אפשר להצטרף?

אפשר להצטרף?

קוראת סמויה פה די הרבה זמן, לפעמים מזדהה, לפעמים מקנאה. מתקרבת לגיל 40, אמא לשלושה ילדים. לאורך כל השנים הרגשתי יחס שונה מאמי לעומת אחיי ואחיותיי. מעולם לא חשתי פירגון/אהבה/רגשות חיוביים מאמי. תמיד ביקורת ותלונות. יש לציין שעבור אחיי ואחיותיי אמי כן מצליחה למלא את המשבצות הללו, לדאוג להם, לפרגן להם ולילדים שלהם וכו'. יש לציין כי בעבר כשדיברתי עם אחיי על התנהגותה, הם ניסו לומר לי שהבעיה היא אצלי, שאני מחפשת אותה וכו'. אבל לאחרונה, הם בעצמם מודים שהם "לא מבינים למה דווקא איתי היא ככה". במשך השנים עוד ניסיתי לרצות, וככל שאני ניסיתי, כך היא החמירה את ההתנהגות שלה. בשלב מסוים, ובעצת אנשים חכמים (וגם בעזרת כמה שרשורים שקראתי פה בפורום) החלטתי לצמצם את התקשורת שלי איתה. ניתוק בלתי אפשרי מבחינתי. אבל התחלתי להתקשר פחות, וכאשר התקשרתי השיחות היו קצרות ושטחיות (במיוחד אם סיפרתי משהו טוב עלי או על ילדי - היא סיימה מהר את השיחה). יש לציין כי לאורך השנים הייתי בת למופת, עשיתי דברים שילדים לא עושים להורים, כולל עזרה כספית למרות שמצבי לא מזהיר. כמו כן, לו רצתה יכולה היתה מאד להתגאות בי ובילדי (וכיוון שאינני רוצה להחשף, לא אספר, אבל באמת, אמורה היתה להיות לה הרבה נחת). כל דבר שאני מספרת עלי או על ילדי - מיד היא יוצאת עם סיפורים מקבילים (לדעתה) מאחיותי וילדיה. לדוגמא - הבן שלי קיבל תעודת הצטינות ארצית במשהו מסויים - האחיין שלי קיבל 95 במבחן בתורה וכו'. המצב כעת הוא שאני מדברת איתה פעם ביום, שיחות קצרות ולקוניות. לא מגיעה אליה לבקר, היא לא מגיעה אלי. בעבר הייתי היוזמת להרבה מפגשים משפחתיים והפסקתי וכו'. הבעיה שלי שהיא שעדיין, למרות שאני אוהבת להצהיר שאני צריכה פחות את האישור שלה והמילה הטובה (שכנראה לא תגיע לעולם), עדיין כל שיחה איתה או עם בני משפחתי מעלה את הכעס מחדש. במיוחד היום, כשאני אמא, ורואה עד כמה אני מלווה את ילדי בכל שלב בחייהם, ורוצה להיות שם בשבילם, אני מבינה כמה לא היה אף אחד עבורי. מצד אחד אני מאד כועסת - וכנראה משדרת את זה, ומצד שני, אני פוחדת שפעם יקרה לה משהו ואני אקח את זה על מצפוני. איך משתחררים מהרצון לאמא? איך מוותרים עליו לגמרי?

ברוכה הבאה אלינו../images/Emo140.gif

אי אפשר להשתחרר מהרצון לאמא, למרות הניתוק שלי מאמא שלי אני רוצה אמא שתחבק, תעודד. תתגאה, תפרגן, תקשיב וכדומה. אמא שלי לא היתה כזו ולכן הגעגוע שלי הוא למשהו שלא היה קיים.....

צודקת

אמא שלי אמנם לא מחבקת ומנשקת (גם לא את אחיי ואחיותיי), אבל לפחות הם מקבלים ממנה רגשות ואמפטיה אחרים שמחפים. והתחושה של: "היא יודעת לתת את זה" אבל דווקא לא לי, מקוממת אותי.

pf26

New member
נשמע מוכר

הילדים שלי הם הנכדים הראשונים וחמותי אוהבת אותם אהבת נפש. יחד עם זאת, ברגע שנולדה לה נכדה מהבן השני היא פתאום התחילה לדבר עליה ללא הפסקה. אנחנו התגוררנו אז בחו"ל ובכל שיחת טלפון איתה היא היתה מספרת על הנכדה החדשה ומה היא עשתה וכמה היא מוכשרת ומצלחת וכו'. בסופו של דבר בעלי התעצבן ואמר לה שאם הוא ירצה לקבל אינפורמציה על הילדה, הוא ידבר ישירות עם ההורים שלה. אחרי שלוש פעמים שהוא אמר לה את זה בנימוס ועוד פעמיים שהוא איים לנתק את שיחת הטלפון היא הפסיקה עם זה. לדעתי היא בכלל לא הרגישה שזה מה שהיא עושה . אי אפשר להשתחרר מהרצון לאמא (אלא אם כן אתה חתול בוגר). אפשר ללמוד לחיות עם האמא שיש לך ולהבין שהיא אדם ולכן יכולה לטעות, לפגוע וכו'. האם אמרת לה פעם מה את מרגישה? היום, כשאת אמא, את כבר יודעת שלא תמיד אנחנו יודעים מה הילדים שלנו מרגישים באמת. לפעמים אנחנו מיחסים לילד מסוים תכונות של חוזק נפשי, ולכן מעודדים אותו פחות מאשר את אחיו הנתפס בעינינו כחלש. הרבה פעמים זה נעשה באופן לא מודע ולכן כ"כ חשוב לדבר על כך.

תודה על תשובתך

האמת היא שכשניסיתי לדבר על מה שמפריע לי, זה תמיד הסתיים במריבה, או תמיד היה תוך כדי מריבה. אמי מוכנה לעשות הכל כדי להיות צודקת, וכאשר זה לא מצליח לה היא מתחזה כחולה, ואז כולם מרחמים עליה ורצים אליה ואני יוצאת הרעה. יתרה מזאת, כאשר אני מנסה להעלות מקרים מהעבר, היא רק עוסקת בכמה אני שומרת טינה, מבלי להתייחס לחומרת הדברים. יש משהו במה שאת אומרת, שאולי היא עושה זאת לא במודע, אבל אני חושבת שדווקא כשלא מודעים משדרים את מה שמרגישים באמת: את הדאגה , את האהבה. אני חייבת לומר שלמרות מה שכתבתי, אני מוצאת את תשובתך כמראה לי נקודת מחשבה אחרת, שגם אם לא נכונה, יכולה לעזור לי להסתכל על הענין מבלי להרגיש כ"כ פגועה כל פעם מחדש.

למעלה