אפשר לפרוק קצת...?

OzTheOne

New member
אפשר לפרוק קצת...?

קרה לכם פעם שהיה לכם מה להגיד, והרבה מה להגיד, אבל במקום זאת שתקתם או/ואמרתם כמה שטויות לא ברורות. טוב, לי זה קורה הרבה. היום קרה לי משהו כזה וזה כל כך עיצבן אותי שאי אפשר לתאר. היום המורה שלי לתנ"ך אמרה לכולם את ציוני ההגשה שלהם, כולל אותי. אז נכנסתי לחדר והיו שם עוד כמה תלמידים שהיא אמרה להם את הציונים. היא אמרה לי שאני אמתין כמה דקות עד שהיא תסיים עם כמה תלמידים כי היא צריכה לדבר איתי. אז אחרי שהיא סיימה לדבר איתם היא הוציאה את כל מי שהיה בחדר כדי שנוכל לדבר. היא אמרה לי שהיא מגישה אותי על ציון 73, למרות שקיבלתי בבחינת המתכונת 85 וכל המבחנים שלי הם מעל 80, אבל בגלל מדיניות של הבית הספר להוריד את הציון בגלל חיסורים (ויש לי הרבה חיסורים. לא הגעתי כמעט לבית הספר) היא הורידה את הציון הסופי בכל כך הרבה. לבסוף, כשהיא סיימה לומד את דבריה, היא אמרה לי שהיא רוצה לשמוע את מה שיש לי לומד ועל פי זה היא תחליט אם להעלות לי את הציון. ואת האמת היה לי כל כך הרבה מה לומד, כל כך הרבה טיעונים צודקים שהיא צריכה לעלות לי את הציון. אבל במקום זאת נלחצתי ושתקתי, אמרתי שאני לא יודע מה להגיד וכל מיני שטויות עם "כאילו", "כזה" ועוד "כאילו". היא בטח חשבה שאני איזה טמבל עם כושר התבטאויות של ילד בן 10, ואני לא, ממש לא! בסוף היא אמרה שטוב, ושהיא תחשוב אם להעלות את הציון הסופי שלי. כשיצאתי כל כך כעסתי על עצמי שלא אמרתי את מה שרציתי לומד, הייתי ממש מבואס. ושתבינו אני ממש לא מתרגש ונותן חשיבות רבה ללימודים ולוקח את הקטע של הלימודים בקלות. אבל הקטע בתנ"ך היה מאוד מעצבן כי זה ממש לא הוגן שהיא תגיש אותי על ציון כזה נמוך כי ציון כזה לא מתאים לרמה שלי בתנ"ך. שתבינו אני אחד התלמידים הטובים בכיתה מבחינת הישגים לימודיים וכל הציוניים שלי בתנ"ך הם מאוד גבוהים ואני בטוח שאני אקבל ציון מעל 90 בבגרות, אבל בשביל מה להשקיע וללמוד אם ציון ההגשה שלי כל כך נמוך?? בקיצור, סליחה על המגילה רק רציתי לפרוק את הכעס שלי, כעס בעיקר על עצמי שאני לא יכול לדבר כמו בנאדם נורמלי. תודה לקוראים :)

shoshyyy

New member
הכעס הזה כל כך מוכר

ומובן. קרו לי כל כך פעמים (אין ספור) כששתקתי אבל היה לי המון מה להגיד! כנראה השתיקה הזו באה מבושה (לפחות אצלי). ומשחבות כמו :"היא תצחק עליי" , "אני לא יודעת לדבר" , "אני לא שווה" מתרוצצות לך במוח בלי הפסקה. אפשר לעשות כמה דברים: 1. לא להילחם בזה. ככה אתה חושב כרגע. לגיטימי - אל תאכל את עצמך. 2. לעבוד על עצמך. יש ספר של קייטי בירון "the work" שעזר לי מאוד. לפי הגישה שלה איך שאנחנו חושבים חוסמת אותנו. אנחנו חושבים מחשבות אוטומטיות שלרוב הן שליליות ונגדינו. חשוב לזהות אותן ולנתח אותן. עזר לי להבין הרבה דברים. כיום אני כמעט ולא נמנעת וכמעט ולא מתביישת בעצמי. ואם כן אז זה בגלל הרגל מאוד חזק. אני מזהה את התנהגותי ומשנה אותה בהתאם. בהצלחה!

לוותר זה להפסיד

מה טוב בלשתוק?לוותר ?אסור לשתוק אפילו שיש לנו הגימגום הכי גרוע בעולם גם אני הייתי שותק וכולם דרסו אותי >אבל היום זה שונה .

FreeSpider

New member
אני מציע לך ללכת לדבר איתה שוב..

תאמין לי אין מה להתבייש... תרגיש ממש טוב אחרי זה גם אם תגמגם תאמין לי... בתור חייל במערכת הסתומה של צה"ל הצלחתי לפלס את דרכי לתפקיד שרציתי למרות שלא הביאו לי אותו בתחילה אך לאחר שיכנועים של 4 קצינים הצלחתי. ועכשיו אני מבסוט!

FreeSpider

New member
מותר מותר...

כרגע אני במחשוב של הפרקליטות.. ההצבה המקורית היתה פרקליטות לקורס של מש"ק משפט, לאחר מכן יצאתי משם לסניגוריה הצבאית.. ומשם הצלחתי לצאת למחשוב של הפרקליטות..קורס אני לא יודע עדיין כי אני בתקופת מבחן כזאת כרגע.. לצאת מתפקידים בצבא זה ממש קשה מי ששירת יודע..

caliban

New member
סיפור דומה ...

