אפשר להצטרף...?

גילי57

New member
אפשר להצטרף...?

שלום בנות, מזה זמן מה שאני משתתפת פאסיבית בפורום והחלטתי לקפוץ למים. אנחנו מנסים כבר שנה ורק לאחרונה נכנסנו לעולם הטיפולים. לקחתי שני מחזורים של איקאקלומין, כאשר הראשון יצר ציסטה, והשני דווקא היה מוצלח וייצר זקיק נחמד, אך רירית הרחם היתה מאוד דקה (4 מ"מ), בכל מקרה עשינו הזרעה + זריקת פרגניל ועכשיו אנחנו מחכים לתוצאות, אבל הבנתי שהסיכויים הם נמוכים, בגלל הרירית. לטענת הרופא שלי, אני כנראה לא מגיבה טוב לאיקאקלומין והוא המליץ לנו לעבור הלאה לזריקות. התחושה שלי היא שלא מיצינו את כל האפשרויות, לפני שאנחנו עוברים לשלב הזה, והייתי רוצה לשמוע את דעתכן בנושא. אלו טיפולים נוספים קיימים? האם אפשר לקחת משהו יחד עם האיקאקלומין שיבטל את ההשפעה השלילית על הרירית (משהו שאינו ניתן בזריקות)? האם טיפולים אלטרניטיביים, כמו דיקור יכולים לעזור? האם כטיפול משלים, או כתחליף לטיפולים הקונוונציונליים? אשמח לשמוע את דעתכן.

חגיתלה

New member
../images/Emo140.gif ברוכה הבאה

לשהות הכי קצרה שרק אפשר. לא ציינת אם ידועה בעיה כל שהיא. גילכם וכו'. ידוע שאיקקלומין "דופק" רירית רחם, ואצלי הוא גם לא ייצר זקיקים. נורא פחדתי מהזריקות, פחד שהתברר כמיותר, אבל לא הייתה לי ברירה. עברנו לזריקות. השד לא היה נורא בכלל. בייחוד ברגע שלמדנו להזריק בעצמנו. יש כאן הרבה בנות שהתנסו הטיפולים אלטרנטיביים וממליצות על זה בחום. בנוסף לטיפולים הקונבנציונאליים. אישית אני לא התנסיתי בכך. מאחלת לך המון בהצלחה ובטח עוד מעט יגיבו מבינות גדולות יותר ממני...

גילי57

New member
תודה רבה רבה

אני פוחדת מאוד מהזריקות, לא הסתדרתי עם מחטים מאז ומעולם. ואני די מבוהלת מהמחשבה שאצטרך להגיע לשם. באמת שכחתי לציין שאנחנו בני 30 אין בעיה אצל בן זוגי ולי יש שחלות פוליציסטיות.

חגיתלה

New member
../images/Emo3.gif

גם אני ומחטים לא הסתדרנו. כעשו לי בדיקות דם הייתי נושכת שפתיים מסתכלת לצד השני של החדר ומקללת. מצחיק איך דברים בחיים משתנים... פוליציסטיות זה אנחנו. אני מכירה כמה שאיקקלומין לא השפיע עליהן. יש גם כמה שכן ונכנסו להריון ככה. אבל המלצתי לך היא לשבת עם הרופא - אגב - הוא מומחה פירון? אם לא אז מיד לעבור למומחה. לבקש שיסביר לך הכל תפרסו את הקלפים על השולחן ותחליטו. בהצלחה

היי גילי

השלב הראשון בדר"כ יהיה איקקלומין לעיתים בשילוב של זריקת כוריגון (ודומיו) לתיזמון ביוץ לעיתים בשילוב של כדורי אסטרופם (ואני לא יודעת אם יש "דומיו") לעיבוי הרירית. לעיתים בשילוב של השבחה והזרעה במקום השיטה ה"סטנדרטית" השלב לאחר מכן יהיה בדר"כ זריקות כל ה"לעיתים" של מקודם נכנסים גם כאן ובטח יש עוד זריקות, רק שאני לא יודעת עליהן...... אני לא עוברת טיפולים אלטרנטיביים, יש כאלה שכן, ולכן אין לי שום יכולת לעזור בתחום הזה. אני אשמח לתיקונים אם יש כאלה, כרגע ה"ידע" שלי מסתכם במה שרשמתי לך. בכל מקרה המון בהצלחה

גילי57

New member
הי מירב

תודה רבה על המידע. זה בדיוק מה שניסיתי לברר, אם יש אפשרות לקחת איקאקלומין עם משהו נוסף לעיבוי הרירית. האם יש לזה תופעות לוואי כלשהן? (אני מתכוונת למשהו רציני....). האם ניסית את השילוב הזה? אם כן כמה מחזורים?

