אפשר להצטרף?

GalGula

New member
אפשר להצטרף?

יש מצב שהפורום הזה יעזור לי להשתלט על הבלאגן? אני מאד אוהבת סדר ונקיון אבל איכשהו הבית נקי ומסודר בממוצע רק פעם בשבוע: כל שבועיים אחרי שהעוזרת מבקרת כאן, ועוד פעם כשמגיעים מים עד נפש מבחינתי ואני מחליטה לארגן קצת. בשאר הזמן - בלאגן. לא ברור איך אבל יום אחרי שמנקים ומסדרים פה הבית מגיע חזרה למצב הקטסטרופלי שהוא מורגל אליו. ככל שאני חושבת על זה אני מגיעה למסקנה שיש כאן כמה נקודות תורפה: 1. כלים - כמה שאני משתדלת לא לצבור ערימות, זה לא עובד. לא ברור לי איך שניים וחצי בני-אדם (שני מבוגרים שאחד מהם רוב הזמן לא אוכל בבית, ותינוקת בת שנה) מייצרים כזאת כמות של כלים מלוכלכים ביום! 2. אחת הספות בסלון הפכה לכולבויניק שמרכז לתוכו בגדים שכבר נלבשו אבל עדיין נקיים, ניירת, תיקים, וכל דבר אחר שאין לי חשק או כוח באותו רגע למצוא לו מקום. 3. כביסה שממתינה לקיפול - מצטברת ערימה ענקית בסלון שלעולם לא נגמרת, וגם כשאני כבר משקיעה ומקפלת תמיד יש את הבגדים האלה שצריך לגהץ והם יכולים לחכות... ולחכות... ולחכות... עד ש(אולי) חמותי מגיעה ומגהצת אותם (היא נהנית מזה). 4. צעצועים. וכל מילה נוספת מיותרת. 5. טוב נו, אני מודה. אני בלאגניסטית חסרת תקנה, שקצת מתעצלת לפעמים להחזיר דברים למקום. ובימינו זה גם קצת קשה, כשממילא שתי דקות אח"כ הקטנה הולכת וזורקת ה-כ-ל על הרצפה... אז מה טעם? שיישאר שם כבר... העניין הוא שבכל פעם כששורה עלי רוח הסדר, אני מתחילה בלעבור בבית ולזרוק לזבל מה שהולך לזבל, ולאסוף את כל הכלים המלוכלכים לכיור, ולרחוץ אותם ולנקות את הכיור. אם הכיור מטונף ועמוס עד גדותיו נראה לי מוזר להתחיל לסדר או לנקות משהו אחר. הבעיה היא שבערך שם זה גם נגמר. אני כל-כך ממצה את עניין רוח הסדר אחרי שטיפת הכלים שבד"כ לא ממשיכה לשאר הבלאגן... יש עצות? טיפים? רעיונות?

