אפשר להתבכיין?

p ynokyo

New member
אפשר להתבכיין?

נשואה כבר 45 שנים לאותו בעל.

תקופת הגיל עד הזיקנה הייתה טובה פחות או יותר, הוא ישב בעבודה שלו
מהבוקר עש הערב, אני גידלתי את הילדים ועבדתי בחוץ וגם בבית.

אף פעם הוא לא היה איש משפחה מושלם, העבודה הייתה כל חייו, שכח להתקשר
הביתה לשאול לשלומי, לשלום הילדים וכאשר אני הייתי מתקשרת אליו לא היה לו
אף פהם זמן בשבילי ותמיד נפנף אותי.

בבית זכיתי ממנו להערכה וכבוד רב, היה טוב אלי , אף פעם לא בגד (בכל אופן לא נתפס חה חה)

התקדם יפה והיה מפרנס לתפארת, בבית לא חסר כלום ולמעלה מזה.

הנה הגענו למנוחה ולנחלה, ואותו איש שלא היה יותר מידי בקשר עם הבית כל היום
כי העבודה הייתה אצלו מס' 1 הפך להיות לזקן שמתנהג בדיוק אותו הדבר, מה שמעניין אותו
אלו החברים שלו, המחשב, הטלפון הנייד, הבורסה ואני פחות ופחות, יחסי מין כמעט שכבר אין
לא כי הוא לא רוצה, כי אני לא רוצה , תמיד אני מרוגזת עליו, הוא מדבר אלי בצעקות, הוא כבר
גם לא שומע כל כך טוב, אולי בגלל זה, אני נעלבת מהצעקות וכל משפט שני יש מריבה.

אנחנו בני 67 לא לגמרי קשישים אך פתאום אני מוצאת את עצמי לבד, הבן אדם כאילו אין לו רגשות כאילו יש
לו לב של אבן.

זה לא גיל להתגרש, אבל להמשיך לחיות כך זה בלתי נסבל.

אז תגידו לפנות לייעוץ זוגי, מה כבר יועצת צעירונת יכולה להואיל לנו.

ואני חושבת שאולי הוא רגזן בגלל התרופות שהוא לוקח?

איך ממשיכים הלאה שגם לי יהיה טוב.

גארוטה

New member
השאלה הנצחית

מה בא קודם...?

אולי כל מה שמעניין אותו זה החברים שלו, המחשב, הנייד והבורסה כי את תמיד מרוגזת עליו
ודוחה את קרבתו? אולי כי את לא מבינה את התסכול שלו מכך שהוא לא שומע טוב ובוחרת
להיעלב כי הוא צועק, אבל לא באמת עלייך?

איך ממשיכים? דבר ראשון משנים גישה.

לא פשוט בכלל למי שכל חייו עבד והעבודה היתה מרכז חייו להיות פתאום בבית ולהתחיל לחפש
את עצמו מחדש. אז הוא מחפש איך למלא את הזמן שיש לו פתאום ובוחר במה שהכי זמין לו, אבל
אולי אם היית מראה טיפה רגישות ומחפשת את קרבתו ומוצאת לכם דברים משותפים לעשות ביחד,
תחביבים, בילויים, טיולים, שניכם הייתם מרוויחים, בונים מחדש את הזוגיות, מתקרבים ופחות כועסים
זה על זו.

בהצלחה

כל החיים

את לבד, בזוגיות תודעתית עם מראית עין של בעל, ורק עכשיו את 'פתאום' מוצאת את עצמך לבד? למה, כי הוא יצא לפנסיה ולכאורה עכשיו צריך להיות 'שלך'?

עושה רושם שכל החיים חיכית שהוא ישוב הביתה, כמו הילדים שמצפים בכיליון עיניים לשובם של ההורים, והוא לא מילא את הציפיה הזו.
הוא ממלא את חייו בתוכן, ואילו את ריקה. עדיין מצפה לו. אולי כדאי שגם את תמלאי את זמנך בדברים כיפיים ונעימים ומעניינים?
וככה תהיי יותר מלאה ומסופקת מהחיים שלך, ופחות תלויה בצומי שלו, ומהמקום הזה יהיה לכם הרבה יותר נעים לבנות ביחד חדש, שמעולם לא היה קודם?

