אפשר לקטר קצת?

krina

New member
אפשר לקטר קצת?

יש לי חברה טובה, בערך מכתה ח. במהלך השנים היינו קרובות, גם אם פיזית התרחקנו כשעזבתי את הצפון.
השתדלתי להגיע לבקר אותה כמה שיותר (היא תמיד מצאה תירוצים לא לצאת מעיר מגוריה) ולהתקשר יחסית הרבה, על אף שבשנים האחרונות היא נתקעה באיזה מצב צבירה שהיתה לי כלפיו הרבה ביקורת (לא הבעתי בפניה, רק שזה גרם לי להרגיש שאנחנו במקומות שונים).
לפני חודש וחצי ילדתי ומהצד שלה שתיקה (היא ידעה שילדתי, דיברנו כמה ימים לפני או יום יומיים אחרי). בשבוע שעבר בערך שלחתי לה סמס קצת פאסיב אגרסיב של ״שלום באמת״ והיא הסבירה בסמס שכמה שניסתה להצתקשר - ככה הגיעה לתא הקולי ושהיא תבוא שבוע אחרי. עכשיו, לו היתה אומרת לי שלא היה לה זמן או שכחה - ניחא, אבל לתרץ בזה שלא השיגה אותי כשיש לי שני טלפונים, סמסים, פייסבוק, וואטסאפ ו..תא קולי, מעליב את האינטילגנציה שלי. כמובן שעבר שבוע ולא באה ולא התקשרה. לבסוף שלחתי לה הודעה שהיא ממש אכזבה אותי ומאז דממה.
מעבר לאכזבה הבאמת קשה ותאכלס די הרבה כעס, כואב לי לאבד חברת ילדות ואני תוהה אם להניח לזה או לנסות להתקשר.
עצות? דעות? מחשבות?

Cafe Latte

New member
מה זה אומר "להניח לזה"? כאילו

להשלים עם המצב ולאבד חברה?
לא.. אני בעד לנסות לתקשר.
אני במצב דומה ושונה עם חברת ילדות קרובה מאוד. ו.. לנסות לתקשר. אין ברירה. חבל וכואב לאבד חברה כזאת .. וזה משהו שרק בעוד שנים תביני (כי עכשיו, כשהקשר בסוג של תחתית, קשה להבין).

d a p h n a

New member
אחרי הרבה שנים של ניסיון כואב

הגעתי למסקנה שלמעט במקרים חריגים של נסיבות ספציפיות, אני לא מוכנה לקיים מערכות יחסים חד-צדדיות.
יש לי חברים ותיקים שאם הם יוצרים איתי קשר, אני בכיף עונה להם, נפגשת איתם וכו', אבל כשהם מפסיקים לענות לתקשורת שלי לפרק זמן ממושך, אני מפסיקה לרדוף אחריהם. לא מוכנה יותר למערכות יחסים שבהם רק אני היוזמת, המתקשרת וכו', והם לא עושים כלום.

greys

New member
אם היא חשובה לך - התקשרתי אליה

ודברי איתה גלויות.

כך לדעתי....

אם די לך בחברות איתה, אם זה הקש ששבר את גב הגמל - תניחי לך ונשמע שהחברות עשויה ללכת ולהעלם....

יכול להיות שקשה לה

עם העובדה שיש לך תינוק? (בעיות פוריות / בעיות במציאת בן זוג / וכו')

שקדייה

New member
בואי נגיד ככה...

או לעזוב את זה ולקוות שזה יחזור מתישהו באיזושהי קונסטלציה אחרת, אבל להיות מוכנים שזה גם אבד לנצח.
או לנסות להציל את זה, אבל בטח שלא בפאסיב- אגרסיב.

גם אני כשבאים אלי בקטע של איפה את? למה את לא מתקשרת? שלום באמת וכו', אני תמיד אמציא איזה "סימסתי לך, מה לא קיבלת?" כזה, כי אין לי עצבים לפולנייה הזו....
כרגע, אחרי שמפגן הפאסיב- אגרסיב כבר בוצע, אם את רוצה לנסות להציל, הייתי פונה בהתנצלות שמודה שזה היה מפגן פאסיב אגרסיב ושזה נובע באמת מעצב על הניתוק, וידה ידה ידה.... אבל לפתוח פתח שמישהו רוצה להכנס בו....

krina

New member
צודקת (תגובה מרוכזת)...

