אפשר להיעזר בכם???

אפשר להיעזר בכם???

אני בעלת אזרחות אוסטרית, בעלי בעל אזרחות גרמנית. מאוד מתלבטים אם לעזוב את הכול בישראל ולעבור לאירופה. בהתחלה חשבנו על הולנד,אבל לאחר מכן נאמר לנו שהכי כדאי זה לעבור לאוסטריה מכיוון ששם נקבל את מירב הזכויות הסוציולוגיות שלנו. האם זה נכון ??? האם מישהו כאן גר באוסטריה, האם יש מקומות עבודה באוסטריה, מה עם חינוך הילדים, קהילה יהודית, מה המשכורת הממוצעת באוסטריה, שכ"ד וכדומה? אודה מראש על עזרתכם

forglemmigej

New member
אוסטריה נשמע מקום טוב

איזה משכורת את בדיוק מחפשת? יש להניח שמנהל בנק מרויח קצת יותר מגננת או אחות בבית חולים. האם יש לכם שפה [זה גרמנית אם אני לא טועה
]. הכי טוב להתחיל לחפש בגוגל קהילה יהודית הוינה , להכנס לאתרי ממשלה אוסטרים אם יש באנגלית ולבדוק זכויות שאתם זכאים להם . לדעתי ואני לא מאוסטריה לא כדאי לעזוב הכל אם אין עבודה ביד במיוחד אם יש ילדים קטנים זו השקעה לא קטנה . האזרחות עצמה אולי מקלה על השהיה וחיפוש עבודה אבל היא לא עושה ניסים.

אין לנו שפה גרמנית, נצטרך ללמוד....

התחלתי לעשות חיפושים, אחותי עושה במקביל כי היא עוברת באוקטובר. שנינו אקדמאים, לא נראה לך שאלך לעבוד בתור גננת. אני מחפשת משכורת שתהיה סבירה ביחס למחיה באוסטרה וכמובן עם אפשרות לחסוך . ברור שאחד מאיתנו יחפש עבודה לפני העזיבה, אני מעדיפה שזה יהיה בעלי..

TrigATUSA

New member
בלי גרמנית הסיכויים שלכם למצוא עבודה סבירה

הם אפסיים העובדה הזו נתמכת על ידי הנסיון של כל המשתתפים האירופאים של הפורום הזה

למעלה