מריוס זכריה

Member
מנהל
אז תגידו לפנות לייעוץ זוגי?

"מה כבר יועצת צעירונת יכולה להואיל לנו"? יש בזה משהו.
תלכו ליועצת מבוגרת. יש גם כאלו. (ויש גם, לא עלינו, יועצים גברים מבוגרים...)
אני רציני.

כי מה החלופה?
או לסבול בשקט, או לקבל מאיתנו אישו רבגידה.
מפאת גילך אםילו לא נבקש ממך לחכות ליום האישורים. האישור ניתן לך במקום.

לעניין התרופות: הן עשויות להשפיע, אבל גם אם כן, הן רק חלק ממכלול רחב. אני לא חושב שמשם תבוא הישועה.

אחד הדברים שיתגלה די מהר בטפיול זוגי הוא האם באמת איכפת לו ממך והוא מוכן להזיז משהו. אם כן - יש סיכוי. אם לא - אז לא. אבל פחות תדעי את האמת. מהמ שאת מתארת, יש סיכוי שהוא כן מעוניין בחיים טובים וזוגיות טובה. את רק לא יודעת איך להוציא את זה ממנו, כי כמו שאומרים כאן, גם את רק אדם ולא מלאך...

לכו לייעוץ.

שילה1

New member
תתחילי להסעיק את עצמך בעיסוקים שיהנו אותך.

חוגים,התנדבות,חברות,קבוצות עניין,תחביבים,סרטים וכל מה שכף לך.
ויועצת צעירונת בעלת מקצוע-יכולה לעזור.אל נא תזלזלי!

Hermineh

New member
קודם כל להתבכיין תמיד אפשר

זה חשוב להתבכיין לפעמים.
ובקשר אליו, מאוד קשה לחיות עם אדם קרוב שמתנהג ככה. נכון שאת צריכה שיהיו לך חיים משלך ונכון תחביבים והכל נכון. אבל זה עדיין קשה מנשוא לפעמים.
לדעתי אין ממש פתרון הולם מעבר למציאת חברים וחברות שימלאו את עולמך ככל האפשר ולראות אותו כמה שפחות.
לפחות הוא מפרנס יפה ואת באמת יכולה למלא את עולמך בדברים אחרים. אמנות, תחביבים, קורסים, אולי גיחות לחו"ל? העולם כל כך יפה וחבל לשבת בבית להסתכל על הקירות או עליו.

dasi9

New member
מזתומרת זה לא גיל להתגרש?

ברור שזה גיל להתגרש, את עדיין צעירה! יש כמה אופציות: לשלוח את הבחור לעבוד. אבא שלי יהיה בן 70 אוטוטו והוא מצא עבודה כי התחרפן בבית (אמא שלי מרוצה כי הוא משגע אותה כשהוא משועמם). אופציה נוספת היא שאת תמצאי לך מקום תעסוקה/התנדבות וכו'. תתחילי לטפח תחביבים. מה אכפת לך ממנו בכלל? הרי מעולם לא התייחס וכל מה שהוא עושה כעת זה לחמם את הישבן ולהתעצבן ממך.

יועצת יכולה לעזור לך, לא בטוח שתעזור לו. ואז מה אם היא צעירה? שטות גמורה, תמיד יש מה ללמוד.

לא בטוח שהתרופות גורמות לו לרוגז, זה שילוב של גיל, מחלות, חוסר סובלנות וגם כל התכונות המחורבנות שהיו לפני כן מתחילות לתת דגש ככל כשמתבגרים, גם אצלך וגם אצלו.

לכי לחוג דרמה, ציור, חפשי לך חברים ועזבי אותו לענייני הבורסה והשאר. ואם הוא ממש מעצבן ובא לך אהבה, אז תמצאי לך חבר או שתעזבי אותו ודי.

מתי הלכתם ביחד לבלות? בלי מחשב, בלי נייד?