אחרי ששלחתי לה את ההודעה האחרונה שהיא אכזבה אותי כנראה שאין לי מה לפנות אליה כרגע. אני אחכה קצת ואתקשר לראות מה שלומה ולמה נעלמה.
מישהי שאלה אותי למעלה אם יכול להיות שקשה לה כי היא לא מוצאת בן זוג, אז בעקרון כן - היא רווקה כבר הרבה זמן, אבל איכשהו אני באמת מצפה (לא ריאלי?!) מאנשים שקרובים אלי שישמחו בשמחה הגדולה שלי (במיוחד כשהיא יודעת שעברנו דרך ארוכה וכואבת), גם אם כואב להם. או יותר נכון, שלא ישמחו, אבל שיביעו איזו השתתפות.

שנה שעברה, כשאיבדנו את התינוק, חברת ילדות אחרת בדיוק ילדה. עידכנתי אותה במיידי שלא אבוא לבקר כי זה שובר אותי, אבל איך שהצלחתי להעמד על הרגלים - באתי אליה, למרות שזה קרע מכאבים לראות את הבן שלה. ככה זה מבחינתי, קשר טוב לא מחייב טלפונים יומיים ואפילו לא שבועיים, אבל כשיש משהו גדול - אני אהיה שם בשביל החברים שלי ומחכה שהם יהיו בשבילי...

שקדייה

New member
אולי זה זה, ואולי זה לא זה...

כלומר, למרות שתמיד נורא נוח להניח ש"היא מקנאה" כי אני נשואה ואמא והיא רווקה, אני נוטה להאמין, ולו ברמה הסטטיסטית שזה לא תמיד ככה....
וגם אם כן, נו.... מה לעשות, יש אנשים קטנים, יש אנשים שקשה להם לפרגן, יש כאלו שהם אנוכיים יותר והחרא שלהם מאפיל על כל מה שקורה מסביב...

בכל מקרה, זו הבחורה.
כרגע היא לא עושה קולות של מעוניינת...
אם את מעוניינת לנסות לבדוק ולהציל, כדאי לך לבוא מהמקום שמקבל אותה כמו שהיא ולא מבקר ומחלק לה ציונים.
אם את מרגישה שאת לא יכולה, שזה ממרמר אותך- אז אולי באמת עדיף להניח לזה...

תשמעי, ככל שאנחנו מתבגרים, מצד אחד לנוסטלגיה נהיה יותר ערך... פתאום אפשר להגיד "חברה של 30 שנה" וכאלו... מצד שני, אנחנו מאבדים סבלנות לקשרים שלא תורמים לנו אלא רק שואבים.....

אני במקומך מתקשרת לבצע שיחה שתנסה למחוק את המסר האחרון שנשלח לה, כדי שיהיה אפשר להניח לדברים עם פתח לחזור כשהזמן והמקום יתאימו, וזהו...לא מעבר.

קליספרה

New member
אני מאמינה שלפעמים זה קורה

לא צריך שום דבר קיצוני או סופי בעניין
הייתי צתקדרת אומרת שאני מתגעגעת ומקווה שהיא תבוא לבקר ומרפה
יש מצב שכרגע היא מתקשה או לא מתאים לה - והקשר יתאושש ויש מצב שלא
זה לפחות הינסיון שלי בקשרים מהסוג הזה.

Noich80

New member
עצוב וחבל אבל,

לפעמים זה קורה. קשרים מתנתקים בלי ריב גדול או תהודה. פשוט דועכים. וזה מבאס, וזה בדרך כלל קורה בטיימינג מחורבן.

עצוב, אבל תתקדמי הלאה עם כל הכאב.

s EsH

New member
אני מאד מזדהה

לא מזמן העלתי פוסט שמדבר על התמודדות מול חברות טובות שנמצאות במקומות שונים ממני.