../images/Emo141.gifגילי

אני לקחתי איקק' במשך חצי שנה (זה נחשב הרבה עד כמה שהבנתי) לי זה לא עזר ולכן עברתי לזריקות. ולא, לא היו תופעות לוואי אולי הייתי קצת יותר "עצבן" (וזה בכלל נחמד שיש את מי להאשים
) אצלי האיקק' לא פגע ברירית ובחודש האחרון על כל מקרה, הרופא רשם לי אסטרופם, אז היה לי חודש שילובי. מקווה שעניתי על הכל

blessed

New member
ברוכה הבאה

עד כמה שאני יודעת, לא מקובל לטפל באיקקלומין לאורך זמן מכיוון שיש לו השפעה שלילית על רירית הרחם וכן על האיכות של ריר צוואר הרחם. (היתה פה אפילו לא מזמן מישהי שהרופא אמר לה שבמקרה שלה איקקלומין משמש כמו אמצעי מניעה). לכן אחרי מספר מחזורים של איקקלומין נהוג לעבור לטיפול בזריקות. בכל מקרה ישנם כדורים הנלקחים יחד עם האיקקלומין לצורך עיבוי הרירית כך שאם תמשיכי עם האיקקלומין תתעקשי לקבל אותם.

גילי57

New member
תודה תודה.....

אולי את יודעת במקרה, או מישהי מכן, האם ההשפעה השלילית של האיקאקלומין על הרירית היא השפעה לאורך זמן? או שברגע שמפסיקים לקחת, המצב חוזר לקדמותו?

Galit29

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

בואי שבי הכנתי
אבל לקצרצר. אני דילגתי על האיכסקוקלומין, אבל אלו פחות או יותר התופעות של הכדור לפי מה שהבנתי מהבנות שכן לקחו. בכל מקרה מאוד נחמד פה אבל רצוי לא להתרגל, יש כאן בנות שעברו לזריקות וזה הצליח להן. מה שחשוב זה שיהיה בהצלחה!

שלי שלי1

New member
גם לי האיקקלומין חיסל את הרירית

אצל כל אחת זה מגיב בצורה שונה. אצלי הרירית לא עברה את ה 6 מ"מ, ולכן החלטנו לעבור לזריקות, דבר אשר הטיב עם הרירית שלי. אל תדאגי, הרירית תחזור לעצמה, אל תחששי מזריקות. אני כמוך שונאת, אבל ממש שונאת זריקות, והנה היום אני אשפית בזריקות ואפילו הזרקתי לעצמי פעמיים. כך שה
לא כזה נורא, אומנם לא נעים, אבל אפשר לעמוד בזה
אז שהיה לך בהצלחה

דנה 3 3

New member
איקקלומין לעומת זריקות

אני גם מתלבטת עכשיו בעניין האיקקלומין לעומת זריקות. הלוואי ולא אצטרך להתלבט ושבעוד כמה ימים יהיה לי בטא חיובי, אבל אם לא, השאלה אם להמשיך עם איקקלומין או לעבור לזריקות. עשיתי כבר 6 הזרעות עם איקקלומין ופרגניל. היו לי כל פעם 3-4 זקיקים של 20 ורירית של 8. אני לא מפחדת מהזריקות עצמן, מה שמפחיד אותי זה שיהיו יותר תופעות לוואי בזריקות (נפיחות, עצבנות וכו'). עם האיקקלומין לא היו לי תופעות לוואי בכלל. אולי קצת דכדוך, אבל זה גם יכול להיות מהמצב.

גילי57

New member
תודה רבה על ../images/Emo96.gif

בנות אתן ממש מקסימות. זה מעודד לדעת שאני לא לבד בעולם שבו כל החברות שלי (אבל ממש כולן) נכנסו להריון אחרי 1-3 ניסיונות (טבעיים כמובן). גלית, באיזה שלב את נמצאת? וכמה זמן?