לא ללכת לקולנוע, לשבת שני בולי עץ שותקים ולצפות בסרט.
אלא לשבת לשוחח, רק את והוא נטו. ללכת למקום שבו נפגשתם, לנסוע לעיר שבה היכרתם? להחיות את הרומנטיקה,את החיזור??
בהתחלה זה לא נראה טבעי, אבל אחר כך פתאום את מגלה למה התחתנת איתו.
לא לצאת ולריב, אלא לצאת ולהנות אחד מהשני.

itzikz1946

New member
אפשר להתבכיין

משבר בזגיות זה לא דבר פשוט ובטח לא כפי שהכותבת תיארה. רוב המגיבים ענו נכון אני רק רציתי להוסיף מנסיוני לענין יעוץ זוגי יש שני מצבים: אחד מעונין לשקם את המשפחה השני רק מצטרף כי אמרו לו לבוא הוא בא. לא יותר. לכן ניתן ללכת ליעוץ כזה גם לבד זה בדיוק מה שאני עשיתי בעבר הלא רחוק. זה לא שיקם את חיי המשפחה או הזוגיות אבל זה נתן לי כיוונים. וזה חשוב. בענין יועצת צעירה אכן אני מסכים עם הכותבת גם אני לא הייתי הולך ליועצת צעירה ממני בכמה עשרות שנים בהצלחה

נהורית1

New member
היי פינוקיו
אני מהראשי.

קראתי את כל השרשור ואת התגובות.
לפי דעתי האישית, אדם מגיע לאן שמגיע לא
תמיד באשמת 'האחר', גם לו יש את הגורם
שהביא לבעיה. את מספרת על בעל שלא היה
לו אכפת עוד לפני היציאה לפנסיה, אבל מצד
שני את מספרת שהיה אבא נהדר לילדים ונתן
לך כבוד והערכה ופרנס יפה. אבל כבר אז היה
לכם החסר הזה של האהבה, הדבק שמחבר כל
זוג. יש זוגות שחיים ביחד בגלל אינטרס משותף,
רכוש, בית, ילדים. אבל כשהילדים עוזבים את
הבית, הכל ריק וחסר משמעות, כי אין שם אהבה.
אם אכפת לך מאד מהזוגיות, את צריכה להכניס
את התבלין הזה למאכל, כי אחרת ישאר טפל ואת
תמשיכי לסבול ולקטר. כמובן שאי אפשר בבת אחת
לעשות את הצעד הזה ולהתנפל על הבעל בפוצי מוצי.
אני מציעה שתלכי את קודם ליועצ/ת, תראי לאן נושבת
הרוח, מה הן ההצעות שמציעים לך. אחר כך כשתהיי
מוכנה, קחי גם את בעלך. לכם אין את הכוחות להתחיל
בטיפול לבד, אתם צריכים עזרה!
בד בבד עם זה, תמצאי לך תעסוקה לשעות הפנאי, ככה
לא תשתגעי לבד.
אני מקווה בשבילך שתצליחי. חבל לפרק חבילה לאחר כל
כך הרבה שנים.
בהצלחה!

Blue Rose

New member
דברים שיקלו די מהר- עליך...

1. לכו לבדיקת שמיעה. תעשי גם לעצמך כדי שלא ירגיש שאת לוקחת אותו כי את חושבת שהוא בעייתי. מכשירי שמיעה במידת הצורך זה מאוד עוזר כשהוא לא צועק יותר ויכול לשמוע אותך. תורם מאוד לתקשורת- את לא חושבת?
2. תסתכלי על תופעות הלוואי בתרופות שהוא לוקח ותראי אם יש שם משהו שאת חושדת בו כגורם שמשפיע עליו לרעה. במידה שכן- תבקשי ממנו להחליף את אותה התרופה.
3. למה ציפית שהוא ישתנה? ציפיות זה לכריות. אני הייתי מצפה שישאר בדיוק אותו אדם. 45 שנה הוא ככה- עכשיו את רוצה שישתנה?
4. כמו שהציעו לך מעלי. תמצאי דברים שאתם יכולים לעשות ביחד, אולי תציעי לו אפילו פרוייקט - משהו ששניכם תוכלו להשקיע בו ביחד, הקמת עסק פרטי קטן- הוא יוכל לקבל את העבודה שחסרה לו ולמלא את היום קצת- את תוכלי לעשות את זה איתו ביחד- ולקבל את הזמן יחד שחסר לכם ואת הנושאים המשותפים שאתם זקוקים להם.
תייעדו את הכסף לדברים כמו טיולים משותפים לחו"ל, עזרה לילדים ולנכדים, מתנות. לקחת את כל המשפחה ביחד לחופשה, או דברים כמו תרומות. אתם גם לא חייבים ללכת על הריווחי לטובת העיניין. אפשר להצטרף לעמותה או להקים עמותה- משהו שחשוב לשניכם. העיקר שיהיה לשניכם משהו לעשות ביחד.
5. תגידי לו שיפסיק לצעוק עליך. יתכן שהוא כלל לא מודע כשהוא עושה את זה.
6. תמצאי משהו לעצמך להתעסק בו, בנוסף לדברים האחרים. את צריכה גם להתפתח ולא לחכות שהוא יהיה נחמד כל היום. ללמוד משהו, להתנדב איפשהו, אבל משהו שרק קשור אליך. (לא כמו ללמוד בישול כדי להכין לו משהו טעים).. גם זה הציעו מעלי.
7. אל תשללי יעוץ זוגי על הסף. זה שמישהו צעיר לא אומר שהוא לא מבין, תכלס- הבעיות שלכם לא שונות מהרבה זוגות אחרים.