טליW

New member
ברוכה הבאה../images/Emo24.gif

הגעת למקום הנכון
שאלת את עצמך פעם, האם את עצלנית או שפשוט את מתעייפת ממראה העיניים המבולגן, ומהמחשבה שדרושה עבודה והיא סיזיפית לחלוטין (כי מחר יום חדש וצריך להתחיל שוב)? אני נוטה לחלק השני. לא שאין אנשים עצלנים בעולם, אבל ממה שאת מתארת זה לא נראה לי המקרה
בואי נעבור על הנקודות שהעלית בתור התחלה: 1. כלים - כמה שאני משתדלת לא לצבור ערימות, זה לא עובד. לא ברור לי איך שניים וחצי בני-אדם (שני מבוגרים שאחד מהם רוב הזמן לא אוכל בבית, ותינוקת בת שנה) מייצרים כזאת כמות של כלים מלוכלכים ביום!
גם לי לא ברור. אבל זו עובדה. מה דעתך על הרעיון המהפכני של רחיצת הכלים אחרי כל ארוחה? יותר מזה, מה דעתך על תורנות כלים עם הבעל? אני שונאת לרחוץ כלים, אז אני נגשת למלאכה מתוך רצון לסיים אותה כמה שיותר מהר. חוץ מזה שזמן רחיצת כלים הוא זמן נהדר למחשבות. 2. אחת הספות בסלון הפכה לכולבויניק שמרכז לתוכו בגדים שכבר נלבשו אבל עדיין נקיים, ניירת, תיקים, וכל דבר אחר שאין לי חשק או כוח באותו רגע למצוא לו מקום.
ספה היא לא ארון. לכל דבר מן הדברים שנמצאים על הספב צריך להיות "בית" מוגדר. בגדים - קולב. ניירת - קלסרים (או אם הם לפני תיוק, בקופסא שנמצאת במקום מוגדר). תיקים - בארון/על קולב/על מדף... בכל מקרה הספה צריכה לשמש מקום אחסון של ישבנים בלבד. מה שגרוע בפתרון שלכם הוא, שהספה היא חלק מאזור האירוח, כך שהבלאגן שלכם נראה לעיני כל. הכלל הראשון שלי הוא להתחיל מנקודת מבט של אורח. 3. כביסה שממתינה לקיפול - מצטברת ערימה ענקית בסלון שלעולם לא נגמרת, וגם כשאני כבר משקיעה ומקפלת תמיד יש את הבגדים האלה שצריך לגהץ והם יכולים לחכות... ולחכות... ולחכות... עד ש(אולי) חמותי מגיעה ומגהצת אותם (היא נהנית מזה).
אפשר להשאיל את חמותך? בגדים שמיועדים לגיהוץ עדיין יכולים לשהות בתקופת הביניים בתוך ארון הבגדים, מקופלים במדף שמיועד להם או תלויים על קולבים, בצד המרוחק של הארון. חמותך מגיעה - צ'יק צ'ק הם נשלפים. שאר הכביסה - בצער רב אני אומר לך שכביסה, כמו כלים, אף פעם לא נגמרת. גם כאן מאד כדאי ללכת על בום וגמרנו. הכביסה ירדה מהחבל (או יצאה מהמייבש) - מייד לקפל. 10-15 דקות ונגמר. 4. צעצועים. וכל מילה נוספת מיותרת.
גם לצעצועים צריך בית. יש ארונות? מדפים? סלסלות? מיכלים? קופסאות? הבת הקטנה שלי אוהבת לעשות סלט מהצעצועים שלה, שלא יהיו חלילה ממוינים אלא הכל ביחד. אז אנחנו לא ממינים יותר, אלא אוספים לסלסלות בסוף היום (ויגורו בובות עם קוביות, וכלי מטבח עם דומינו), ונגמר. אם הצעצועים שלה עדיין ממוינים, לכל צעצוע/משחק צריך להיות מקום. 5. טוב נו, אני מודה. אני בלאגניסטית חסרת תקנה, שקצת מתעצלת לפעמים להחזיר דברים למקום. ובימינו זה גם קצת קשה, כשממילא שתי דקות אח"כ הקטנה הולכת וזורקת ה-כ-ל על הרצפה... אז מה טעם? שיישאר שם כבר...
את לא באמת מאמינה בזה נכון? בגיל שנה כבר אפשר להראות לה, ולשתף אותה במשחק הידוע: "עכשיו מחזירים למקום". העניין הוא שבכל פעם כששורה עלי רוח הסדר, אני מתחילה בלעבור בבית ולזרוק לזבל מה שהולך לזבל, ולאסוף את כל הכלים המלוכלכים לכיור, ולרחוץ אותם ולנקות את הכיור. אם הכיור מטונף ועמוס עד גדותיו נראה לי מוזר להתחיל לסדר או לנקות משהו אחר. הבעיה היא שבערך שם זה גם נגמר. אני כל-כך ממצה את עניין רוח הסדר אחרי שטיפת הכלים שבד"כ לא ממשיכה לשאר הבלאגן...
אז אם הכלים לא ייערמו, כי הם ישטפו אחרי כל ארוחה, יהיו לך זמן ואנרגיה להשקיע עוד 10-15 דקות במשימה כלשהי. ואם יש לך יותר זמן, אז גם אפשר להכנס לפרויקטים רציניים יותר. ככל שיהיה מסודר יותר (ואסור להתיאש, למרות שמחר יהיו כלים חדשים וכביסה חדשה), המוטיבציה עולה ומדביקה גם את האחרים, וגם החשק והאנרגיות עולים, כי לא הכל אבוד.