אני יכולה להגיד שאני ממש מזדהה עם העלבון. הוא צורב את הלב. בעיקר כשאת מרגישה שאת נותנת ונמצאת שם ובסופו של יום הצד השני לא נותן את המינימום המצופה.

אני מנסה ללמד את עצמי כמה דברים במקביל. הראשון, להבין שאני לא תמיד רואה ומבינה מה עובר על הצד השני. אני מנסה להניח שזה לא מרוע אלא מסיבות שלא ברורות לי. השני, לשחרר ולקבל מה שמסוגלים לתת לי. השלישי, ליצור מערכות יחסים משמעותיות במקומות אחרים ולמלא את החסך איתם.
אני מודה שזה לא לחלוטין מונע את הפגיעה, כי הציפייה לא נעלמת. אבל לי זה קצת מפחית אותה ועוזר להתמקד במה שחשוב.

s EsH

New member
ובטווח הקצר, פרקטית

אני חושבת שהיא יודעת שהיא לא בסדר. אם את מרגישה צורך להגיד את הדברים - תגידי. אני בעד לעשות מה שיקל עלייך. אם בגלל זה תפסיקו להיות חברות, כנראה שהחברות הזאת היתה מסתיימת ככה או ככה ורק האצת את התהליך.

שקדייה

New member
אני חייבת להגיד לך משהו כ"צד השני"

ליחסים כאלו,
יצא לי כבר בחיים לא פעם ולא פעמיים, וגם היום אני תקועה בכמה מערכות יחסים כאלו מול אנשים שמרגישים שהם נותנים ונמצאים שם ועושים מעל ומעבר, ומתקשרים ומתעניינים ובגדול עוברים בקפדנות על כל הצ'ק ליסט של להיות "חבר יקר".
ואני, הצד השני, לא נותן את המינימום המצופה.

אני פשוט מגדירה מינימום אחרת במקרים מסויימים. ואז הקשר הופך למועקה אחת גדולה.
כל שיחה מפתחת בפולנית מדוברת על זה שאני לא מתקשרת ולא באה ולא שומרת על קשר, וששכחתי את היומולדת/ יום נישואין / האזכרה וכו'... וגם אם זה לא נאמר מפורשות, זה פשוט משודר כל הזמן וגורם לי לרצות להיות בקשר עוד פחות ופחות.

עכשיו , זה לא שאני רוצה שהאנשים האלו יעלמו לי מהחיים לגמרי, אבל היתי רוצה מאוד שיחליפו תקליט. שיבינו שזה מה שיש לי לתת להם, וזה מה שאני מעוניינת לתת- ויקבלו את ההחלטה שלהם, אם הם מעונינים להיות שם ולקחת או לא. אם מחליטים שכן- שיקבלו באהבה. אם מחליטים שלא- אז לא.

s EsH

New member
אני מניחה שגם אני לפעמים בצד השני

"המתנתק". קורה שאני מוצאת פחות ופחות שפה משותפת עם חברות שלי והקשר, מבחינתי, פחות מספק לי את מה שאני זקוקה לו אז באופן טבעי אני נותנת בו הרבה פחות.

אני לא ממש טיפוס של שיחות פולניות. אני לא מאלו שעושים סצנות ודורשים יחס נוסף. אני מדברת פה על סיטואציה מורכבת בהרבה ממה שאת מתארת.

אני מתארת סיטואציה של חברות קרובות מאד, שפתאום את מגלה שפחות נח להן בחברתך ושאולי את באה להן פחות בטוב מבעבר. אני יכולה להתחבר לזה. רק שאי אפשר להמנע מלהפגע.

אני יכולה לספר ששבוע שעבר חברה פגעה בי עד עמקי נשמתי. אני מוכרחה להדגיש שאני לא ממש הטיפוס הנפגע והנעלב. די קשה לפגוע בי. אני חושבת שאני טיפוס די חסין. אבל זה כל כך צרב לי את הלב. יש משהו מאד מעליב בלהבין שחברה שקרובה אלייך מאד, לא מרגישה בנח בחברתך, או שירדת בסדר עדיפויות שלה. ולא, לא עשיתי לה שיחה ולא אמרתי לה שום דבר על זה. בעיקר כי הגעתי למסקנה שאת מתארת. זה מתיש, מוציא את החשק מהקשר. חברות הן לא בנות זוג ואי אפשר להתנהל מולן כך.