בהצלחה.

רוזי.

מה כבר יועצת צעירונת תוכל להואיל?

בני כמה האנשים פה בפורום שאפילו הכשרה מקצועית אין להם - לדעתך?

לי נקרא כאילו כל הזמן היית לבד

ולא רק מעכשיו אלא שכעת כשהוא בבית הבדידות שלך גדלה למרות שהוא נוכח.

וכן אפשר ללכת ליעוץ וכן, אפשר לעשות שינויים בחיים. העיקר זה הרצון משני הצדדים אם יש.

ותכלס, תתחילי לבלות רק עם חברות. אולי זה יזיז לו ואם לא, רק הרווחת כי אין בילוי יותר טוב מערבי נשים.

p ynokyo

New member
תודה רבה לכל המשתתפים והמתאמצים לענות לי !

חלקכם ענה לי בצורה נפלאה.

חלקכם השתמש בפסיכולוגיה בגרוש ממה שמוכר להם מהטלוויזיה ומהצפיה בחיי חברים
אך אף אחד לא נתן לי תשובה עם הזדהות.

כן, יש לנו חברים.

כן אני נפגשת המון עם חברות.

כן אנחנו יוצאים לסרטים, הצגות, טיולים, המון חו"ל.

והכי כן, אני מאוד אוהבת אותו , אולי בגלל מה שהוא, אולי אם הוא היה אחר לא הייתי אוהבת אותו.

אבל, יש סדקים, אותם הייתי רוצה לסתום.

וכן זה לא מושלם, ומי אמר שיש זוגיות מושלמת.

מישהו שמע על זוג שנפרד, הוא סירב להתרגש.
"הביטי בנעליי המבריקות", פנה לליידי המהוגנת שהזדעזעה באוזניו מהסיפור.
"בעינייך הן יפות ומבריקות, אבל אין לך שום מושג על איזה אצבעות הן לוחצות לי".
ואין דרך טובה מזו להמחיש כמה מעט אנחנו יודעים על חייו של הזולת,
גם אם הזולת הזה הוא האדם הכי קרוב לנו
.

וזה בא להראות לכם שבעצם אנחנו יודעים מעט מאוד על עצמנו ועוד יותר מעט
על האחרים.

ואני בא לי רק לפרוק קצת ולשמוע דעות.

תודה ויום טוב.

נהורית1

New member
במילים אחרות, לא בקשת עזרה

אלא לעשות מבחן חברתי כלשהו, כדי, כפי שאת כותבת,
"ואני בא לי רק לפרוק קצת ולשמוע דעות".
או.קי. הצלחת במשימה ושמעת דעות, אבל למה להעליב?
למה לכנות את הרצון הכן של חברי הפורום לעזור ב-"פסיכולוגיה
בגרוש". חיפשת הזדהות, או עצה? אם היית מראש מבקשת
הזדהות, אולי כולם היו מזדהים אתך. אבל בקשת עצה מחברי
הפורום וזה מה שקבלת.
ובקשר לדעתך הנחרצת "וזה בא להראות לכם שבעצם אנחנו יודעים
וכו'" תתפלאי לשמוע שיש הרבה שיודעים גם על עצמם וגם על אחרים.

היה טוב אילו לא כתבת מה שכתבת.

למעלה