YULI9

New member
ברוכה הבאה../images/Emo13.gif

המצב שאת מתארת מוכר לי מאוד, ההבדל הגדול ביני ובינך זה שלי יש שלשה ילדים גדולים וכנראה יותר שנות ניסיון בבלגן
. בדיוק כפי שאת מתארת יש לי עוזרת שמגיעה פעם בשבועיים (סוף סוף מצאתי עוזרת חדשה
) ואחרי שהיא היתה הולכת הבית היה חוזר תוך כמה שעות לבלגן הקודם. אני פתרתי את בעית הבלגן, אם כי עדיין יש נפילות, ונעזרתי הרבה בפורום הזה. חילקתי את הבלגן לפרוייקטים קטנים עד שלא סיימתי פרוייקט לא התחלתי עם משהו אחר. אם הייתי פנויה יותר באותו היום לקחתי פרוייקט גדול יותר אם לא פרוייקט בגודל ארון או אפילו מגרה. קחי משהו שאת יכולה לסיים באותו היום. אני הייתי מתחילה מהכביסה בסלון ומפנה אותה לארונות מגוהצת או לא מגוהצת. חשוב אחרי שגומרים פרוייקט לשמור עליו "בשיניים". לדוגמא אחרי שסיימת את פרויקט הכיור והשיש לנקות מיד כשיש כלי או שניים, לא להשאיר, זה לוקח בדיוק 5 דקות. אחרי שפינית את הכביסה לקפל אחרי כל מכונה. בגדים שנלבשו לכביסה או לארון. זה דורש ערנות תמידית אבל שווה את ההשקעה. אפשר להתחיל אחרי שהעוזרת מסיימת "כשנקי בעיינים" (אני מתארת לעצמי שכשהיא הולכת אין כביסה על הספה). ככל שתתקדמי תהיה לך יותר מוטיבציה להמשיך. יש לך מזל שאין לך הרבה אנשים שמבלגנים. לגבי הצעצועים של הילדה לצמצם!!! ילדה בת שנה לא צריכה מגוון גדול תשאירי מספר קטן של צעצועים ומדי פעם תחליפי ביניהם, היא תרגיש כאילו קיבלה צעצוע חדש. בהצלחה מקווה שעזרתי
.

SILIVAS

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

אין לי ילדים אבל אני מוכנה לתת טיפים על כל מקרה: 1. כלים - אולי כדאי להתחיל לשטוף כל כלי ששמים בכיור ולא לחכות שהערימה תצטבר? או להדיח 4 כלים ולא 10 2. לנקות את הספה לאט לאט ואז אחרי ששוב רואים אותה לא לשים עליה דברים לעולם רק את עצמיכים ואם בכל זאת משהו מגיע אליה מיד להחזיר למקום 3. כביסה אני אוהבת לקפל מול הטלויזיה ולפעמים אפילו מול המחשב זהו, בינתיים ובטח יתנו לך עוד עצות

ברוכה הבאה אלינו, זה המקום

הנכון לקבל עיצות ומרץ ולהתחיל לשנות את ההרגלים שגורמים לבלאגן. אנחנו פה עם שלל עיצות וחיבוק גדול.