ביני לבין עצמי אני מתלבטת אם לנהל איתה שיחה מלב אל לב בפעם הבאה שנתראה או להניח לדברים. עוד לא הגעתי להחלטה. אבל מה שבטוח, שיחה מטיחה או פולנית לא תהיה. אם כבר מדברים, אז בצורה פתוחה וממקום של הכלה וניסיון אמיתי להבין.

s EsH

New member
אני רק חייבת להדגיש

שגם במקרים בהם התרחקתי מחברות שלי, באירועים חשובים ידעתי להיות שם. ז"א, נתתי את ה"מינימום" המתבקש.
אבל כנראה שאני פשוט טיפוס כזה. אני שם ואני לא כ"כ מתחשבנת על מה שנותנים לי לרוב. יש מעט מאד אנשים שמסוגלים לגרום לי לפגיעה ברמה שאני מדברת עליה. זה נורא נורא כואב כשהם מצליחים.

mereng

New member
מזדהה....

החיים שלי בשנים האחרונות כ"כ עמוסים ודחוסים, שבאמת באמת קשה לי למצוא זמן לפנקסנות קטנונית. היו לי חברות שנעלמו מחיי כי זה לא התאים להן, אבל לשמחתי ולמזלי רובן כמוני- נמצאות בעצמן במירוץ החיים המטורף, ומבינות שמשתדלים אבל לא תמיד יוצא כמו שרוצים.

וגם כשנפגשים \ מדברים פעם בכמה זמן (אפילו כמה חודשים), השיחה קולחת ונעימה ואנחנו יודעות לקחת אחת מהשניה את הטוב ולא להתחשבן. מקווה ומאמינה שעוד כמה שנים כשהילדים קצת יגדלו יהיה יותר קל, ובפנסיה בכלל יהיו לי חיי חברה עשירים

r a k a n i

New member
הבעיה היא לא כמות הזמן שאת יכולה להשקיע

הבעיה היא במה את משקיעה.
יש לי המון חברות שיש להם ילד או שניים וברור לי שאין להן את הזמן כמו שיש לי ואין לי שום בעיה לא להיות איתן בקשר אפילו חודשים שלמים כי אני יודעת שאנחנו אוהבות אחת את השניה והכל בסדר (ובניגוד למה שהרבה אנשים חושבים, זה שאין לי ילדים לא אומר שאין לי עבודה ותחביבים ושאר עיסוקים).
הבעיה מתחילה עם מי שמשתמשת ב"חוסר זמן" שלה כתירוץ לכל דבר... אושפזת בבית חולים? אוי לא התקשרתי כי לא היה לי זמן. התחתנת? אוי, לא מצאתי זמן אפילו להרים טלפון מרוב שאני עסוקה וכו' וכו'.
יש אנשים שלוקחים את החברים שלהם כמובן מאליו וחוסר זמן הוא סתם תירוץ.

שקדייה

New member
לא הצגתי את זה כבעיה של זמן

אני לא נמצאת במקום הזה כי "אין לי זמן" או כי אני עובדת או כי אני אמא לילדים קטנים.
אני נמצאת במקום הזה כי אני פשוט לא מעוניינת לתת לאותו אדם את מה שהוא חושב שראוי לקבל ממני. כי היחסים בנינו לא סימטריים. כי הוא רוצה יותר ממה שאני רוצה.

למרות העומס של החיים יש לי חברים ובני משפחה שאני שומרת איתם על קשר יומיומי הדוק, יש חברות שאני רואה פעמיים בשבוע, שאני רואה כמעט כל וויקנד, שאני יוצאת איתן באמצע השבוע. יש בני משפחה שאני בקשר קרוב איתם - כשרוצים, זה לגמרי אפשרי.