נועם@בת

New member
ברוכה הבאה לסירה שלנו../images/Emo45.gif

הדלת השניה משמאל מובילה לפורום הריון, אל תהססי להשתמש בה
. השאלה הראשונה המתבקשת היא האם הרופא שלך הוא מומחה פוריות? ניתן לקחת תמיכה אסטרוגנית יחד עם האיקקלומין- אסטרופם, פרוגינוןC ועוד. בהחלט ניתן לנסות (במקביל או במקום) רפואה אלטרנטיבית כמו רפקלסולוגיה, דיקור סיני, צמחי מרפא, הילניג וקריסטלים, יש לזה הצלחות רבות רק כמו בהרבה דברים לא תמיד זה עובד במכה ראשונה. שחלות פוציסטיות נחשבות לבעיה פשוטה יחסית שקל לפתור אותה (טוב, לא תמיד נורא קל
) ועם קצת סבלנות אפשר לפתור אותה בלי לכסח את הגוף יותר מידי. בהצלחה נועם

גילי57

New member
תודה רבה על המידע

הרופא שלי הוא מומחה לפוריות, לפחות לפי המזכירות שלו, אבל לא ראיתי שזה כתוב באיזשהו מקום. איך אפשר לדעת? היום דיברתי איתו, ואמרתי לו שאני מאוד מפחדת להתחיל עם הזריקות ואני רוצה לדעת שקודם כל ניסיתי את כל האפשרויות האחרות, והוא אמר שבאמת אפשר לקחת איקאקלומין עם אסטרוגן, אבל זה לא ישפר את הסיכויים באופן משמעותי, ואם המטרה היא להגדיל את הסיכוי כמה שיותר, אז הוא ממליץ על זריקות. אבל אם אני לא מוכנה אז אפשר בינתיים להתקדם בכיוון הזה. אני קצת מבובלת.... מצד אחד, הבנתי שהבעיה שלי לא ממש חמורה - שחלות פוליציסטיות, (ודרך אגב, טוב שציינת שזו בעיה קלה יחסית, כי לא הייתי בטוחה, איפה הבעיה הזאת נמצאת בסולם), מצד שני הוא נתן לי תחושה שחוץ מזריקות אין לי הרבה סיכויים.

נולומו

New member
ברוכה הבאה../images/Emo140.gif

גם אני שותפה לגורל הפוליציסטיות. גם אני לקחתי איקקלומין למשך תקופה די ארוכה (6 מחזורי טיפול) ואצלי הוא לא גרם לביוץ ולגבי הרירית, אצלי הוא לא פגע ברירית. בכל אופן, כיוון שראינו שהאיקקלומין לא עובד, הוא העביר אותי לזריקות מנוגון. חשבתי שזה יהיה נורא ואיום וכמה שאני שונאת זריקות. היום, זו הייתה הפעם הראשונה ולפני הזריקה פשוט ישבתי שם על הכסא ובכיתי אבל (!!) הזריקה ממש לא נוראית ואם הטיפול הזה יגרום לאיזו תזוזה אצל הזקיקים הישנונים שלי, אז כל זריקה הייתה שווה. שיהיה לך המון בהצלחה ומקווה לראות הודעת הריון בקרוב.

גילי57

New member
הי נולומו

אני ממש מבינה על מה את מדברת. אצלי כל זריקה וכל בדיקת דם היא מאוד מלחיצה, ואני עושה לעצמי הכנה נפשית. תמיד יש איזה אחות שזורקת "אז מה יהיה כשתהיה בהריון?" - לא יודעת. כשאני אגיע לשם נראה. וכנראה, כמו שאת מתארת, אם זה מסיבה טובה, אפשר לעבור את זה יותר בקלות. שיהיה המון המון בהצלחה ותעדכני אותי, אולי זה יתן לי יותר אומץ.

גילי57

New member
שאלה

בנות, האם מישהי מכן מכירה את פרופ' אייל שיף? האם הוא מומחה לפיריון?

נולומו

New member
הוא ראש מחלקת יולדות בתל-השומר

אני יודעת שלפני שהוא התמנה לראש מחלקה הוא עבד בפריון ויצא לו שם ממש טוב. בנוסף,הוא אדם נורא נחמד (טוב נו, הוא שכן שלי......).

למעלה