שרונית28

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

קודם כל לגבי הכיור- אני אחרי כל ארוחה גם היא רק צלחת אחת מדיחה את הכלים ע"מ שהכיור לא יתמלא בערימות של כלים שלאף אחד אח"כ אין חשק להדיח. לגבי הספה- לי יש בסלון סלסלה לכביסה נקייה ולרוב לא יוצא לי לקפל אותה ברגע שהיא יוצאת מהמייבש אבל פעם בשבוע מחסלת את כל הסלסלה. כמובן שבגדים שנלבשו ישר הולכים לסל הכביסה ולא חוזרים לסלסלת הבגדים הנקיים. לגבי קיפול הכביסה- לקחת אחה"צ כפרוייקט אני מפנה את שולחן פינת האוכל מקפלת את כל הכביסות ואח"כ מפזרת לפי החדרים והארונות בעזרתו האדיבה של בעלי שיחיה. צעצועים- יש אפשרות לקנות ארגז עם גלגלים נייד ולתוכו לאסוף בסוף אחה"צ לפני המקלחת את כל המשחקים המפוזרים. את יכולה כבר מגיל שנה לחנך את ילדתך לאסוף את החפצים בצורה של משחק למשל: מי מוצא קוביה אדומה, מכונית, כדור, בובה וכו'. אצלנו עומר בן 4.5 ואנחנו עורכים מעין תחרות מי אסוף הכי הרבה לפני המקלחת. כמובן בחדר יש ארגז (נקנה מאיקאה יש להם ארגזים בכל הגדלים) שמכיל את כל המשחקים. מידי פעם עורכת סדר בארגז ובארון המשחקים- משחקים שבורים עפים לפח, משחקים שכבר לא משחק עולים לארגז אחסון (לילד הבא9 במקום שאינו נגיש. לגו, חיות ועוד משחקים קטנים נמצאים בארגזים קטנים של כתר- ככה ניתן להוציא ארגז אחד ולהחזיר הכל בתום המשחק. לגבי החזרת דברים למקום- אצלנו יש כלל פרט לקערת נוי או פרחים אין דברים על שולחן פינת האוכל הכל הולך בסוף הערב למקומו. ככה אם כל יום תעברי על דברים שאינם מונחים במקומם הסדר ישמר.

GalGula

New member
תודה לכולם על קבל הפנים

ועל העצות הטובות. אנסה להתחיל ליישם חלק מהעצות שניתנו כאן ונראה לאן זה יתקדם...

GalGula

New member
אפשר לספר על החלטה אחת שנעשתה אתמול?

החלטתי (להשתדל לפחות) לא ללכת לישון כשיש כלים בכיור. אתמול בלילה בעלי והילדה כבר ישנו, ואני רציתי להצטרף אליהם, אבל החלטתי לדחות את הכניסה למיטה בכמה דקות ולסיים עם הכלים. כיוון שאלו היו כלים שהצטברו רק מהצהרים, לא לקח לי יותר מ-10 דקות לרחוץ אותם. וכך נכנסתי למיטה כשהכיור מבהיק. אין תחושה יותר נעימה מלקום בבוקר ולגלות כיור ריק ונקי, אני רק מקוה לעמוד בהחלטה הזאת גם בהמשך
.