העניין הוא איך אפשר לשמר קשר עם מישהו שרוצים אותו במינון נמוך. של פעם ב..... שבוע/ חודש/ שנה? שהוא לא בראש מעייני ולכך בהחלט יכול לחמוק ממני שנולד לו/ מלאו לו/ נפטר לו?
כי מה שקורה זה שהקשרים האלו, אפילו הנפח המועט שלהם מתמלא כולו בקיטורים והתנצלויות, בתלונות והתחמקויות- ואז גם על המעט הזה כבר לא מתחשק.....

אני חושבת שאנשים צריכים להפנים שלפעמים מישהי שהגדרת אותה כחברה טובה, היא כבר לא חברה טובה, אלא ידידה. ויש מקום גם לזה....אם את רוצה כמובן. אם את לא רוצה? אז לשחרר.... הכרוניקה הזו של תלונות והתנצלויות היא פשוט כרוניקה שמתישה ומתסכלת את שני הצדדים.

Joy

New member
אני הייתי בצד המתנתק.

הייתה לי חברה טובה מאוד מאוד, מתקופת הצבא. היינו מדברות ומבלות ביחד המון, במיוחד כשעברתי לגור בת"א.
כשהיא התחילה זוגיות - הקשר שלנו טיפה התמתן. אני הייתי במיליון מערכות יחסים ובעיקר במערכת יחסים הרסנית ומתמשכת.

היא התחתנה, ותשעה חודשים אחרי זה ילדה את בנה הבכור. בין לבין הגיעה איזשהי בשורה על סיכון בריאותי ממשי שיש לה.

אני באותה תקופה שהיא ילדה נפרדתי ממישהו שממש מצא חן והייתי, בלשון המעטה, במקום מאוד לא טוב.

ואז - התנתקתי. לא באתי לבקר אותה בבית חולים, לא באתי לבקר אותה בבית ואחרי 2 שיחות יזומות שלה - היא ויתרה.

מצידי - לא הייתי מסוגלת להכיל את זה, אותה, את השינוי. קינאתי. היא הייתה במקום כל כך טוב ואני הייתי במקום כל כך רע.

עם חלוף הזמן, כשהחיים שלי התאזנו, המישהו שממש מצא חן בעיניי חזר לחיי והצלחתי להרגיע את המפלצת הירוקה - חששתי מלהתקשר. התנהגתי בכזו צורה נוראית, התנתקתי ממישהי שהייתה קרובה אליי והתנתקתי בתקופה הרגישה ביותר.

לקח לי שנתיים לאזור אומץ ליצור קשר. חזרנו להיות בקשר. זה לא כמו שהיה פעם אבל שתינו מתאמצות.

אני לא חושבת שיש משהו שאת יכולה לעשות. זה צריך לבוא ממנה. מה שכן, אם יש סיכוי שזה בא מאותו מקום - ואם זה מתאים לך - תעבירי לה את המסר שאת שם כשהיא תעבור את מה שלא עובר עליה עכשיו.

ג'וי

krina

New member
לבסוף זה מה שעשיתי

עדכנתי אותה שנעשה ארוע בעוד חודש ומאוד אשמח אם תבוא.
מפה אני כבר מפסיקה לנסות.

בהמשך למה ששקדיה כתבה - אני שונאת את הדרישות לנהל איקס שיחות טלפון/מפגשים כדי להחשב חברים. אני שומרת על קשר עם אנשים שמבינים שאין לי זמן ליצור איתם קשר במועדים קבועים (וכנל הפוך, אני לא מחכה לשיחה שבועית). החברות הכי טובות שלי הן אלו שלא דיברתי איתן חצי שנה, אבל כשכן נםגשנו, המשכנו מאותה נקודה ובאותה אהבה.
אני לא יודעת אם אצלה זה מקנאה או לא. מבחינתי זה לא משנה... יש דברים מסויימים שאני חושבת שכן ראוי לסמן עליהם וי בחברויות - חתונה, לידה ומוות. אזכרות, ימי הולדת וסתם קשקושים זה זניח מבחינתי.

למעלה