אפשר להצטרף??

פאפילה

New member
אפשר להצטרף??

אני אומנם עוד לא באופן פורמאלי בקטגוריה של הפורום, אבל מרגישה כך. אני פרודה 5 חודשים עם ילד מקסים בן שנה בתהליכי גירושים קשים ולא נעימים ( יש גירושים נעימים? ) עברתי גם לגור בעיר אחרת והכל חדש לי, ואני אשמח למצוא פה חברה חדשה ואנשים שאפשר לשתף להתיעץ ולבלות יחדיו ולעבור את התקופה הזו ואת החיים לבד בצורה קלה יותר, וללמוד מנסיונן של אחרות וגם לתרום את חלקי כמה שאפשר. הקושי העיקרי שלי מעבר לקשיים הכלכליים הוא שלפתע כל מה שקשור להחלטות לגבי הילד - אני לבד! אין לנו תקשורת לבעלי ולי בהתחלה אני עוד שיתפתי אותו בכל דבר ובכל החלטה, אבל הוא לא היה מגיב, ואפילו כשהילד היה אצלו שבת לא סיפר לי שהיה לו חום ותשובתו היתה : אין לנו את היחסים הללו! אז הפסקתי לשתף אותו, ופתאום מרגיש לי מאוד לבד! מצד אחד כואב לי על הבן שלי שיגדל למציאות כזו של אין תקשורת בין הוריו, אבל מצד שני עדיף כך מאשר שהיה גדל למציאות של צעקות ומריבות. אז איך מתמודדים עם התחושות הללו והלבד הזה????
 

Bavmorda

New member
בטח שכן ../images/Emo96.gif

עם הלבד הזה של ההחלטות גמני מתמודדת ולפעמים לא כ"כ בהצלחה. לי באופן אישי קשה כי אין הורים לצידי (אימי אישה חולה ומבוגרת) ולא אחים או אחיות [איפה לעזאזל אפשר לאמץ משפחה |?
], כך שהחלטות קטנות ביומיום, או תמיכה אל מול הילדים (הכי קריטי מבחינתי) הם דברים שלי באופן אישי קצת קשה איתם. לי יש שניים, בת7 ובן 4.5 שבסופו של דבר מסתדרים דיי טוב, אך תהליך קבלת ההחלטות שלפעמים נשען על מבוגר אחר במשפחה, פיתאום כולו עלי. איך מתמודדים
שאלת שאלה מצויינת יקירתי, שכ"א מתמודד/ת איתה אחרת. אם יש דברים שאני יכולה לקבוע מראש אז אני קובעת. אם יש דברים שאני יכולה לגרום להם לכוון אותי ובאותה מידה לגרום להם להרגיש גם כמחליטים (/בשליטה) אז אני עושה את זה. למשל שהילד בוחר מכנס ואז אני חולצה או ההפך. יש המון החלטות... אבל מינסתם לפי הגיל של ילדך סוגי ההחלטות שלך ושלי אל מול ילדנו שונים. הרבה פעמים בהחלטות קטנות זה גם הנסיון והראיה הכללית.... אם פעם אחת אנחנו מצליחים בסגנון החלטה שעשינו, אולי כדאי להמשיך בשטאנצ. את יותר ממוזמנת להשאר ולהתיעץ איתנו, כולנו באותה הקלחת
BAV.
 

m i c h a l i

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif מוזמנת להצטרף

חבל שאין ביניכם תקשורת כי זה משפיע לרעה לא רק על ההתנהלות ביניכם אלא גם על נפשו הרכה של הילד. כדאי לנסות להיעזר במישהו נייטרלי או לנסות להעלות את הדברים ביניכם בצורה אחרת... אני מבינה שהפרידה היא טריה ולכן יש וודאי משקעים שמשפיעים על ההתנהלות ביניכם. נסי לעביר לו מסר שכדאי להשאיר הכל בצד לטובת הילד
 

פאפילה

New member
לצערי אין עם מי לדבר

תאמינו לי שניסיתי להעביר לו את המסר אבל , הוא לא מוכן לשמוע מאף אחד! הוא כבר רב עם המשפחה שלו וניתק קשר, חבר אחד שיש לו שהיה מוסר לי הודעות ממנו כשהיה לו צו הרחקה, אמר שהוא לא מתערב! אני מחכה לפקידת סעד שתתערב ותתקשר ביננו ותקבע הסדרי ראיה - אבל אמרו לי ברווחה שיש רשימת המתנה וזה יקח אולי 3-6 חודשים!!!! אני היום הולכת לבכות להם ולנסות לזרז את העינין. אני יודעת שזה משהו שיכול להיות שהילד יפגע , לשמחתי היום הוא קטן ולא מבין, ואולי עד שיגדל אבא שלו ירגע ויתפכח! אפילו להגיע להסדר במקום ללכת למשפטים סירב - העו"ד שלי התקשרה אליו והציעה לו לבוא לשבת ולהגיע להסכם, אבל הוא סירב ואמר שאנחנו במלחמה!! אז אני מחכה בסבלנות כמה שאפשר ליום הזה שבו כולם אומרים לי : "הדברים ישתנו, הוא ירגע, מאריה שואג יהפוך לכבש......" אני מהכרותי איתו - זה יקח זמן.... ואולי אולי ישתנה ואולי לא...בכל חיי נישואינו האמנתי שישתנה, רציתי להאמין בזה ולכן ויתרתי הבלגתי, התפשרתי....אבל היום אין לי שליטה על זה.. זו בחירה שלו, ואני אעשה כל מה שנדרש שהבן שלי יפגע כמה שפחות. כרגע הבעיה שלי יותר כלכלית לשרוד את החודשים הבאים עד שאראה ממנו כסף!
 

happymam

New member
מקרה דומה..

מאיפה את? מבינה אותך מאוד ומתארת לעצמי שזה רק קצה החוט.
 
למעלה