GalGula

New member
תודה לכן ועוד שאלות

טוב, אז העצות שניתנו לי כאן אתמול הן אמנם טובות, הבעיה היא שהן קצת קשות ליישום מבחינתי. מה שהכי קשה לי זה לעמוד בהחלטה של לעשות דברים באותו הרגע, זה פשוט לא ישים מבחינתי. לא תמיד אני מסוגלת (מכל מיני סיבות) לעשות דברים באותו הרגע. למשל, לפעמים אני נכנסת עם הילדה הביתה וחייבת לעבור לבגדי בית, ופשוט משאירה את הבגדים שלבשתי כמו שהם על "ספת ההפתעות" כי אין מקום על המתלה בחדר, ובאותו רגע אני לא יכולה לטפל בזה. וכך זה מתגלגל הלאה... חייבת לציין שבגדול הבית לא ממש מוזנח, זה לא שאני צריכה לעבור עכשיו מדף-מדף ולסדר או משהו כזה. הנקודות הבעייתיות הן באמת המטבח, שמין הסתם תמיד דורש עבודה, הסלון שהפך לחדר משחקים וחדר כביסה, ופינת המחשב שאיכשהו ניירת נערמת שם כל הזמן. 1. לגבי העניין של הספה שהכל מוצא את דרכו אליה - נכון, זה מה שאורחים רואים כשהם נכנסים. אבל כשאני יודעת שמישהו צריך להגיע אני פשוט לוקחת את כל הערימה כמו שהיא ומניחה על המיטה שלנו. בלילה הערימה חוזרת כמו שהיא לספה. ככה שאורחים בד"כ לא מאמינים לי שאני כזאת בלאגניסטית נוראית
... לאחר המון נסיונות להפטר מההרגל הרע הזה של לצבור דברים על הספה, הגעתי למסקנה שזה חזק ממני. אני חייבת שיהיה לי בבית מקום שאצטרך לזרוק אליו כל מה שלא בא לי לשים במקום באותו רגע. אשמח לשמוע את דעתכם בעניין והצעות לפתרון. 2. לגבי המטבח, כפי שכתבתי, נראה לי שהפתרון הוא ללכת לישון רק כשהמטבח מאורגן והכלים שטופים. 3. לגבי הצעצועים - בהחלט אנסה ליישם את העצה שניתנה לי, לסדר עם הילדה בסוף היום את כל הצעצועים. ולהעביר חלק מהם לפחות לחדר שלה (כי כרגע כמעט הכל בסלון בארגזי פלסטיק גדולים). 4. פינת מחשב וניירת - אולי באמת שווה לארגן איזו קופסה שכל הבלאגן ייכנס לתוכה ולא יראו אותו
. 5. כביסה - אני מניחה שכמו עם המטבח גם לגבי כביסה כדאי ללכת לישון רק כשהכביסה שדורשת קיפול וארגון אכן מקופלת ומאורגנת. אנסה לראות בימים הקרובים אם זה ישים.

shelico

New member
galgula - מזדהה

כנראה שהופרדנו בלידה... ממש אותן בעיות אצלי - לדעתי עדיף שתהיה 'קופסת בלאגאן' - כי אחרת לא משתמשים בספה והמיטה הזוגית מתחלקת למקום לישון בשבילי ויותר מחצייה - לכביסה שאף פעם לא מספיקה לקפל שהקטן לא השתמש יותר בלול - זה היה מקום האיכסון של הכביסה התורנית... והאמת - נמאס לי לחיות ככה והילדה בת 9 - לא רוצה שתפנים הרגלים רעים... אז אני משתדלת (לא סתם מצאתי את הפורום הזה...) לתת חצי שעה בבית אחרי שהילדים הולכים לישון - לפני שאני מתפנה לכייף שלי...

GalGula

New member
היי שליקו, אחותי לברדק!

אז זהו, שבנוסף הקטנה שלי לא ממש עושה לנו חיים קלים... אני איתה בבית והיא מתישה אותי כל היום (במיוחד עכשיו כשהיא כבר הולכת). בערב, כשהיא כבר מואילה בטובה ללכת לישון בזמן - וזה לא קורה הרבה - אני פשוט נשפכת מול המחשב או הטלויזיה באפיסת כוחות. להתחיל דוקא אז לטפל בבית? ממש לא נראה לי, אני חייבת את הכמה דקות האלו לעצמי אחרת אתמוטט. מה שכן - לפחות עם הכלים אני מתמידה בימים האחרונים ולא צוברת ערימות. אני חושבת שכשהקטנה תפסיק להשתמש בלול אני אנכס אותו לעצמי כפתרון לספה האבודה שלנו! רעיון ענק! סתם סתם, נו, הרי ברור שאח"כ אצטרך לפנות לכאן לעזרה איך להפטר מהלול... איך זה אצלך? יש "קופסת בלאגן"? יאללה, עפתי לפזר לארונות כביסה מקופלת לפני שהקטנה תתעורר ותזרוק הכל לרצפה (היא כבר ניסתה היום כמה פעמים לעשות את זה)...

למעלה