) ויש שם את השם I´M WAITING FOE THE MAN וכפי שכולם יודעים אני והסרט כמעט מפורסמים נשואים אז יש לי גם את הפסקול ושם יש את השיר בגירסה של סר דיויד בואי. השאלה שלי היא: מי חידש למי ואם זה במיוחד לסרט או משהו כזה...

Grimble Grumble

New member
תשובה...

אז ככה, דבר ראשון לאלבום לא קוראים אנדי וורהול שמו הוא פשוט Velvet Underground... האמן אנדי וורהול הוא המפיק של הלהקה והוא גם עיצב את העטיפה... ואם כבר אנדי וורהול, אז הוא כמובן האמרגן/מפיק והאיש שגילה לעולם את דייויד בואי... ובקשר לשיר המדובר... המקור הוא כמובן של לו ריד והחברים... הגירסה היחידה שאני מכיר של בואי היא מהאלבום שיש לי שלו עם הסשנים של הביביסי מהשנים 68-72... גירסה נחמדה אבל לא כמו המקור... היות שגם המקור וגם הקאבר שניהם משנות ה60, והסרט הוא משנת 2000 קשה לי להאמין שזה היה במיוחד לסרט...

Stillwater

New member
תודה על התשובה...ו...

אני יודעת שהמפיק הוא אנדי וורהול גם כתוב PRODUCED BY... אז לאלבום קוראים רק וולוט אנדרגראונד או כמו שתארתי למוכר בחנות וולט אנדרגראונד זה עם
ושוב פעם תודה!

Stillwater

New member
אה ותמיד...

המילה אנדרגראונד מזכירה לי את לונדון, תמיד!

חולוני

New member
אולי היא מזכירה לך את לונדון..

אבל הלהקה עצמה היא ניו-יורקית. :)

חולוני

New member
שמו של האלבום הוא..

The Velvet Underground & Nico. גם ניקו השתתפה איתם באלבום הבננה, ואז היא עזבה. האמת שלו ריד והחבר´ה בכלל לא רצו אותה, אלא אנדי וורהול צירף אותה ללהקה מטעמו. וכמובן שהמקור של השיר I´m Waiting For The Man הוא שלהם. ואלבום הבננה הזה חוצמזה שהוא אלבום מופת, הוא אחד האלבומים החשובים והטובים בכל הזמנים לטעמי.

godsdice

New member
בקשר לגירסה של בואי

לפי מה שהבנתי ממה שקאמרון קראו אמר זה לקוח מבוטלג של בואי, אני אנסה למצוא את השם.

Grimble Grumble

New member
זה לא בוטלג

הבי בי סי הוציאו לפני שלוש שנים בערך (יכול להיות שאני מפספס בשנה לאחד הכיוונים) אלבום כפול עם סשנים של בואי במסגרת תוכניות של הבי בי סי (בעיקר רדיו), ושם נמצאת הגירסה הזאת... יש לי את האלבום הזה דרך אגב, אלבום באמת מעולה...

הנה זה

אכן אלבום מדהים. כמה חבל שבארץ לא עושים דברים כאלה, כשהייתי חייל צעיר בגל"צ אי שם בתחילת שנות המתישהוא, בילתי שעות בהאזנה להופעות המדהימות שהוקלטו עבור גל"צ, גם ישראליות וגם זרות, איזה אלבומים נפלאים יכלו לצאת מזה...

Grimble Grumble

New member
לפי הטראק ליסט שם

זה כולל את דיסק הבונוס השלישי שמצורף לחלק מהאלבומים האלה (חלק קטן). האלבום השלישי (החל משיר 38, Wild is The Wind) זאת הופעה של בואי בבי בי סי רדיו משנת 2000... הופעה מעולה בהחלט.

חולוני

New member
היית בגל"צ? מניאק..

אמרתי להם בראיון האישי שאני רוצה גל"צ או משהו בתחום התקשורת, אבל לא נראה לי שהם יקשיבו לי..

בגל"ץ דווקא לא הייתי מניאק

רק אחרי זה הפכתי למניאק. היה לי חבר טוב, שמאוד ביקש בראיונות לפני הצבא לעסוק בתקשורת, בסוף הוא היה קשר מ"פ בחי"ר

למעלה