אפשר להתיעץ איתכם

כוכבה 58

New member
אפשר להתיעץ איתכם

יש לי ילד בן 7 הלוקה בתסמונת דאון.הוא במעקב באינדו עשו לו לפני שבועים בדיקת צליאק.אני לא מבינה בזה כלום.אבל ממה שאמר על הבדיקות ששלושת הבדיקות דם מראות על צליאק.הרופא הציע לי לעשות לו ביופסיה.ואני מאוד פוחדת.מה שגם קראתי באינטרנט.שלפעמים עושים בדיקת דם ויוצא שיש צליאק ובבדיקת ביופסיה יוצא שאין בכל מקרה עושים דיאטת גלוטן השאלה האם כדאי לעשות לו בדיקת ביופסיה? או להתחיל עם דיאטת גלוטן תודה כוכבה

ליאורט1

New member
המממ

אם הדילמה היא אם לעשות דיאטה לפני הביופסיה אז הדעה הרווחת בפורום היא לא לעשות דיאטה לפני שעושים את הביופסיה כדי למנוע סיכוי שהשינוי יפגע באמינות הבדיקה. אם הדילמה היא בכלל אם לעשות ביופסיה או לא אז זה כבר משהו אחר, באופן עקרוני הביופסיה הזאת זה לא הדבר הכי נעים בעולם אבל גם לא כל כך נורא. תלוי בדרך שבה את חושבת שהבן שלך יגיב, הבדיקה לוקחת בערך 5-10 דקות שבמהלך הבדיקה שוכבים על מיטה(כשרוסיה שרירנית תופסת אותך בכל הכוח) ומכניסים דרך הגרון מצלמה, זאת תחושה לא נעימה אבל גם לא כואבת, התחושה של משהו שמסתובב לך בגוף ותקוע עמוק בגרון היא לא מוכרת ולכן יכולה אולי להפחיד ילד. אני מניח שבסופו של דבר העניין תלוי בהיכרות שלך עם הבן שלך ואיך את חושבת שהוא יתמודד עם הבדיקה(אולי אפשר לקחת כדור הרגעה לפני זה או משהו כזה). סך הכל לבן אדם בוגר זה לא נורא כל כך לילד זה סיפור קצת אחר בכל מקרה לדעתי כדי לעשות, למרות שאפשר להכין אוזני המן טעימות צליאק זה לא כיף גדול ואם קיים סיכוי שבבדיקה יתגלה שהוא לא חולה אז זה שווה את חוסר הנעימות. בכל מקרה שיהיה בהצלחה עם מה שלא תחליטי ואם יתברר שיש לו צליאק אז תחזרו אילנו לפורום.

כוכבה 58

New member
ליאורט1 תודה אבל

ממה שאני הבנתי מהרופא שהבדיקה תיהיה בהרדמה מלאה וזה הפחד שלי ותודה על ההזמנה

נועית7

New member
לגבי הבדיקה- הבהרות משל עצמי

בניגוד למה שליאורט כתב/ה, אני לא הרגשתי כלום. כוכבה ייתכן שלא הבנת טוב? כי הבדיקה לרוב ממה שאני יודעת נעשית בטשטוש והרדמה מקומית בלבד. זו לא בדיקה כזו מסובכת שמצריכה הרדמה מלאה. חוץ מזה אני פשוט התעוררתי בחדר השני כשהדבר האחרון שאני זוכרת זה שוידאתי עם הרופא שהוא שם לב שעוד לא נרדמתי. לא מצלמות ולא גרון... זה ממש ממש לא סיפור. וגם אחותי הקטנה שהיתה בלחץ לא הרגישה כלום... בקיצור אם החשש הוא מהבדיקה את יכולה לטעמי להיות רגועה.

כוכבה 58

New member
לנועית 7 תודה

יכול להיות שלא הבנתי טוב את הרופא אני התקשר אליו שוב לברר תודה כוכבה

נועית7

New member
לא נרדמתי, אבל הטשטוש הספיק כדי

שאני לא אזכור איך חזרו אלי המשקפיים (למרות שהתברר ששמתי אותם בעצמי)

הרדמה

גם לבת שלי עשו בהרדמה מלאה. האמת שקודם טישטשו אותה, אבל זה לא כל כך עזר, אז היתה לה הרדמה מלאה. נכון, לא נעים, - 15 דקות קשות מנשוא. מבינה בדיוק ממה את חוששת. אבל עברנו את זה וגם את תצליחי. בעצם - אין כל כך ברירה כי חייבים לעשות זאת. לא?

כוכבה, בוקר טוב. לבן שלי גילו

צליאק כשהיה בן 8 ובדיקת הביופסיה נערכה בהרדמה מלאה ולא נרשמו בעיות. היתה נוכחת רופאה מרדימה ורופא גאסטרו והעירו אותו בסיום הבדיקה. כמובן שכמה שעות אחר-כך, הוא היה ישנוני למדי, וזהו. הילד חזר לעצמו.

lcפרת

New member
לא מדויק

הבן שלי עבר ביופסיה בגיל שנה וחודשיים בטשטוש בלבד.

דיאטה נ"ג לפני בדיקה

כאשר לבת שלי ראו (בבדיקות דם) - צליאק. מיידית התחלתי איתה בדיאטת נ"ג (רציתי למנוע ממנה סבל וכאבי בטן). רופאת הילדים מיד החזירה אותי לחיים רגילים עם גלוטן, כי אחרת, אין טעם לביופסיה כי היא לא אמיתית. חזרנו לאכול רגיל, לכאבי הבטן, וביום שעברנו את הביופסיה -עברתי לנטול גלוטן. בהצלחה.

כוכבה 58

New member
תודה לכולם מכל../images/Emo23.gif עכשיו

אני קצת יותר רגועה מקוה שנעבור את זה בשלום.והתשובה תיהיה שלילית. תודה לכולם קבלתי אומץ בעזרתכם

elzy

New member
ביופסיה

כוכבה היקרה, ביופסיה היא הליך האבחון הכי נכון לצליאק וכדאי לבצע אותה. אם תתחילי בדיאטה נטולת גלוטן מבלי לוודא סופית את המחלה את עשויה לגרום נזק לבן שלך, משום שיתכן מאד שהוא אינו חולה במחלה. אני עשיתי ביופסיה וזה ממש לא נורא...

כוכבה 58

New member
elzy תודה יש לו תור לביופסיה

ב4.4.ולא התחלתי לו בדיאטה נטולת גלוטן.עד שנבצע את הבדיקה תודה כוכבה

למעלה