הכרתי מישי לא מזמן ויצאנו ובלה בלה בלה ולא ממש סיפרתי לה דברים הייתי רוב הזמן שותק מהבושה אבל דיברתי רק לא הרבה אז שלשום היא דיברה איתה על זה ומאוד כעסה ו"זרקה" אותי ולא יכולתי להסביר לה שזה בגלל הדיבור שלי ...זה לא פעם ראשונה שבחורה זורקת אותי כי אני שותק אז קיצר הבנתי שאני ישאר לבד כל החיים שלי ואף אחת לא תרצה בנאדם כמוני :(

dudu2873

New member
אתה צודק..גם לי היה אותו סיפור..

הפגישה היתה טובה וכול היה סבבה..אבל אחרי כמה זמן הבחורה אומרת לי שהיא רוצה אותי בתוך בן זוג לחיים רק עם אני יטפל בגמגום שלי..אז יש על מה לדבר... אין הרבה מה לעשות ..רק לחכות לאחת הזאת שתבוא בלי דעות קדומות ..יש לנו מה למכור עוד בחיים האלה..לא...

עצה מאחיך...

אם קרה לך פעמיים שאתה "נזרקת" בגלל ששתקת, אולי תדאג שזה לא יחזור על עצמו. אני יוצא מנקודת הנחה שהיא יצאה איתך, בידיעה שאתה מגמגם, נכון? אז למה אתה שותק? אם אתה ביישן אז היא באמת לא מתאימה לך מבחינת אופי, היא לא אוהבת ביישנים. אבל אם יש לך מה לספר באמת ואתה שותק, אז בעיה שלך. אני הייתי שמח שמישהי ממש תרצה להקשיב לי גם אם אני אגמגם לה ללא הפסקה. זה מה שהיא רצתה, היא ידעה שאתה מגמגם ובכל זאת רצתה לשמוע אותך, זה חלק מקשר. אתה צריך לשמוח. לעומת המקרה של דודו כאן מעלי, אצלו הבחורה רצתה שהוא יטפל בגמגום. אתה תופס מה היה כאן. אצלו הבחורה רצתה אותו בלי הגמגום, ואותך היא רצתה עם הגמגום. אז לדעתי זה פאק שלך. לענין הבושה, גם אני מתבייש לגמגם בחברה, בהרבה מצבים. אבל בקשר אינטימי, אין דבר כזה. תגיד לי למה בחורה כלשהי צריכה מישהו שיחיה בבושה גם כשהוא איתה. זה גם יכול לעבוד הפוך,באינספור דוגמאות,נגיד מישהי עם חזה קטן, שכל כך תתבייש בו שכדי להוריד לה את החולצה אני צריך לנהל משא ומתן (סיפור חצי אמיתי), למה לי פוליטיקה עכשיו? זה נראה לך כיף? שתתביש מול חברות שלה, איתי שתהיה פתוחה. אולי הגמגום הוא לא משהו שצריך להתגאות בו, אבל להתבייש בו בקשר, אז מה שווה הקשר? גם אני מנסה להסתיר את הגמגום בחברה, אבל מה יש להסתיר בקשר, כאילו היא לא יודעת. הבנתי שהסיפור היה על זה שרצית לספר לה ולא הצלחת. סבבה.מבין, קורה גם לי. אני מדבר על זה שלא היית צריך להגיע למצב הזה מלכתחילה. אני יודע שאני מדבר בדיעבד וזה הכי קל, אבל הייתי חייב קצת לתת לך כיוון שזה לא יחזור על עצמו. אתה הבנת שתשאר לבד כל החיים, אני הבנתי שאתה חייב לדבר. ובכלל לקח לכולם, אני חושב שגבר אוהב אישה הוא לא דורש ממנה שתדבר איתו, כי לא ממש מזיז לנו, יש לנו דרכים אחרות להראות ולראות אהבה. אישה שאוהבת גבר חייבת שהוא ידבר איתה לא משנה אם הוא מגמגם, עילג או דובר שפה זרה. זה לא אכפת להן, הדיבור עצמו הוא תשומת לב.

Oktava

New member
../images/Emo127.gif ראש לשועלים תמיד צודק!

כיף לקרוא אותך!

דבר אחד אני לא מסכים

כתבת שגבר שאוהב אישה לא דורש ממנה שתדבר איתו כי זה ממש לא מזיז לנו -זה ממש לא נכון גבר כן דורש מאשה שתדבר איתו אני לא רוצה לפגוע אבל רואים שאין לך ניסיון ניראה אותך שתהיה לך חברה שהיא לא תידבר איתך הרבה..

shuky63

New member
אתה שמת לב שהיא זרקה אותך לא כי

גמגמת אלא כי שתקת?מישהי פעם זרקה אותך כי גמגמת? רוב האנשים מפרשים שתיקה בקשר לאורך זמן כאדם משעמם וקצת טמבל. רק מעט מאד אנשים יחשבו דברים כאלה על אדם מגמגם.

אל תוותר

גם אני בזמנו הייתי בגישה דומה לשלך, ורק עתה התחלתי להתחרט על זה. תשמע, אל תוותר, אל תותיר לה מקום להרהורים. אתה חושב שמגיע לך ציון הרבה יותר גבוה, וכנראה זה גם מה שהיא (המורה) חושבת, פשוט היא רצתה לקבל ממך את האישרור הסופי, אז אין שום סיבה שלא תתן לה אותו. אתה יכול לקחת אותה לשיחה נוספת והפעם ב4 עיניים לומר לה כל אשר על לבך, או לחלופין לעלות את דבריך על כתב ולתת לה את זה. בכל מקרה, אל תוותר לפני שתקבל את המגיע לך!

למעלה