אפשר להתייעץ?

adi das1

New member
אפשר להתייעץ?

יש לי כמה שאלות ואשמח אם מישהו/מישהי יוכל לענות לי. אני בת 25 ומילדות היית קצת יותר היפראקטיבית ופעילה מאחרים, אבל זה לא הפריע לי או לסביבה יותר מדי. גם בתיכון זה לא הפריע לי מבחינת הישגים, אלא רק גרם להתנהגות מעט "מופרעת" שלי. השנה התחלתי ללמוד באוניברסיטה וגיליתי שממש קשה לי לשבת בהרצאה יותר מ 3/4 שעה ברצף. בנוסף, שמתי לב שבזמן מבחן אני מצליחה להתרכז רק בשעה הראשונה, ואח"כ המחשבה שלי נודדת למחוזות רחוקים וממש קשה לי להתאפס על עצמי ולחזור לבמבחן. גם לפני מבחנים, כשיש לי מאסות של חומר ללמוד, אני מצליחה להתרכז בחומר למשך שעה מקסימום, ואח"כ לוקחת לי הפסקה של לפחות שעה. השאלה שלי היא האם נראה לכם שיש לי הפרעת קשב וריכוז, או אולי היפראקטיביות? נראה לכם שריטאלין יוכל לעזור? מה קורה לאדם שלוקח ריטאלין כאשר הוא אינו נזקק לו? ובכלל - כדאי לי לנסות לקחת ריטאלין באופן חד פעמי כדי לראות כיצד הוא משפיע, עוד לפני שאני פונה לרופא? תודה רבה לכל מי שיוכל לענות

zivadina

New member
נשמח לייעץ

את מוזמנת לקרוא את הקישורים שלנו על מבוגרים עם הפרעת קשב, לעשות לעצמך מבחן רשת אחד, ואחר כך להחליט אם כדאי לך לעבור אבחון רפואי של הפרעת קשב ורכוז. האבחון אמור להגיד לך עם הבעייה להתרכז נובעת מהפרעת קשב או מבעיות אחרות. אם את לומדת באוניברסיטה, כדאי לך לעבור גם אבחון דידקטי אצל מומחה מטעמה, כדי לקבל התאמות במבחנים לאנשים עם הפרעת קשב. (הארכת זמן, הפסקות קצרות לאוורור, וכו'). לאדם מבוגר מומלץ לעבור את האבחון אצל פסיכיאטר המתמחה באבחון הפרעת קשב במבוגרים, אבל יש מספר מועט של נוירולוגים אשר מתמחים גם הם באבחון מבוגרים.

למעלה